bato-adv
bato-adv

قیمت دلار با آزادسازی منابع ارزی کاهش می‌یابد؟

قیمت دلار با آزادسازی منابع ارزی کاهش می‌یابد؟

میثم هاشم خانی- یک کارشناس اقتصادی معتقد است که قیمت تعادلی برای دلار معادل ۲۱ هزار تومان در اسفند سالجاری است و این رقم می‌تواند به زیر ۱۲ هزار تومان هم برسد که تنها با تزریق تمام منابع ارزی به بازار ارز عملیاتی می‌شود.

تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۰۸ اسفند ۱۳۹۹

این روز‌ها بازار ارز در انتظار آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده کشور در کشورهایی، چون کره جنوبی، عراق، عمان و... است که به اعتقاد کارشناسان اقتصادی با تحقق این امر و افزایش عرضه ارز در بازار، قیمت دلار می‌تواند برای مدتی به ۱۵ هزار تومان یا کمتر از آن هم برسد.

به گزارش ایسنا، بازار ارزی که مدتی درگیر نوسانات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود، طی بازه کوتاهی پس از انتخاب بایدن و کاهش انتظارات تورمی با روند نزولی مواجه شد و دلار به کانال ۲۰ هزار تومان بازگشت، اما طولی نکشید که این بازار به انتظار نتیجه روابط خارجی کشورمان با آمریکا نشست. در این مدت، مجدد نوسانات در این بازار شدت گرفت و روند افزایشی قیمت دلار آغاز شد.

زمانی که بازار ارز متاثر از انتخاب بایدن و کاهش انتظارات تورمی در پی آن کمی به آرامش رسیده بود، اقتصاددانان تنها عامل تثبیت این آرامش را تزریق ارز به بازار می‌دانستند که آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده از نظر آن‌ها بهترین گزینه‌ها بود.

در این زمینه، میثم هاشم خانی- یک کارشناس اقتصادی معتقد است که قیمت تعادلی برای دلار معادل ۲۱ هزار تومان در اسفند سالجاری است و این رقم می‌تواند به زیر ۱۲ هزار تومان هم برسد که تنها با تزریق تمام منابع ارزی به بازار ارز عملیاتی می‌شود.

وی می‌گوید: اگر دلار در هر صورت به کمتر از ۱۵ هزار تومان برسد، در خوش بینانه‌ترین حالت این قیمت حداکثر دو تا سه ماه می‌تواند حفظ شود و بعد از آن به سمت قیمت تعادلی که در بالا ذکر شد، جهش پیدا می‌کند.

از سوی دیگر، رئیس کل بانک مرکزی پیش از این اعلام کرده بود که نرخ ارز به سمت تعادل و ارزش اقتصادی خود حرکت خواهد کرد و رئیس جمهوری نیز مطرح کرده بود که با آزادسازی منابع ایران از کشور‌هایی همچون کره جنوبی و عراق، قیمت دلار به ۱۵ هزار تومان خواهد رسید.

حال این روز‌ها اخبار خوش و امیدوارکننده‌ای از آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده منتشر می‌شود به گونه‌ای که نتیجه دیدار سفیر کره جنوبی با همتی بیانگر این است که معادل ۱ میلیارد دلار از ۷ میلیارد دلار منابع ارزی کشورمان در کره جنوبی قرار است به صورت نقدی به حساب بانک‌های ایرانی واریز شود.

همچنین رئیس کل بانک مرکزی معتقد است که وضعیت بازار ارز خوب می‌شود و برای آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده مذاکرات خوبی با عمان، کره جنوبی و ژاپن شروع شده است.

علاوه براین، روز گذشته آمریکا نیز با آزادسازی بخشی از منابع ارزی بلوکه شده ایران موافقت کرد که بنابراین، آزادسازی این منابع قطعی شده است و طبق گفته تحلیلگران اقتصادی می‌توان با تحقق این امر در انتظار شروع کاهش قیمت‌ها در بازار ارز باشیم. از آنجا که اقتصاد کشورمان متکی بر دلار است، روند کاهش قیمت در بازار ارز بر سایر بازار‌ها هم تاثیر می‌گذارد.

البته لازم به ذکر است که بازار ارز یکی از بازار‌هایی است که بیش از سایر بازار‌ها از مسائل سیاسی، روابط بین المللی، چون برجام تاثیر می‌پذیرد و در این روز‌ها که موضوع برجام نقل محافل شده است، چگونگی آینده روابط ایران و آمریکا و برجام از جمله مسائل مهی است که در نوسانات و تحولات این بازار هم نقش دارد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv