ستاد استانی امربهمعروف و نهیازمنکر اصفهان همه ایرانیان را رصد میکند؛ در استان، ایران و جهان. کارش هم همانطورکه دبیر ستاد کشوری گفته شکایتکردن از ایرانیان است. از عضو شورای شهر تهران تا نماینده مجلس و هنرپیشه و فوتبالیست و حتی یک ایرانی ساکن لندن.
ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر هم جزیرهای اداره میشود. دعوای توییتری جلیل محبی، دبیر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر کشور، با عبداللهینژاد دبیر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر اصفهان نشان داد که حتی در این ستاد هم سیاستهای مشخص و منسجمی وجود ندارد و امربهمعروف و نهیازمنکر در کشور کاملا سلیقهای اجرا میشود.
شرق در ادامه نوشت: چندی قبل جلیل محبی، دبیر ستاد امر به معروف کشور گفته بود که «بزرگترین مشکلم در ستاد امربهمعروف این است که اجازه امربهمعروف به خودی و مسئول را ندارم، به من میگویند سکوت کن و بلافاصله بعد از امربهمعروف برایم پرونده قضائی درست میشود!». گویا مطابق قانون دبیر ستادهای استانی امربهمعروف و نهیازمنکر را امامجمعه هر استان تعیین میکند و دبیر ستاد کشوری تنها حکمش را امضا میکند!
احمد عبداللهینژاد، دبیر ستاد امربهمعروف اصفهان، در توییتی نوشته بود: «یک ماه است در تلاشم با یک مسئول جوان خودانقلابیپندار ارتباط بگیرم. نه تلفن جواب میدهد و نه پیام. در صفحه توضیحات پیامرسان خود نوشته است سرشلوغی مایه شرمندگی ماست. خب برادر من اصل ۱۴۱ قانون اساسی شما را از گرفتن چند مسئولیت منع کرده است. به قانون عمل کنید تا شرمنده نشوید».
جلیل محبی هم با بازنشر این توییت نوشته که: «منظور ایشان بنده هستم و این صفحه واتساپ حقیر است. ایشان خلاف دستور رهبری ستاد امربهمعروف اصفهان را تبدیل کرده به ستاد مبارزه با بیحجابی و وقتی اعتراض میکنی که اینجا به دستور رهبر انقلاب ستاد احیای امربهمعروف است و شما حق سازماندهی کسی را ندارید، میگویند اگر رهبری مجتهد است ما هم مجتهدیم. بهجای برنامههای ستاد، برنامههای ضد امربهمعروفی که خود در این ۴۰ سال موجب کشتن امربهمعروف شده اجرا میکنند. نه سازمان اداری میفهمد نه برنامه و تشکیلات. انتظار هم دارد در این اوضاع ناگوار بودجه دولت پول بدهیم که هر روز بیشتر از قبل امربهمعروف را در اصفهان نابود کند.
در دو سال اخیر امربهمعروف را به صحبتهای آقا برگرداندهایم: اینجا ستاد احیای امربهمعروف است و نه ستاد امربهمعروف و شکایت از این یا آن. اولویت در امربهمعروف هم امربهمعروف مسئولان است و تا این زنده نشود گیردادن به مردم هیچ دردی از مردم دوا نمیکند. این شانتاژها هم بنده را خسته نمیکند!».
در ماجرای مخالفتها و سختگیریها مربوط به دوچرخهسواری زنان در اصفهان هم مشخص است که ستاد تهران با اصفهان مشکل دارد، نهتنها همسو نیست بلکه مخالف هم هست. جلیل محبی در واکنش به اعتراض دلاوری، مجری منتقد معروف تلویزیون، درباره مخالفتهای این ستاد، در توییتی به همراه هشتگ دوچرخهسواری زنان گفته بود که رئیس ستادهای استانی امربهمعروف امامجمعه است و دبیرش را هم او تعیین میکند و مصوبات ستاد استانی هم ربطی به ستاد مرکزی ندارد!
