bato-adv
bato-adv

بیوگرافی امیر مهدی ژوله

بیوگرافی امیر مهدی ژوله

امیر مهدی ژوله، فیلمنامه نویس، هنرپیشه سینما، تئاتر و تلویزیون و روزنامه نگار ایرانی است که فعالیتش را با روزنامه نگاری و نوشته‌های طنز آغاز کرد و پس از پیوستن به جمع نویسندگان مجموعه طنز «پاورچین» به کارگردانی مهران مدیری، وارد عرصه فیلمنامه نویسی شد.

کلیات

امیر مهدی ژوله متولد ۲۷ مرداد ماه سال ۱۳۵۸ در شهر تهران، فیلمنامه نویس، هنرپیشه سینما، تئاتر و تلویزیون و روزنامه نگار ایرانی است که فعالیتش را با روزنامه نگاری و نوشته‌های طنز آغاز کرد و پس از پیوستن به جمع نویسندگان مجموعه طنز «پاورچین» به کارگردانی مهران مدیری، وارد عرصه فیلمنامه نویسی شد. وی پس از چند سال فیلمنامه نویسی در سال ۱۳۹۴ در برنامه «خندوانه» و در مسابقه خنداننده شو شرکت کرد و با اجرای استدآپ کمدی‌های جذاب علاوه بر کسب مقام اول به شهرت فراوانی رسید. به دنبال این شهرت و نشان دادن توانایی‌ها در زمینه بازیگری، وی در سال ۱۳۹۵ نیز با بازی در فیلم «خوب، بد، جلف» قدم به دنیای حرفه‌ای بازیگری گذاشت.

زندگی و ورود به دنیای هنر

امیر مهدی ژوله در سال ۱۳۵۸ در شهر تهران چشم به جهان گشود. پدرش پیش از تولد او چشم از جهان فرو بست و مادرش نیز در سن نوجوانی بدرود حیات گفت به همین دلیل دوران ابتدایی زندگی خود را با سختی آغاز کرد. وی پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود، موفق می‌شود مدرک مهندسی عمران را در مقطع کاردانی دریافت کند و پس از آن در زمینه فروش بلور به فعالیت می‌پردازد. هنگامی که در این زمینه فعال بود به طور اتفاقی برای روزنامه نگاری به نشریات معرفی می‌شود و بدین ترتیب ژوله فعالیت خود را با نویسندگی طنز در روزنامه‌های ورزشی آغاز می‌کند. مدتی بعد نویسندگی در مجله چلچراغ را آغاز می‌کند و یک روز به طور اتفاقی با پیمان قاسم خانی در دفتر این مجله روبرو می‌شود که آشنایی این دو سبب می‌شود که در سال ۱۳۸۱ به محراب قاسم خانی و گروه نویسندگان مجموعه طنز تلویزیونی «پاورچین» به کارگردانی مهران مدیری معرفی شود و اولین تجربه فیلمنامه نویسی خود را کسب کند.

فعالیت‌های هنری

امیر مهدی ژوله در سال ۱۳۸۱ از طریق پیمان قاسم خانی به برادرش محراب قاسم خانی که از جمله نویسندگان سریال پاورچین بود معرفی شد و بدین ترتیب فیلمنامه نویسی را در گروه مهران مدیری برای نخستین بار تجربه کرد. این نخستین تجربه توانایی‌های ژوله را به اثبات رساند و همین امر سبب شد تا مهران مدیری در کار‌های بعدی خود نیز همواره از حضور امیر مهدی ژوله به عنوان فیلمنامه نویس استفاده کند. ژوله پس از پاورچین، در دیگر آثار مهران مدیری همچون «نقطه چین»، «شب‌های برره»، «باغ مظفر»، «گنج مظفر» و «مردهزارچهره» به نویسندگی پرداخت. او در سال ۱۳۸۷ و در مجموعه مرد هزار چهره مهران مدیری برای اولین بار در جلوی دوربین نقش کوتاهی را بازی کرد و بدین ترتیب اولین تجربه بازیگری خود را نیز کسب کرد. پس از این تجربه کوتاه در بازیگری، ژوله دوباره به فعالیت اصلی خود یعنی فیلمنامه نویسی روی آورد و در مجموعه های، چون «مرد دو هزار چهره»، «قهوه تلخ»، «ویلای من»، «شوخی کردم»، «در حاشیه» و «عطسه» به همکاری با مهران مدیری ادامه داد. در سال ۱۳۹۴ از طریق پوپک مظفری دستیار مهران مدیری بعنوان یک فرد موفق در مبارزه با بیماری MS به رامبد جوان جهت حضور در برنامه خندوانه معرفی شد. حضور در این برنامه و در ادامه شرکت در مسابقه «خنداننده شو»، توانست با اجرای استندآپ کمدی‌های موفق، عنوان اول این مسابقه را کسب کند و همین امر سبب شهرت بالای او شد. در سال ۱۳۹۵ وی در ابتدا با دعوت پیمان قاسم خانی به عنوان بازیگر در فیلم سینمایی «خوب، بد جلف» به ایفای نقش پرداخت و پس از آن با بازی در آیتم‌های مختلف برنامه «دورهمی» مهران مدیری، به اوج شهرت رسید. از آن پس بود که امیر مهدی ژوله به عنوان بازیگر نیز مطرح شد و در فیلم‌هایی همچون «هزارپا»، «سونامی» و «سامورایی در برلین» به ایفای نقش پرداخت.

حواشی

امیر مهدی ژواله از سال ۱۳۹۸ بعد از حمایت از عادل فردوسی پور و انتقاد از صدا و سیما و سپس راه انداختن کمپین من و سانسورچی که چگونگی سانسور در سریال‌های مختلف را نشان می‌داد، دچار ممنوع الکاری و ممنوع التصویری در تلویزیون شد. با این حال اندکی بعد و در اوایل اسفند ماه ۱۳۹۹ در پستی اینستاگرامی ضمن اعلام اینکه بخشی از قطع رابطه‌اش با صدا و سیما به دلیل قصور خود او بوده، خبر از بازگشت خود به این مجموعه داد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv