bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۷۳۶۳۴
"ایلهان عمر" عضو مجلس نمایندگان آمریکا در نشریه آتلانتیک نوشت

چگونه آمریکا شبیه سومالی شد؟!

چگونه آمریکا شبیه سومالی شد؟!

در شرایط کنونی، دموکراسی در آمریکا، عمیقا در خطر است. آمریکایی‌ها باید دست به دست هم دهند و از آن محافظت کنند. من هیچگاه انتظار نداشتم تنش‌ها و بحران‌های اخیری را که آمریکا تحت تاثیر حضور ترامپ در قدرت، شاهد آن بوده، در این کشور مشاهده کنم. این مساله واقعا برای آمریکا، موضوعی جدی است.

تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۹

فرارو- "ایلهان عمر*" عضو مجلس نمایندگان آمریکا در مقاله‌ای برای "نشریه آتلانتیک"، بحران‌های اخیر در جامعه آمریکا را که تحت تاثیر حضور ترامپ در قدرت اتفاق افتاده، شوکه کننده توصیف می‌کند و می‌گوید حضور وی (ترامپ) در قدرت، ناشی از انباشت بی عدالتی‌ها و بی کفایتی‌ها در ساختار سیاسی و اجتماعی آمریکا بود. امری که اگر با آن مقابله موثر نشود، منجر به ظهور ترامپ‌های جدید در عرصه قدرت سیاسی آمریکا خواهد شد. ایلهان عمر در این رابطه می‌نویسد:

«وقتی دو هفته پیش در دفتر کارم در ساختمان کنگره آمریکا نشسته بودم و ناگهان، حامیان افراطی ترامپ به ساختمان کنگره حمله کردند، من عملا در خاک آمریکا چیزی را مشاهده کردم که سال‌ها قبل در وطنِ آبا و اجدادیم یعنی "سومالی" تجربه کرده بودم. به یاد دارم که وقتی کودک بودم، در برهه‌ای از زمان، شرایط در سومالی آرام بود و آرامش در همه جا برقرار بود. با این حال، به طور ناگهانی کشور در ناامنی فرو رفت. بسیاری از محل‌ها نظیر خانه و محل کار که مردم سومالی پیشتر فکر می‌کردند کاملا امن است، یک شبه به میدان جنگ تبدیل شده بود. رفته و رفته، خشونت و خونریزی نیز به یک امر رایج تبدیل شد.

به گزارش فرارو، من هیچگاه انتظار نداشتم که در خاک آمریکا، شاهد حمله‌ای مستقیم به دموکراسی باشم. آمریکا همواره مدعی بوده که یکی از ریشه دار‌ترین و قدیمی‌ترین کشور‌ها در حوزه دموکراسی است. با این همه، اگر دوره چهار ساله حضور ترامپ در قدرت یک درس مهم به ما داده باشد آن این است که تحت تاثیر وجودِ دولتمردان ناکارآمد، هر چیزی امکان دارد.

آمریکایی‌ها باید بفهمند که آن‌ها نیز شبیه انسان‌های دیگر در جهان هستند و همچون آن ها، جاه طلبی‌های خاص خود را دارند و دموکراسی آن ها، خاصیت جادویی ندارد. برای حراست از جریان دموکراسی در آمریکا بایستی سخت کار کرد. آمریکایی‌ها باید بدانند که دموکراسی و احترام به رای و نظر جمهوری، یک شبه در آمریکا ایجاد نشده است.

تاریخ سیاسی آمریکا به ما نشان می‌دهد که این کشور در روز‌های ابتدایی که بنیان گذاشته شد، به هیچ عنوان دموکراتیک نبوده است. زمانی برده داری یکی از ستون‌های اصلی جامعه آمریکا بود. خشونت و زورگویی نیز امری رایج در این کشور بوده و حتی در مورادی، شکل ققانونی نیز به خود گرفته بود. تنها با وقوع یک جنگ داخلی بود که سفید پوستانِ افراطی سرکوب شدند و بسیاری از رنگین پوستان نیز توانستند حق و حقوق قانونی پیدا کنند.

حتی دهه‌ها طول کشید تا زنان حق رای داشته باشند و یا بتوانند آزادی‌های ابتدایی خود را کسب کنند. یک جنبش و قیام کارگری در آمریکا اتفاق افتاد که منجر به لغو کارِ کودکان شد و بسیاری از حقوق کاری را در آمریکا بنیان گذاشت. وقوع بسیاری از جنبش‌ها و حرکت‌های دموکراتیک دیگر نیز، در نهایت منجر به پیشروی اصول و ساختار‌های دموکراتیک در ایالات متحده آمریکا شد. امری که مدت‌ها به طول انجامید.

در این چهارچوب، اشتباه است اگر حضور فردی نظیر ترامپ در قدرت را در خلا و بدون هرگونه عقبه‌ای تصور کنیم. فسادِ قابل توجه نخبگان سیاسی و اجتماعی حاکم در آمریکا و عدم پاسخگویی آن‌ها در مورد اقدامات مخربشان، در گذر زمان تجمیع شده و به حضور فردی نظیر ترامپ در قدرت منجر شده که تا حد زیادی با اصول و ساختار‌های دموکراتیک مخالف بود و عملا آمریکا را وارد تنش و بحران کرد.

ترامپ، آمریکا را به لبه پرتگاه برد و اکنون همه از رئیس جمهور بایدن توقع دارند تا آمریکا را به جایگاه اصلی خود بازگرداند. بایدن باید بر کشوری حکومت کند که شهروندانش دیگر همچون گذشته "وحدت" ندارند. آمریکای کنونی زخم‌های زیادی را بر تن دارد. ما همگی باید با او همکاری کنیم و جراحاتی که بر پیکر آمریکا در دوره ترامپ وارد شده را ترمیم کنیم. در شرایط فعلی، وقوع بحران‌های اخیر در آمریکا نظیر حادثه حمله به ساختمان کنگره آمریکا در تاریخ ششم ژانویه، به وضوح نشان داده است که حتی همین الان هم برای رسیدگی به بحران‌ها و تنش‌های آمریکا، دیر است.

آمریکای کنونی برای حراست از دموکراسی خود باید این باور را در خودش تقویت کند که تمامی افرادی که بر علیه دموکراسی اقدام می‌کنند، هر چقدر هم قدرتمند باشند (نظیر ترامپ)، بایستی محاکمه شده و وادار به پاسخگویی شوند. تمامی آن‌هایی که با اقدامات آشوب طلبانه ترامپ همکاری کرده و یا می‌کنند، باید محاکمه شده و از قدرت خلع شوند.

ما آمریکایی‌ها باید بپذیریم که پول و ثروت، نفوذ زیادی در سیاست ما کسب کرده است. از سویی، بی عدالتی‌های اقتصادی و نژادی نیز در ساختار اجتماعی آمریکا به نحو فزاینده‌ای رشد کرده اند. ساختار انتخاباتی این کشور نیز عمیقا معیوب است. تمامی این موراد باید در نظر گرفته شوند و قویا در راستای اصلاح آن‌ها اقدام شود.

آمریکا باید به این درک برسد که چالش‌های کنونی آن، ریشه‌هایی دارند که اگر با آن‌ها برخورد نشود، تبعات زیاد و ادامه داری را برای جامعه آمریکا خواهند داشت. ما باید متعهد باشیم که در کشورمان سیستم و نظامی ایجاد شود که به حقوق و آزادی‌های بنیادینِ هر انسانی احترام بگذارد و عاری از هرگونه تبعیضی باشد.