ستاد استانی امربهمعروف و نهیازمنکر اصفهان همه ایرانیان را رصد میکند؛ در استان، ایران و جهان. کارش هم همانطورکه دبیر ستاد کشوری گفته شکایتکردن از ایرانیان است. از عضو شورای شهر تهران تا نماینده مجلس و هنرپیشه و فوتبالیست و حتی یک ایرانی ساکن لندن.
محمدرضا عارف، محمود صادقی و علی مطهری نمایندگان مجلس دهمی بودند که ستاد اصفهان از آنها شکایت کرده است. عبداللهینژاد، دبیر ستاد امربهمعروف اصفهان، به فارس گفته بود که با توجه به ماده ۴۶ قانون آیین دادرسی کیفری درباره برخی از فعالیتهای محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در فضای مجازی و مشاهده جرائمی از وی، ستاد امربهمعروف اصفهان در چهار گزارش به دادستان مرکز استان تهران اعلام جرم کرده است.
سخنگوی وقت هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان، اما درباره شکایت این ستاد از صادقی گفته بود: «پس از بررسیهای لازم هیئت به این نتیجه رسید که اظهارات وی خلاف وظیفه نمایندگی نبوده است». درباره شکایت از عارف هم گفته بود: «اعضای نظارت در این جلسه محتوای متن را شکایت تشخیص نداد، بنابراین این موضوع مختومه اعلام شد».
تیرماه امسال هم ترانه علیدوستی بازیگر، به اتهام توهین به نیروی انتظامی به پنجماه زندان تعلیقی محکوم شد. ترانه علیدوستی سال گذشته با شکایت نیروی انتظامی و ستاد امربهمعروف اصفهان به اتهام اقدام تبلیغی علیه نظام، نشر اکاذیب، افترا و توهین به مأموران در حین انجام وظیفه به دادگاه احضار شده بود.
یکی از نخستین متشاکیهای ستاد امربهمعروف اصفهان، شرکت لبنیات و بستنی میهن بود که سال ۹۴ بهدلیل استفاده از تصاویر غیراخلاقی و نامناسب «باربی» بر روی محصولاتش از آن شکایت شد. ستاد احیای امربهمعروف و نهیازمنکر اصفهان مدعی شده بود: «اخیرا شرکت لبنیات و بستنی میهن، در اقدامی نامتعارف با استفاده از نشانههای معارض فرهنگی، به تولید و عرضه بستنیهایی موسوم به «سوتتک» (از خانواده میرکس) با درج تصاویر «باربی» عروسک غیرفرهنگی مشهور و شخصیت ضداخلاقی آمریکایی اقدام نموده است».
ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران هم به دلیل برخی توییتها و مصاحبههایش در زمینه حجاب در تیررس این ستاد استانی قرار گرفته است. خداکرمی در واکنش به شکایتی که از او شد، گفته بود من هرجا که نظر دادهام، مبتنی بر بررسی بوده است و معتقد هستم باید تجدیدنظری در قوانین فرهنگی داشته باشیم؛ چراکه قواعد کنترلی مورد تأیید نیست.
ستاد احیای امربهمعروف و نهیازمنکر اصفهان حتی سراغ فوتبالیستها هم رفته بود. البته خودشان بعدا ماجرای شکایت را تکذیب کردند و گفتند صرفا یک تذکر به فدراسیون بوده است.
عبداللهینژاد گفته بود: «گزارشی درخصوص پستهای اینستاگرامی آقای علی کریمی به این ستاد واصل شد که پس از بررسی، صحت گزارش مورد تأیید قرار گرفت و این ستاد تذکر مکتوبی را جهت اصلاح و ارشاد نامبرده به کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال ارسال کرد. این تذکر نهتنها از نظر محتوا هیچگونه ارتباطی با فدراسیون فوتبال و موضوعات داخلی آن نداشته بلکه از لحاظ زمان نیز با اختلافات اخیر ایشان و فدراسیون سازگاری ندارد. تشویش اذهان عمومی، کذب و افترا علیه نهادهای انقلابی، زیبنده اهالی ورزش نیست. در صورت ادامه روند پیشآمده، این ستاد علیرغم میل باطنی، اقدام قانونی را حق و تکلیف خود میداند».
