بسیاری از منتقدان "نتانیاهو" وی را متهم میکنند که برای بقا خود در قدرت، عملا اسرائیل را به ورطه بنبست و نابودی کشانده است. آنها همچنین میگویند که وی میخواهد خود را از هرگونه تعقیب قضایی مصون بدارد و عملا بر رفتارها و اقدامات غیرقانونی اش سرپوش بگذارد. حتی اگر نتانیاهو موفق شود اکثریت کرسیهای پارلمان اسرائیل را در جبهه خود بسیج کند، باز هم باید با نژادپرستان و افراطیون و گروههای سیاسیِ متضاد با یکدیگر متحد شود که همین مساله میتواند تا حد زیادی عمر دولتِ وی را کوتاه و حتی آن را بی ثباتتر از همیشه کند.
فرارو- "روزنامه واشنگتن پست" در گزارشی به انتخابات جاری در اسرائیل پرداخته و به طور خاص به این مساله اشاره کرده که "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر فعلی رژیم اسرائیل برای ماندن در قدرت، کار بسیار سختی را پیش رو دارد و باید با طیف گسترده ای از مخالفان خود و همچنین افکار عمومی که علیه او متحد شده اند، مواجه شود.
«همزمان با برگزاری چهارمین انتخابات اسرائیل ظرف دو سالِ گذشته، "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم اسرائیل، شدیدا برای بقا در عرصه معادلات سیاسی و اجتماعی اسرائیل می جنگد. بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که انتخابات جاری در اسرائیل، به نوعی رفراندومی در مورد عملکرد شخصِ نتانیاهو است. فردی که بیش از 12 سال است در کرسی نخست وزیری قرار دارد و حتی همین حالا نیز در نوع خود و در عرصه معادلات سیاسی اسرائیل، رکورددار محسوب می شود. با این حال، نظرسنجی ها حاکی از یک رقابت سخت و فشرده میان نتانیاهو و رقبایش هستند. قرار است بخشی از آرا که در صندوق های شبیه سازی شده در جریان انتخابات اسرائیل ریخته شده اند، توسط سه شبکه اصلی اسرائیلی شمارش شده و نتیجه آن ها تا ساعت 22 شب به وقت اسرائیل(در روز سه شنبه سوم فروردین ماه) اعلام شوند. با این حال، اعلام نتیجه نهایی انتخابات اسرائیل می تواند تا چندین روز هم به طول انجامد.
به گزارش فرارو، کارزارهای انتخاباتی در اسرائیل در مدت اخیر عمیقا بر زیرسوال بردنِ شخصیت بنیامین نتانیاهو و اینکه آیا اساسا وی صلاحیت ماندن در قدرت را دارد یا خیر، متمرکز بوده اند. بر خلاف انتخابات گذشته که نتانیاهو یک رقیب مشخص داشت، در انتخابات جاری، چندین حزب سیاسی در اسرائیل برای سرنگون کردن نتانیاهو وارد عمل شده اند. در برخی موارد حتی این احزاب، کوچکترین شباهت و تفاهمی با هم، الا در نیت مشترکشان در سرنگونی بنیامین نتانیاهو ندارند.
نتانیاهو پس از انداختن رای خود به صندوق رای گفت: "به همه می گویم که رای بدهید، رای بدهید و رای بدهید". این موضع گیری وی در شرایطی انجام می شود که انتخابات جاری در اسرائیل با پایین ترین سطح مشارکت برگزار شده است. "یائیر لاپید" از جمله چهره های مخالف با نتانیاهو می گوید: "انتخابات اسرائیل را باید لحظه ای دانست که در آن قرار است حقیقت روشن شود و نتانیاهو به عنوان مظهر دروغ و فساد، از قدرت کنار رود".
نتانیاهو در جریان تبلیغات انتخاباتی خود مانور گسترده ای را در مورد موفقیتش در انجام واکسیناسیون انجام داده است. وی مدعی شده که به میزان کافی واکسن برای واکسیناسیون جمعیت 9.3 میلیون نفری شهروندان صهیونیست فراهم کرده و در شرایط فعلی نیز بالای 80 درصد از جمعیت بالغِ اسرائیل، علیه ویروس کرونا واکسینه شده اند. این مساله موجب شده تا رژیم اسرائیل بتواند رستوران ها، مغازه ها و همچین فرودگاه ها را به صورت موقت و در آستانه برگزاری انتخابات اسرائیل، بازگشایی کند.
نتانیاهو همچینین تلاش زیادی کرده تا خود را یک رهبر سیاسی در کلاسِ جهانی معرفی کند. وی به طور خاص بر به اصطلاح موفقیتش در عادی سازی روابط با کشورهایِ عرب مسلمان اشاره کرده است. توافقاتی که با میانجیگری دوست و شریک سابقش یعنی "دونالد ترامپ" رئیس جمهور سابق آمریکا منعقد شدند.
