bato-adv
bato-adv
گزارش فرارو از بورس تهران در روز شنبه ۱۸ بهمن‌ماه ۹۹

جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز شنبه ۱۸ بهمن‌ماه ۹۹

جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز شنبه ۱۸ بهمن‌ماه ۹۹

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز شنبه، ۱۸ بهمن‌ماه با ریزش ۳۷ هزار و ۶۲۳ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۳۵ هزار و ۳۸۷ واحد رسید. این رقم کمترین مقدار شاخص کل بعد از اردیبهشت‌ماه به حساب می‌آید. نماد‌های فارس، فولاد، فملی، شستا، کگل، کچاد و تاپیکو بیشترین تاثیر را روی کاهش شاخص کل گذاشتند. ریزش بورس امروز درحالی اتفاق افتاد که روز جمعه در جلسه فوری سازمان بورس مصوبه‌ای هشت بندی برای حمایت از بازار به تصویب رسید که فعالان آن را به نام حمایت شبانه می‌نامند و عملا هیچ تاثیری در روند بورس نگذاشت

تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۹

فرارو- بورس در اولین روز هفته روند نزولی در پیش گرفته و حتی جلسه فوری سازمان بورس در روز تعطیل و اعلام نتایج آن در ساعات پایانی دیشب هم نتوانست جلوی تشکیل صف‌های فروش را بگیرد. همین اتفاق باعث شد بعد گذشت تنها ۳۰ دقیقه از شروع بازار، شاهد ریزش ۲۳ هزار و ۶۰۰ واحدی شاخص کل و رسیدن آن به کمترین رقم در نیمه دوم سال باشیم. شاخص کل در حال حاضر روی رقم یک میلیون و ۱۴۹ هزار واحد قرار دارد و که کمتر از شاخص یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحدی سه ماه گذشته است. تا اینجای کار شاخص کل ۲.۰۱ درصد و شاخص هم‌وزن ۹۴ صدم درصد کاهش پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد ابزار حجم مبنا به کمک نماد‌های کوچک بازار آمده است. امروز فولاد، شستا، فملی، فارس، شپنا، وبملت و کچاد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل در ابتدای معاملات گذاشته‌اند.

 

قرمزی نقشه بازار ادامه دارد

به گزارش فرارو، در ساعات ابتدایی امروز از مجموع ۲۱۴ نماد بورسی معامله شده، تنها ۳۹ نماد سبزرنگ هستند و شاهد از دست رفتن ارزش سهام در حدود ۲۷۵ نماد هستیم. همچنین در بازار فرابورس امروز از ۱۹۸ نماد معامله شده در ابتدای بازار، ۱۴۸ نماد روند نزولی در پیش گرفته‌اند و تنها ۵۰ نماد صعودی هستند. موردی که نشان می‌دهد امروز اکثریت قاطع با نماد‌های نزولی است و نتیجه آن قرمزی بازار است.

جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز شنبه ۱۸ بهمن‌ماه ۹۹
نقشه بازار در ابتدای معاملات روز شنبه ۱۸ بهمن‌ماه (برای مشاهده در ابعاد بزرگتر، روی عکس کلیک کنید)

با ریزش بیش از ۲۰ هزار واحدی شاخص کل، طبیعتا باید شاهد چنین بازار سراسرقرمزرنگی باشیم. بازاری که در آن چه شرکت‌های کوچک و چه شرکت‌های بزرگ، روند نزولی دارند و با صف فروش، پنج درصد ارزش سهام خود را از دست داده‌اند. در بینشان، صندوق‌های سرمایه‌گذاری شرایط بدتری دارند. آن‌ها که بیشترین آمار معاملات را شاهد هستند، بعضا بیش از پنج درصد ارزش سهام خود را از دست داده‌اند. به خصوص صندوق‌های دولتی دارا یکم و پالایش که امروز با ۷.۹ درصد کاهش به تابلو بورس آمده‌اند. در گروه فلزات اساسی تمام نماد‌ها از جمله لیدر‌های گروه یعنی فولاد و فملی دارای صف فروش هستند و فنورد، فوکا، کویر و فالوم از معدود نماد‌هایی هستند که از این قائده مستثنی شده‌اند. در گروه خودرو و ساخت قطعات، خکمک تنها نماد سبزرنگ است و دیگران از جمله خودرو، خساپا، خگستر و خزامیا با صف فروش روبرو شده‌اند. در گروه سیمانی‌ها نماد‌های پرمعامله یعنی سبهان، سنیر، سفار و سیلام به روند صعودی خود ادامه می‌دهند، اما نماد‌های کوچک دچار جو منفی بازار شده که از جمله آن‌ها می‌توان به ساربیل، ستران، سفارس و سقاین اشاره کرد در گروه محصولات شیمایی تمام نماد‌های بزرگ به صف فروش رسیده‌اند. کلر و شکربن از معدود نماد‌های سبزرنگ بازار محصولات شیمیایی هستند. تمام نماد‌های بانکی به جز وپاسار و وملل که نزدیک به قیمت روز گذشته معامله می‌شوند، شاهد تشکیل صف فروش هستند. فرآورده‌های نفتی و هولدینگ‌ها بلااستثنا دچار صف‌های فروش سنگین شده و پنج درصد ارزش سهام خود را از دست داده‌اند. دارویی‌ها، زراعت، سرمایه‌گذاری‌ها، استخراج کانه‌های فلزی، حمل و نقل، هتل و رستوران، نهاد‌های مالی، بیمه‌ها، رایانه، عرضه برق و گاز، ماشین آلات و لیزینگ‌ها از جمله دیگر گروه‌های سراسرقرمزرنگ بازار امروز هستند.