مدیر روابط عمومی این ستاد هم بعدا گفت: «برخلاف مطالب منتشرشده در فضای مجازی و برخی سایتها، این ستاد تاکنون هیچ شکایتی از علی کریمی نکرده است».
مهدی مقدری، دبیر کل سازمان عدالت و آزادی و عضو شورای شهر اصفهان هم که از حضور در شورای این شهر محروم شد و یک اصولگرا جایش را گرفت، از دیگر متشاکیان این ستاد بود. علتش حمایت مقدری از همتای خود یعنی مهدی حاجتی، عضو جوان شورای شهر شیراز بود که بابت یک پست توییتری به یک سال زندان محکوم شده بود. عضو سابق شورای شهر اصفهان به خاطر دو توییت در دفاع از مهدی حاجتی و دکتر غروی، از حضور در جلسات شورای شهر اصفهان منع شد.
علی معینی، مدیرعامل وقت شرکت توسعه گردشگری سپاهان وابسته به شهرداری اصفهان هم که به زندان محکوم شده بود، یکی از شاکیانش ستاد احیای امربهمعروف و نهیازمنکر اصفهان بود؛ اما دبیر این ستاد به همشهری گفته بود: «بازداشت ایشان ارتباطی به شکایت ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر درباره پخش مسابقات فوتبال نداشت. شکایتی که ستاد امربهمعروف اصفهان از ایشان داشت، در همان زمان هم حلوفصل شد. موضوع شکایت هم مربوط به زدوخورد آنها با یکی از مأموران ما در حاشیه مراسم پخش عمومی فوتبال در پارک صفه میشد. با توجه به اینکه مأمور ما ساعاتی بهصورت غیرقانونی بازداشت شده بود، شکایتی تنظیم شد و در همان مقطع با وساطت برخی ارگانها رضایت دادیم».
ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر استان اصفهان از مسیح علینژاد هم شکایت کرده بود. عبداللهینژاد گفته بود: «علیه افرادی، چون مسیح علینژاد برای کمپینهای مختلفی، چون ترویج بیحجابی و «دوربین ما سلاح ما» اعلام شکایت خصوصی برای اولین بار در کشور کردهایم و به تهران ارسال شد و در حال پیگیری در مجامع جهانی است که قطعا عبورومرور این شخص در سفارتخانههای ایران را در دنیا با مشکل روبهرو خواهد کرد».
این سؤال همواره مطرح بوده که این ستاد چرا به حیطهها و حوزههایی ورود کرده که قاعدتا ربطی به آن نداشته یا حداقل اگر هم بنا بر شکایت بوده، باید از سوی ستاد کل در تهران صورت میگرفته است. حالا مشخص شده که اصولا ستاد کل در تهران با رویه عبداللهینژاد در اصفهان مخالف است، اما گویا طبق قانون امکان برکناری او را ندارد!
اما توضیح دبیر ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر اصفهان در این زمینه این است که تهران به وظایف خودش عمل نمیکند؛ «آنچه ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر استان اصفهان انجام داده، متعاقب گزارشهای مردم مؤمن و انقلابی استان درخصوص موارد مورد گزارش، اعلام و ارسال گزارشهای مربوطه به مقامات قضائی است که این موضوع مختص ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر نبوده و هر شخصیت حقیقی و حقوقی در صورت مشاهده جرم و یا تخلفی حسب وظیفه شرعی و قانونی مکلف به اعلام گزارش به مراجع قانونی است.
رسیدگی به موضوع براساس قانون آیین دادرسی کیفری با دادسرا و دادگاه محل وقوع جرم است بنا بر این صلاحیت محلی گزارشدهنده موضوعیت ندارد و درصورتیکه این موضوع نهادینه شود، تأثیر بسزایی در کاهش جرائم و منکرات خواهد داشت».