bato-adv
bato-adv
محقق ایرانی دانشگاه لایپزیگ آلمان:

کووید-۱۹ می‌تواند باعث ناباروری مردان شود

کووید-۱۹ می‌تواند باعث ناباروری مردان شود

ویروس کرونا پس از آن که از طریق مجاری تنفسی وارد بدن مردان می‌شود شروع به انجام تغییراتی برای حمله به بخش‌های جنسی می‌کند و هنگامی که این اتفاق می‌افتد یک واکنش التهابی ثانویه ویروسی رخ می‌دهد واکنش تب در بدن نیز با عملکرد سالم این اندام‌ها تداخل دارد.

تحقیقات منتشر شده در مجله‌ی the journal Reproduction نشان می‌دهد مردانی که در معرض ویروس کووید-۱۹ بوده‌اند ممکن است دچار کاهش توان تولیدمثل شوند که در اثر آسیب به اسپرم‌ها اتفاق می‌افتد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، کووید-۱۹ می‌تواند توانایی تولید مثل مردان را کاهش دهد. کووید-۱۹ می‌تواند بیضه‌ها را متورم کرده و باعث از بین رفتن روند تولید اسپرم‌ها شود که در نتیجه باعث کاهش توانایی تولید مثل مردان می‌شود.

بهزاد حاجی زاده مالکی دانشجوی دکترای دانشگاه Justice Leipzig-University در آلمان می‌گوید: این‌ تاثیرات بر روی سلول‌های اسپرم با کاهش کیفیت اسپرم و در نتیجه کاهش توان باروری همراه است. اگرچه این اثرات با گذر زمان بهبود می‌یابد اما در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ به طور قابل توجهی بیشتر است و میزان تغییرات آن نیز به شدت بیماری وابسته است.

براساس این مطالعه ویروس پس از آن‌ که از طریق مجاری تنفسی وارد بدن مردان می‌شود شروع به انجام تغییراتی برای حمله به بخش‌های جنسی می‌کند و هنگامی که این اتفاق می‌افتد یک واکنش التهابی ثانویه ویروسی رخ می‌دهد واکنش تب در بدن نیز با عملکرد سالم این اندام‌ها تداخل دارد.

سیستم تولیدمثل آقایان باید به عنوان اندام «پرخطر» شناخته شود

تحقیقات اخیر به مطالعه‌ی بیشتر تاثیرات کووید-۱۹ کمک می‌کند و نشان می‌دهد مردانی که از بیماری کووید-۱۹ بهبود یافته‌اند ممکن است به دلیل کیفیت کم اسپرم‌ها تا مدتی برای فرزندآوری به مشکل بخورند. متخصصان بهداشت باید به طور مداوم به مشاهده و بررسی عملکرد تولیدمثلی مردان پس از بهبودی از بیماری بپردازند تا در آینده بتوان از ایجاد چنین مشکلاتی جلوگیری کرد.

مالکی افزود: بر طبق این تحقیقات اندام‌های تولید مثل مردان باید به عنوان یکی از مناطقی که توسط کووید-۱۹ آلوده می‌شود شناخته شود و مرکز بهداشت جهانی آن را به عنوان اندامی پرخطر اعلام کند.

مردان علاقه بیشتری به انجماد اسپرم‌ نشان دادند

مطالعات گسترده‌تری نیاز است تا این تحقیقات به نتیجه‌ی نهایی برسد و مشخص کند که دقیقا چگونه کووید-۱۹ بر روی تولید مثل مردان اثر می‌گذارد. اما ابهامات موجود در این مطالعات می‌تواند نشانه‌ای از وجود خطرات جدی برای تولید مثل آقایان پس از بهبودی از کووید-۱۹ باشد. درحالی که ما نمی‌دانیم پاسخ‌های بیشتر چه زمانی ارائه خواهند شد، راهی برای جلوگیری از کاهش تولیدمثل وجود دارد که بسیاری از مردان به آن روی آورده‌اند. از آوریل سال گذشته شرکت‌هایی که کیت جمع‌آوری نمونه‌ی اسپرم را در اختیار مردان قرار می‌دهند افزایش یافته است، مردان می‌توانند اسپرم خود را منجمد و در آینده برای فرزندآوری از آن استفاده کنند.

به زودی امکان مقاومت در برابر اثرات کووید-۱۹ برای مردان فراهم خواهد شد

سابرا کلین(Sabra Klein) زیست‌شناس از دانشگاه جان هاپکینز(Johns Hopkins) می‌گوید: در سطوح زیست‌شناسی، کووید-۱۹ اثرات بیشتری بر روی مردان می‌گذارد تا زنان. در سراسر جهان ما شاهد این موضوع هستیم که مردان بیشتری در اثر ابتلا به نوع شدید بیماری بستری می‌شوند و مردان بیشتری در اثر بیماری جان خود را از دست می‌دهند. اما با افزایش دانش دانشمندان در مورد اثرات کووید-۱۹ بر روی تولید مثل مردان و همچنین دستیابی به واکسن‌هایی که در سراسر جهان در حال گردش هستند می‌توان گفت به زودی مردان گزینه‌هایی برای حفظ زندگی خودشان و نسل‌های آینده در اختیار خواهند داشت.

bato-adv
bato-adv
bato-adv