 

بیش از نصف بازار در صف فروش قفل شدند

در ادامه روند معاملات امروز، رفته رفته به تعداد صف‌های فروش و ارزش آن‌ها اضافه شد. تا جایی که در ساعات پایانی بورس امروز شاهد تشکیل صف فروش برای ۳۵۷ نماد معادل ۵۶ درصد بازار سرمایه هستیم. ارزش کل صف‌های فروش رقم چندان قابل توجهی نیست و نهایتا به دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان می‌رسد. این در حالی است که در ریزش قبلی زمانی که چنین شرایطی برای بورس به وجود می‌آمد، ارزش صف‌های فروش بعضا به هشت هزار میلیارد تومان می‌رسید. در بازار سراسر قرمزرنگ امروز البته ۷۸ نماد که ۱۲ درصد بازار را تشکیل می‌دهند، صف خرید داشتند. ارزش کل صف‌های خرید در این نماد‌ها به ۹۵۰ میلیارد تومان می‌رسید.

 

سبهان؛ سنگین‌ترین صف خرید بازار

فهرست صف‌های خرید در بازار قرمزرنگ امروز چندان شلوغ نیست. در صدر آن‌ها شرکت سیمان بهبان با نماد سبهان قرار دارد که ارزش صف خرید آن حدود ۲۲ میلیارد تومان است. ساروم با اختلاف کمی در رتبه دوم ایستاده و کویر با صف خرید ۲۱ میلیارد تومان در مقام سوم قرار دارد. پارند و نمرینو در کنار نماد‌های عرضه اولیه مثل کزغال، سپیدار، رافزا و غگیلا از جمله دیگر نماد‌های دارای صف خرید در بازار امروز هستند.
 

شستا؛ سنگین‌ترین صف فروش بازار

امروز حدود هفت هزار سهامدار شستا، ۴۸ میلیون سهام شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی را با ارز حدود ۱۰۰ میلیارد تومان به فروش گذاشتند، اما تا پایان معاملات خریداری برای آن پیدا نشد. در نتیجه این اتفاق بود که شستا در صدر فهرست سنگین‌ترین صف‌های فروش بازار سرمایه قرار گرفت. کدما با صف فروش ۶۳ میلیارد تومانی در مقام دوم و شپنا با صف فروش ۵۲ میلیارد تومانی در مقام سوم قرار دارند. حکشتی، قثابت، شتران، پرداخت، گدنا، سمگا، توریل، غصینو و بپاس دیگر نماد‌های دارای صف فروش سنگین در بازار امروز هستند.

 

حمایت سنگین از وسپهر

وسپهر، نماد شرکت سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات امروز بعد از تشکیل صف فروش، به قیمت زمان عرضه اولیه یعنی هزار و ۱۰ تومان برگشت. ساعت ۱۰ و ۴۰ دقیقه و در عرض چند ثانیه، سفارش‌های سنگین با حجم ۲۳۳ میلیون سهم و ارزش ۲۳۵ میلیارد تومان در این نماد ارسال شد و در نتیجه آن شاهد جمع‌آوری صف فروش و رنج مثبت تا قیمت زمان عرضه اولیه بودیم. هرچند خریداران تقاضایی برای این نماد نداشتند و در آخر وسپهر با همان قیمت روز عرضه اولیه به پایان رساند.  

