نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات لایحه اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۰ را تصویب کردند.
فرارو- پس از کشمکش های فراوان بلاخره نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز، کلیات لایحه اصلاحیه بودجه ۱۴۰۰ را به تصویب رساندند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات لایحه اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۰ را با ۲۱۱ رای موافق و ۲۸ مخالف و ۶ ممتنع تصویب کردند.
گفتنی است، نمایندگان ۱۴ بهمن ماه، کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را با ۹۹ رأی موافق، ۱۴۸ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۶۱ نماینده حاضر در مجلس رد کردند و بر این اساس دولت روز گذشته لایحه اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۰ را تقدیم مجلس کرد.
پیش از جلسه علنی امروز نمایندگان در جلسه غیر علنی به بررسی لایحه پرداخته بودند. به نظر میرسد مجلس به این نتیجه رسید که کلیات را تصویب کند و سپس در کمیسیون تلفیق آن را دوباره اصلاح نماید.
در جریان بررسی لایحه هم بسیاری از نمایندگان تاکید کردند که چارهای جز تصویب کلیات لایحه ندارند. کاظم دلخوش نماینده صومعه سرا گفت: «کار بودجه به جایی رسیده که حتی اگر به موقع در کمیسیون تلفیق رأی بیاورد، باز هم در آستانه پایان سال قرار می گیریم، لذا نباید بیش از این وقت را تلف کنیم. باید قبول کرد که در حال حاضر هیچ راهی جز تایید کلیات بودجه نداریم.»
شمس الدین حسینی عضو کمیسیون برنامه هم اظهار کرد: « تایید کلیات به معنای تایید جزئیات نیست، بنابراین باید در وهله اول کلیات مورد تایید قرار گیرد تا بتوان با دقت جزئیات را مورد بررسی قرار داد.»
به این ترتیب تصویب کلیات به معنای پایان یافتن اختلاف بودجه ای میان مجلس و دولت نیست و باید دید که کمیسیون تلفیق با لایحه جدید چه میکند. برخی نمایندگان پیشتر گفته بودند که دولت در لایحه اصلاح قالب توجهی ایجاد نکرده است.
عدهای از نمایندگان از جمله مصطفی میرسلیم مخالف تصویب کلیات لایحه بودند. او گفت: «این بودجه، بودجه فساد زاست. کسانی که میخواهند از کلیات بودجه دفاع کنند توجه داشته باشند که ما نباید اجازه بدهیم بودجهای که باعث افزایش فساد در کشور میشود به بهانه اینکه نمیدانیم سرنوشت کشور چه خواهد شد، بودجه را به سرنوشت افزایش فساد پیش ببریم. دولت باید خودش اصلاحات لازم را انجام دهد.»
نماینده مردم تهران گفت: "دولت به شدت با پیشنهادات تلفیق مخالفت کرد، خب شما چطور میخواهید حساب کنید که چنین دولتی بخواهد مجری اصلاحات کمیسیون تلفیق بشود؟ دولت قطعاً مجری اصلاحات شما نخواهد بود و نهایتاً کار خودش را خواهد کرد و دست شما هم بسته خواهد بود. امکان اینکه بتوانید اصلاح کنید نخواهید داشت و در نتیجه بر مشکلات کشور افزوده خواهد شد."