باید بپذیریم که اگر نخواهیم چالش‌های درونیِ ساختار سیاسی و اجتماعی آمریکا را مخاطب قرار دهیم، بایستی انتظار وقوع بحران‌های بیشتر در آینده آمریکا و ظهور مجدد افراد نالایقی نظیر ترامپ در قدرت را داشته باشیم. بیایید فراموش نکنیم که اگر ترامپی دیگر در اآمریکا ظهور کند، به مراتب باهوش‌تر و با کفایت‌تر از ترامپِ سابق خواهد بود. ما باید از همین حالا، سخت و فعالانه برای جلوگیری از وقوع یکچنین فاجعه‌ای تلاش کنیم».

*ایلهان عمر، وی عضو مجلس نمایندگان آمریکا (از ایالت مینه سوتا) است. او در زمره جدی‌ترین مخالف دونالد ترامپ رئیس جمهور اسبق آمریکا قرار دارد.

نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
حالا این غلطی کرده شما برزگی کنین ببخشید!!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
حالا که آمریکا شبیه سومالی شده بهتر این خانم هم برگردد به کشور خودش. از فقر و بدبختی فرار کردن رفتن امریکا و از هیچی شده اند نماینده.
ناشناس
Germany
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
اگه سومالی شده بود که این نماینده کنگره نمبشد
علي
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
چون ساختار سياسي كنوني آمريكا نمي تواند فارغ از نفوذ پول و ثروت و تبعيض كاركرد ديگري داشته باشد، پس بايد منتظ ظهور يك ترامپ هوشمندتر و يا فروپاشي "ايالات نامتحد اتازوني" باشيم! وضعيت اخير محتمل تر است ...
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
این یعنی افول ایالات متحده آمریکا
زورگو مستکبر زیادی طلب متفرعن
انتشار یافته: ۱۱
نام
Germany
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
واقعا هم آمریکا رو به افول است ؛ چطور یه نفر که آمریکا هم به دنیا نیومده شده نماینده مردم و براشون تصمیم میگیره !
نام
United States of America
۱۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
امریکا بسوی جنگ داخلی خواهد رفت در اینده نه چندان دور
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
ایشان بعنوان یک پناهنده وارد مجلس نمایندگان شدند. اگر ناراحتند برگردند سومالی
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
ايلهان ! برو خدارو شكر كن كه از عصر جورج واشنگتن به بايدن و ترامپ رسیدین !! ما الان دنبال رئيس جمهور كردن میرزاآقاخان نوری و اگه نشد ملیجک ناصرالدين شاهيم !!!
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
اصل دموکراسی از اصل تقسیم و تعارض قدرت ریشه میگیره که اونم از حدود هزار سال پیش تو سرزمین های آنگلوساکسون ریشه داره. دموکراسی چیزی نیست که یک روزه ایجاد شده باشه و یک روزه از بین بره. با اینکه خیلی شکننده ست ولی خیلی هم ترمیم پذیره چون متمرکز نیست. در حال حاضر بهترین پاسخ بشر بوده برای نحوه حکومت اجتماعی. شاید یک روزی چیزی بهتر از دموکراسی ایجاد بشه ولی قطعا فعلا همچین چیزی تو بازار سیاست پیدا نمیشه اگه ایجاد بشه هم احتمالا تو همین سرزمین های دموکرات ایجاد بشه. اگه نه از حکومت پوتین یا حزب کمونیست چین الگوی خوبی در نمیاد برای مردم دنیا کسی هم نمیشینه پای تلوزیون یا اخبار سایت‌هایی مثل شما که خبر انتخاب پوتین رو دنبال کنه میلیاردها نفر اخبار انتخابات آمریکا رو دنبال میکنن چون حسرت زندگی تو همچین سیستمی رو دارن با وجود همه نواقصش چیزی بهتر از این تو تاریخ بشر پیدا نمیشه
نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۴
معلوم نیست این دیگه به کجا وصله! شاید وهابی باشه!
bato-adv
bato-adv
bato-adv