شرکت ادوبی از جمله شرکتهایی محسوب میشود که برنامههای مختلفی را تولید کرده است که هر کدام از آنها برای استفاده در حوزهی خاصی کارآیی دارند. از جمله برنامههای مرتبط با این شرکت محبوب، میتوان به فتوشاپ، پریمیر یا افترافکت اشاره کرد که هر کدام از آنها دارای قابلیتهای منحصربفردی هستند. انتخاب یک نرم افزار به جهت پردازش یک ویدئو چه به لحاظ ویرایش و چه به لحاظ تولید افکت یا موشن گرافیک ممکن است کاربران را دچار تردید کند. با توجه به این موضوع که در این پست به مقایسه نرم افزار های افترافکت و پریمیر خواهیم پرداخت، شمارا با مزایا و تفاوتهای افترافکت و پریمیر بیشتر آشنا خواهیم کرد.
شرکت ادوب دو برنامه پریمیر premiere و افترافکت After Effects را عرضه کرده است که به نظر میرسد، اگر چه در بعضی از قسمتها دارای شباهتهایی هستند، اما از جهاتی نیز تفاوتهای عمدهای با هم دارند. در مقاله امروز سعی شده است به مقایسه نرم افزار افترافکت با پریمیر پرداخته شود. ضمناً در نظر بگیرید که در درجه اول، استفاده یا آموزش پریمیر و یا فراگیری افترافکت نیاز به شناخت شباهتها و تفاوتهای این دو برنامه دارد. حال یکراست به سراغ تفاوت های نرم افزار پریمیر و افترافکت میرویم و این مبحث را با موضوع تایملاین در این دو نرم افزار آغاز میکنیم.
به صورت کلی بخش تایملاین در برنامهی پریمیر premiere دارای امکانات بیشتری است و به کاربران اجازه میدهد از امکانات گستردهای که برای مدیریت حرکت مابین ویدئوها وجود دارد به راحتی استفاده کند. در واقع اگر کاربر علاقه به کار کردن همزمان با چند ویدئو را داشته باشد، پریمیر قابلیتهای بیشتری را در اختیارش قرار میدهد.
البته اگر چه در این مورد نرم افزار افترافکت After Effects ضعیفتر عمل کرده است و امکانات کمتری را به کاربران میدهد اما در عوض اجرای چنین مواردی را به صورت کاربرپسندتر و البته با سرعت بیشتر امکانپذیر کرده است که در نوع خودش جالب توجه است. پس اگر برای این منظور یک انتخاب مابین افترافکت یا پریمیر premiere داشته باشید، پیشنهاد ما استفاده از برنامه پریمیر است.
برنامه پریمیر ابزارهایی را در اختیار کاربران قرار میدهد که با استفاده از آنها براحتی میتوان به ویرایش و تدوین انواع ویدئو پرداخت. مزیتی که این ابزارها دارند این است که با یک رابط کاربری فوق العاده طراحی شدهاند. در مقابل برنامه افترافکت اگر چه به صورت کلی یک برنامه تدوین ویدئو نمیباشد اما ابزارهایی را برای این منظور در خود جای داده است و اگر چه مجموعهی این ابزارها کامل نیستند و برای پروژههای بزرگ استفاده نمیشوند، اما باز هم میتوان به ویرایش بعضی از ویدئوها پرداخت.
به صورت کلی هر پروژهای را میتوان با استفاده از برنامه premiere به ویرایش پرداخت اما برنامه افترافکت بیشتر امکان ایجاد جلوههای ویژه بر روی ویدئوها را میدهد. شاید مقایسه افترافکت با پریمیر در این قسمت کمی عجیب به نظر آمده باشد، با این حال از هر دو نرم افزار به نحوی میتوانید در تدوین ویدئو با کاربردهای متفاوت استفاده کرد. با این حال در سایت خبر فوری مقاله ای وجود دارد تحت عنوان بهترین نرم افزار های تدوین فیلم که پیش نهای میکنیم آن را هم بخوانید
نرم افزار قدرتمند پریمیر از امکانی برخوردار است که با استفاده از آن میتوان بدون آنکه مدت زمان زیادی را به انتظار بنشینیم، به راحتی بتوانیم شاهد رندر کردن ویدئوها باشیم و حتی آنها را در پنجرههای پیش نمایش مشاهده کنیم. البته در نظر بگیرید که این موضوع مستلزم وجود یک کارت گرافیک پشتیبیان کننده از قابلیت انجین است. در مقابل برنامه After Effects چنین امکانی را در اختیار کاربران قرار نمیدهد و همین امر باعث شده است که یک قدم دیگر نسبت به برنامه پریمیر عقبتر باشد.
