bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۷۷۶۹۳

بیوگرافی عبدالصمد مرفاوی

بیوگرافی عبدالصمد مرفاوی

عبدالصمد مرفاوی، بازیکن حرفه‌ای سابق فوتبال در پست مهاجم و مربی کنونی در این رشته ورزشی است که به واسطه بازی و مربیگری در تیم فوتبال استقلال تهران، از شهرت بسزایی برخوردار است.

تاریخ انتشار: ۱۷:۰۴ - ۰۴ مهر ۱۴۰۰
کلیات

عبدالصمد مرفاوی متولد ۲۲ مرداد ماه سال ۱۳۴۳ در شهر خرمشهر استان خوزستان، بازیکن حرفه‌ای سابق فوتبال در پست مهاجم و مربی کنونی در این رشته ورزشی است که به واسطه بازی و مربیگری در تیم فوتبال استقلال تهران، از شهرت بسزایی برخوردار است. مرفاوی که به عنوان بازیکن، همراه با تیم استقلال موفق به کسب قهرمانی لیگ ایران، جام حذفی و جام باشگاه‌های آسیا شده است، با تیم ملی فوتبال ایران نیز به قهرمانی بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰ پکن در کشور چین رسید.

زندگی و ورود به دنیای فوتبال

عبدالصمد مرفاوی در سال ۱۳۴۳ در خانواده‌ای پرجمعیت و فوتبال دوست چشم به جهان گشود. اغلب برادران او در تیم‌های محلی خرمشهر توپ می‌زدند تا اینکه با آغاز جنگ تحمیلی، راهی منطقه سربندر در نزدیکی بندر امام خمینی (ره) می‌شوند. عبدالصمد مرفاوی در این شهر به تیم پاس بندر امام خمینی می‌پیوندد که بردارش سرمربیگری آن را برعهده داشت. در سال ۱۳۶۰ یکی از برادرانش به تیم سعدآباد تهران می‌پیوندد و عبدالصمد نیز تلاش می‌کند تا در تهران بازی فوتبال خود را ادامه دهد، اما موفق نمی‌شود. دو سال بعد از طریق امریه سربازی به تهران می‌رود و از سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۴ برای تیم ستاد مشترک توپ می‌زند. بازی‌های او سبب می‌شود تا مورد توجه دیگر باشگاه‌ها قرار گیرد و در سال ۱۳۶۴ و به دنبال اتمام خدمت سربازی به تیم دارایی تهران می‌پیوندد.

باشگاه‌ها

عبدالصمد مرفاوی در سال ۱۳۶۴ و با تیم دارایی تهران پا به عرصه شهرت گذاشت. در سال ۱۳۶۵ که حدود ۱۴ بازیکن تیم ملی فوتبال ایران از حضور در تیم ملی امتناع می‌کنند، پرویز دهداری بازیکنان جوانی از جمله احمدرضا عابدزاده از تام اصفهان، جواد زرینچه از ژاندارمری و عبدالصمد مرفاوی از دارایی را جایگزین آن‌ها می‌کند. این اقدام هم به شهرت و هم انگیزه مرفاوی در پیشرفت افزود به نحوی که در سال ۱۳۶۷ با زدن دو گل به تیم استقلال، دارایی را به نایب قهرمانی باشگاه‌های تهران رساند و خود نیز عنوان آقای گلی را بدست آورد. در سال ۱۳۶۷ به تیم استقلال تهران پیوست و توانست همراه با این تیم در سال ۱۳۶۹ قهرمانی در لیگ باشگاه‌های ایران (لیگ قدس) را کسب کند. وی یک سال بعد با تیم استقلال توانست در فصل ۹۰-۹۱ جام باشگاه‌های آسیا، به فینال این رقابت‌ها برسد و علاوه بر کسب عنوان آقای گلی این رقابت ها، برای بار دوم استقلال تهران را قهرمان آسیا کند. سال بعد نیز مرفاوی به همراه تیم استقال تهران به فینال جام باشگاه‌های آسیا رسیدند، اما در برابر تیم الهلال عربستان موفق نبودند و به عنوان نایب قهرمانی بسنده کردند. پس از تبدیل شدن عبدالصمد مرفاوی به عنوان چهره‌ای بین المللی در دنیای فوتبال، در سال ۱۳۷۲ راهی تیم الکویت کویت شد، ولی پس از دو فصل مجدداً در سال ۱۳۷۴ به استقلال تهران بازگشت. وی در دومین دوره حضور خود در باشگاه استقلال موفق شد قهرمانی در جام حذفی فوتبال ایران را در فصل ۷۴-۷۵ نیز تجربه کند. عبدالصمد مرفاوی در سال ۱۳۷۷ مجددا از استقلال تهران جدا شد و پس حضور کوتاه مدتی در خارج از کشور، به تیم بهمن تهران پیوست و در سال ۱۳۷۸ نیز از دنیای فوتبال کناره گیری کرد.

تیم ملی فوتبال ایران

اولین حضور تیم عبدالصمد مرفاوی در تیم ملی ایران، به سال ۱۳۶۵ و دوران سرمربیگری پرویز دهداری باز می‌گردد. در این سال تیم فوتبال ایران دچار بحران شد و ۱۴ نفر از بازیکنان مطرح تیم ملی تصمیم گرفتند که در اردوی تیم ملی شرکت نکنند. پرویز دهداری برای خروج از بحران به بازیکنان جوان و کمتر شناخته شده روی آورد که یکی از این بازیکنان عبدالصمد مرفاوی بود که در ان زمان برای تیم دارایی تهران توپ می‌زد. او در مسابقات مقدماتی المپیک ۱۹۸۸ سئول، برای اولین بار در مقابل تیم ملی کویت، پیراهن تیم ملی ایران را برتن کرد. مرفاوی جزو تیم ملی فوتبال ایران بود که در سال ۱۹۹۰ موفق به کسب عنوان قهرمانی در بازی‌هایی آسیایی پکن شد.

مربیگری

عبدالصمد مرفاوی پس خداحافظی از فوتبال به کلاس‌های مربیگری می‌رود و همزمان در تیم استقلال تهران به دستیاری و مربیگری در مقاطع جوانان می‌پردازد. در سال ۱۳۸۱ به همراه امیر قلعه نوعی به عنوان دستیار راهی استقلال اهواز می‌شود و یک سال بعد نیز این دو هدایت استقلال تهران را بر عهده می‌گیرند. مرفاوی در طی سه فصل حضور در تیم استقلال تهران به عنوان کمک مربی امیر قلعه نوعی، به یک قهرمانی لیگ برتر و دو نایب قهرمانی دست یافت. با رفتن قلعه نوعی به تیم ملی فوتبال ایران در سال ۱۳۸۵، مرفاوی برای اولین بار به عنوان سرمربی استقلال تهران را برعهده گرفت و برای دو فصل در این سمت باقی ماند. عبدالصمد مرفاوی پس از استقلال تهران و از سال ۱۳۸۹، به مدت یک دهه به عنوان سرمربی در تیم‌هایی همچون مس کرمان، صبای قم و نساجی مازندران به فعالیت مشغول شد تا اینکه در سال ۱۳۹۹ و در پی انتخاب محمود فکری به عنوان سرمربی استقلال تهران، به عنوان یکی از اعضای کادر فنی مشغول به فعالیت شد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv