فرارو- رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ایران و روسیه با حضور یگانهای سطحی و پروازی نیروی دریایی ایران و روسیه در شمال اقیانوس هند آغاز شد. همچنین قرار است هند نیز به این رزمایش ملحق شود.
مراسم استقبال از ناوگروه روسی شرکت کننده در رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ایران و روسیه ۲۰۲۱ توسط یک فروند شناور نیروی دریایی ارتش و یک فروند شناور نیروی دریایی سپاه پاسداران انجام شد.
مراسم استقبال از ناوگروه کشور روسیه متشکل از فریگت Stoiky و ناو سوخت رسان Kola که برای شرکت در رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ایران و روسیه 2021 وارد آب های سرزمینی کشورمان شده اند، توسط دو فروند شناور از نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه انجام شد.
گفتنی است بعد از آیین استقبال در دریا، یگان های میهمان به موقعیت های لنگر از پیش تعیین شده هدایت گردیدند و سپس فرماندهان ارشد ناوگروه روس و تیم های افسران عملیات و مخابرات آن ها توسط ترابری دریایی به بندر شهید بهشتی چابهار منتقل و حضور در جلسه توجیهی رزمایش موارد مهم را به ویژه در خصوص سریال های تیراندازی را به بحث و بررسی قرار دادند و در نهایت پس از انجام هماهنگی های لازم و رفع ابهامات احتمالی مجددا به یگان های تابعه در لنگرگاه مراجعت نمودند.
امیر دریادار دوم «غلامرضا طحانی» سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ایران و روسیه گفت: در این رزمایش علاوه بر یگان های سطحی و پروازی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران، یگان های شناور روسیه متشکل از ناوشکن Stoiky، ناو لجستیکی KoLa و یک فروند بالگرد حضور دارند.
او افزود: رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ایران و روسیه 2021 با شعار «همکاری جمعی در دریا برای امنیت تجارت دریایی» و در منطقه ای به وسعت ۱۷ هزار کیلومتر، با پیام صلح و دوستی برگزار میشود.
همچنین فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر اینکه هدف کلی رزمایش مرکب امنیت دریایی در منطقه شمال اقیانوس هند دستیابی به امنیت جمعی در سطح منطقه است گفت:" نیروی دریایی هند به این رزمایش ملحق میشود."
او با تأکید بر اینکه این رزمایش در منطقه شمال اقیانوس هند با هدف دستیابی به امنیت جمعی و تمرین مشارکتی کار خود را آغاز کرده است افزود: «در سال گذشته نیروی دریایی چین که نیروی پر قدرتی است را در کنار نیروهای دریایی پرقدرت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران داشتیم. امسال با توجه به اینکه رزمایش با سال نو چین همزمان شده است، چینی ها اعلام کردند بعد از سال نو چینی به رزمایش اضافه خواهند شد.»
خانزادی گفت: «ویژگی رزمایش امسال اضافه شدن نیروی دریایی هند به رزمایش است. هند یکی از نیروهای دریایی قدرتمند در منطقه است. حضور نیروی دریایی این کشور در رزمایش برای هند و ایران بسیار مهم است.»
به گفته فرمانده نیروی دریایی ارتش " همزمان اتفاقات خوبی در منطقه اقیانوس هند در حال انجام است. در کشور پاکستان با محوریت پاکستان رزمایش «امان» که مفهومش ایمن سازی است در حال برگزاری است که فرمانده قرارگاه ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این رزمایش حضور و بر چگونگی انجام آن نظارت دارد. همینطور یکی از کارگاههای اجلاس آیونز در کشور هند تحت عنوان مقابله با بلایای طبیعی (HADR) در حال برگزاری است که در این کارگاه هم نماینده ما حضور دارد."