زمانی که به موفقیت یک پروژه فکر میشود، قطعاً باید ابزارهای خوبی را در اختیار داشت و به خوبی نیز از آنها استفاده کرد. همچنین مدیریت کلیهی فایلها در دو برنامه افترافکت و پریمیر premiere مورد توجه ویژه قرار میگیرد. اما آیا میدانید در این خصوص کدامیک از دو برنامهی افترافکت یا پریمیر بهتر عمل میکنند؟ پر واضح است که نرم افزار پریمیر بیشترین مزیت را در اینباره نسبت به افترافکت دارد و امکانات ساده و البته مناسبتری را در اختیار کاربران قرار میدهد. هر چند ناگفته نماند که مدیریت فایل در برنامه افترافکت After Effects نیز وجود داشته اما بیشتر برای فایلهایی بکار میرود که بیشتر تمرکزشان بر روی جلوههای ویژه است.
تا به اینجای مطالب در مقایسه افترافکت با پریمیر تقریباً برتری از آن پریمیر بوده است اما شاید بهتر باشد که به یک ویژگی افترافکت که در برنامه پریمیر کمتر به آن توجه شده است بپردازیم. After Effects به خوبی میتواند ماسکهایی را در اختیار کاربران قرار دهد که توانایی پوششدهی صحنهها را بر عهده خواهند داشت. در واقع هدف از این کار ایجاد جلوههای ویژه به راحتی هر چه تمامتر است. این در حالی است که برنامه پریمیر چنین قابلیتی را نداشته و یا حداقل نحوه استفاده از آن بسیار سخت خواهد بود، به طوری انجام مراحل ویرایش به کندی پیش خواهد رفت.
اگر کاربران بخواهند از قابلیت تکرار شدن حرکات دوربین استفاده کنند، باید از ابزارها و امکانات افترافکت بهره ببرید چرا که premiere در این زمینه تواناییها آنچنانی ندارد. این قابلیت به کاربران این اجازه را خواهد داد تا به تولید لایههای جدید بپردازند که با صحنه اصلی مطابقت بیشتری دارد. در واقع این روش بهترین راه برای ترکیب کردن تصاویر با یکدیگر است که با شیوهی بسیار نوینی انجام خواهد شد.
برنامه افترافکت برای ایجاد انواع جلوه مانند تنظیم رنگ، تنظیم شفافیت و حتی انتقال سایهها بسیار مناسب است و این موضوع تفاوت های نرم افزار پریمیر و افترافکت را به اوج خود میرساند چرا که اینگونه قابلیتها در برنامه پریمیر premiere به این قدرت وجود ندارد و حتی میتوان ادعا کرد که در هیچ برنامه دیگری نیز مثل آن را نمیتوان یافت.
مقایسه افترافکت با پریمیر در این زمینه بسیار کار ناشیانهای بوده چرا که پریمیر هیچ حرفی در این زمینه نخواهد داشت اما در مقابل افترافکت After Effects به خوبی میتواند امکاناتی مانند متحرکسازی انواع ویدئو را در اختیار کاربران قرار دهد.
باتوجه به موارد گفته شده با موضوع مقایسه نرم افزار افترافکت با پریمیر انتخاب شما برای استفاده از این نرم افزارها کدام است؟ به نظر میآید ابتدا باید تعیین کنید که دنبال چه هستید. بعنوان مثال با برنامه پریمیر میتوان به تولید انواع پروژه پرداخت که همانطور که در سایت رسانه فارسی https://www.resanefarsi.ir مشاهده میکنید به کرات دانلود پروژه آماده پریمیر در حوزههای مختلف در دسترس همگان قرار داده شده است که این موضوع نشان از قدرتمند بودن این برنامه دارد.
در کنار نرم افزار premiere، برنامه افترافکت After Effects وجود دارد که برای تولید انواع جلوههای ویژه استفاده میشود که کمتر کسی وجود دارد برای انجام چنین کارهایی از این برنامه استفاده نکند. به طور کلی هر کدام از این دو برنامه در حوزههای خود نقش موثری بر روی ویدئوها خواهند داشت که انتظار میرود از هر کدام که لازم است در وقت مناسبش استفاده شود.