 

ریزش ۳۸ هزار واحدی شاخص بورس با وجود حمایت شبانه

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز شنبه، ۱۸ بهمن‌ماه با ریزش ۳۷ هزار و ۶۲۳ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۳۵ هزار و ۳۸۷ واحد رسید. این رقم کمترین مقدار شاخص کل بعد از اردیبهشت‌ماه به حساب می‌آید. در این روز شرکت‌های بزرگ شرایط سخت‌تری نسبت به شرکت‌های کوچک داشتند. طوری که فارس، فولاد، فملی، شستا، کگل، کچاد و تاپیکو بیشترین تاثیر را روی کاهش شاخص کل گذاشتند. این شاخص تا پایان معاملات ۳.۲۱ درصد کاهش پیدا کرد، اما شاخص هم‌وزن به کاهش ۱.۶۶ درصدی رضایت داد. ریزش بورس امروز درحالی اتفاق افتاد که روز جمعه در جلسه فوری سازمان بورس مصوبه‌ای هشت بندی برای حمایت از بازار به تصویب رسید که فعالان آن را به نام حمایت شبانه می‌نامند و عملا هیچ تاثیری در روند بورس نگذاشت.

 

جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز شنبه ۱۸ بهمن‌ماه ۹۹
نقشه بازار در پایان معاملات روز شنبه ۱۸ بهمن‌ماه (برای مشاهده در ابعاد بزرگتر، روی عکس کلیک کنید)

رنگ قرمز، تا پایان معاملات بورس در نقشه بازار پایدار باقی ماند. شرایط گروه صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF بدتر از دیگر گروه بود. به خصوص پالایش و دارا یکم که تا ساعات پایانی معاملات دوباره ۱۰ درصد ارزش خود را از دست دادند و شاهد تشکیل صف فروش بودند. در گروه فلزات اساسی، فنورد و فلوله از معدود نماد‌های سبزرنگ به حساب می‌آیند. فولاد و فملی پنج درصد دیگر عقب نشستند. در گروه محصولات شیمیایی، کلر و شلعاب و در گروه خودرو و ساخت قطعات، خزر و خکمک از معدود نماد‌های سبزرنگ بودند و دیگران اغلب با صف فروش به کار خود پایان دادند. در بازار امروز، گروه‌های بانکی، پالایشگاه‌ها، هولدینگ‌ها، سرمایه‌گذاری‌ها، دارویی‌ها، استخراج کانه‌های فلزی، محصولات کاغذی، نهاد‌های مالی، عرضه برق و گاز، حمل و نقل، لیزینگ‌ها و... از گروه‌های سراسر قرمز بازار بودند که عموما نمادهایشان با صف فروش روبرو شدند. غذایی‌ها، سیمانی‌ها، انبوه‌سازی‌ها، کاشی و سرامیک، کانی‌های غیرفلزی و لاستیک و پلاستیک از معدود گروه‌هایی بودند که در آن‌ها نماد‌های سبزرنگ به چشم می‌خوردند.

 

کاهش چشمگیر ارزش معاملات به زیر ۱۰ هزار میلیارد تومان

معامله‌گران بورس امروز حدود شش میلیارد و ۹۱۵ میلیون سهام و اوراق مالی را در قالب ۷۷۹ هزار معامله به ارزش تنها هفت هزار و ۷۷ میلیارد تومان دادوستد کردند. همچنین در بازار فرابورس امروز شاهد معاملات چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی بودیم که البته از این رقم تقریبا هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به معاملات اوراق دولتی مثل اراد، افاد و ... اختصاص داشت و می‌توان گفت در فرابورس تنها دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان سهام معامله شد. موردی که نشان می‌دهد مجموع ارزش معاملات خرد در بازار سرمایه تنها ۹ هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان بود. این رقم کمترین ارزش معاملات در سه ماه گذشته به حساب می‌آید.

 

باز هم هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان از بورس خارج شد

سهامداران بورس امروز با فروش هزار و ۹۲۱ میلیارد تومان سهم خود به شرکت‌های حقوقی، پولشان را از بورس خارج کردند. در بازار بی‌رونق امروز بیشترین خروج پول حقیقی در نماد‌های شپنا، فملی، وتجارت، شستا، وپاسار، فولاد، وسپهر، شتران، وبصادر و شبندر بوده است. البته خروج پول حقیقی آن روی سکه خرید شرکت‌های حقوقی است. در طرف مقابل حقیقی‌ها امروز سراغ خرید سهام غبهار، سخاش، ملت، مداران، فاذر، سبهان، ساروم، وثخوز، سکرما و غنوش رفتند.
 
bato-adv
bato-adv
bato-adv