با این حال، مخالفان نتانیاهو، عمیقا صلایت رهبری سیاسی وی را زیر سوال می برند و اساسا معتقدند که او یک دیکتاتور است و ادعاهایش مبنی بر کسب دستاوردهای قابل توجه در دوره حضورش در قدرت، به هیچ عنوان واقعی نیستند.
مخالفان نتانیاهو معتقدند که وی عملا به متحدان ارتدوکس و افراطی خود اجازه داده تا به مقررات قرنطینه بیاعتنا باشند و عملا فاجعه شیوع ویروس کرونا را تعمیق بخشند. تاکنون بیش از شش هزار شهروند صهیونیست جان خود را بر اثر ویروس کرونا از دست داده اند و اقتصاد اسرائیل نیز عمیقا از بحران شیوع ویروس کرونا آسیب دیده است. به طور خاص نرخ بیکاری در اسرائیل افزایش قابل توجهی داشته است.
مخالفان نتانیاهو همچنین به فسادهای گسترده وی در دوره حضورش در قدرت اشاره می کنند. آن ها می گویند وقتی یک رهبر سیاسی با پرونده های مکرر قضایی دست به گریبان است، اساسا شایستگی ماندن در قدرت را ندارد. نتانیاهو به صورت رسمی متهم به رشوه گیری، نقض اعتماد عمومی، و انجام تقلب و کاهبرداری است.
البته که ادعاهای نتانیاهو مبنی بر اینکه یک رهبر سیاسی قابل اعتماد است نیز چندان ارزشمند و قابل توجه نیستند. به طور خاص در برهه کنونی، امارات اعلام کرده که تمایلی ندارد به عنوان یک ابزار برای نتانیاهو باشد تا وی بتواند با استفاده از آن، تداوم حضور خود در قدرت را تضمین کند. سفر نتانیاهو به امارات نیز به زعم عده زیادی از تحلیلگران بر همین اساس لغو شد. از سویی دولت بایدن در آمریکا نیز فاصله خود را از نتانیاهو حفظ کرده است. امری که کاملا در تضاد با ماه عسل عمیقی است که دولت ترامپ با نتانیاهو داشت و عملا از آن در انتخابات اسرائیل حمایت می کرد.
از سویی، ادعاهای نتانیاهو مبنی بر کسب دستاوردهای فراوان برای اسرائیل، با اقدام حماس در شلیک یک راکت به اراضی اشغالی در روز برگزاری انتخابات اسرائیل، تا حد زیادی رنگ باخت. راکت مذکور به گفته منابع امنیتی در یک محوطه روباز منفجر شده است.
با این همه، نظرسنجی ها در مورد انتخابات اسرائیل حاکی از رقابت فشرده نتانیاهو با رقبایش هستند. بر اساس این نظرسنجی ها، بعید است که هیجچ فرد یا حزبی بتواند اکثریتِ کامل را کسب کند. این مساله در نوع خود میتواند اسرائیل را محیای برگزاری پنجمین انتخابات در سال جاری میلادی کند. امری که حاکی از شکنندهبودنِ اوضاع سیاسی در داخل اسرائیل است.
بسیاری از منتقدان نتانیاهو وی را متهم می کنند که برای بقا خود در قدرت، عملا اسرائیل را به ورطه بن بست و نابودی کشانده است. آن ها همچنین می گویند که وی می خواهد خود را از هرگونه تعقیب قضایی مصون بدارد و عملا بر رفتارها و اقدامات غیرقانونی اش سرپوش بگذارد. حتی اگر نتانیاهو موفق شود اکثریت کرسی های پارلمان اسرائیل را در جبهه خود بسیج کند، باز هم باید با نژادپرستان و افراطیون و گروه های سیاسی متضاد با یکدیگر، متحد شود که همین مساله می تواند تا حد زیادی عمر دولت وی را کوتاه و حتی آن را بی ثبات تر از همیشه کند.
پس از آنکه نتیجه انتخابات اسرائیل اعلام شود، تمام توجهات به سمت رئیس جمهور اسرائیل "رووین ریولین" متمرکز خواهد شد. وی پس از انتخابات با سران احزاب مختلف اسرائیل جلسه برگزار خواهد کرد و فردی را که از نظر وی بیشترین شانس جهت تصدی کرسی نخست وزیری اسرائیل را دارد، انتخاب خواهد کرد.
رایزنی ها در این رابطه، گاهی وقت ها می توانند هفته ها به طول انجامند. ریولین به طور خاص به این مساله اشاره کرده که "برگزاری انتخابات مکرر در اسرائیل، عملا هزینه های سنگینی را برای اسرائیل به دنبال داشته است. برگزاری چهار انتخابات در دو سال اخیر، تا حد زیادی اعتماد عمومی را خدشه دار کرده است. با این حال، من عمیقا از اسرائیلیها می خواهم تا رای دهند زیرا ما هیچ چاره دیگری نداریم».