bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۸۳۴۶۴
با دستور روحانی از ۱۳۳ دستاورد هسته‌ای رونمایی شد

آغاز گازدهی به سانتریفیوژ‌های پیشرفته ایران در نطنز

آغاز گازدهی به سانتریفیوژ‌های پیشرفته ایران در نطنز

در پانزدهمین سالگرد روز ملی فناوری هسته‌ای و با دستور رئیس جمهور گازدهی به ماشین‌های نسل جدید سانتریفیوژ در مجتمع غنی سازی نطنز انجام و همچنین تست مکانیکی سانتریفیوژ IR-۹ آغاز شد و مرکز مونتاژ سانتریفیوژ‌های نسل جدید هم مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۰

فرارو- مراسم پانزدهمین سالگرد روز ملی فناوری هسته‌ای با حضور حسن روحانی رئیس جمهور به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

براساس اعلام قبلی سازمان انرژی اتمی امروز همزمان با پانزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای، ۱۳۳ دستاورد جدید هسته‌ای رونمایی، افتتاح و راه اندازی شد.

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در این مراسم طی سخنانی با بیان اینکه به رغم همه محدودیت‌ها و تحریم‌ها، طرح‌های مختلف در حوزه‌های علوم و فنون هسته‌ای با قدرت پیگیری شده، گفت: ضمن پایبندی به قوانین بین‌المللی و تعامل با جهان درصددیم بر دستاورد‌های هسته‌ای بیفزایم.

در همین خصوص، فاز دوم واحد‌های تولید صنعتی ترکیبات دوتره در مجتمع آب سنگین خنداب اراک با دستور رئیس جمهور راه‌اندازی شد.

امروز همچنین اورژانس پرتویی سوانح و سوختگی اراک با دستور حسن روحانی رئیس جمهور مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

سه دستاورد در مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران نیز توسط رئیس جمهور رونمایی شد.

روحانی در اظهاراتی گفت که در بخش‌های مهمی از فناوری لیزر استفاده می‌کنیم و هر مقدار توانمندی ما در این زمینه بیشتر باشد و لیزری با کیلووات‌های بالا باشد می‌توان اقدامات بیشتری را صورت داد.

رئیس جمهور در همین خصوص دستور رونمایی از طراحی و ساخت دیسک و فیبر مرکز ملی لیزر ایران را اعلام کرد.

 مرکز ملی جداسازی و توسعه کاربرد ایزوتوپ‌های پایدار در تاسیسات غنی سازی شهید مسعود علیمحمدی (فردو) نیز با دستور رئیس جمهور افتتاح شد.

آغاز تست مکانیکی IR-۹ با سوی ۵۰ از دیگر مواردی بود که با دستور رئیس جمهور صورت گرفت.

آغاز گازدهی به سانتریفیوژ‌های پیشرفته ایران در نطنز

افتتاح مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته

در این مراسم همچنین مرکز مونتاژ سانتریفیوژهای پیشرفته راه اندازی شد.  

در راستای تسریع و شتاب‌دهی اقدامات مرتبط عملیات گازدهی به ماشین‌های نسل جدید سانتریفیوژ IR-۵ در سایت غنی سازی نطنز از دیگر اقدامات مهم بود.

در تیرماه ۹۹ طی یک اقدام تروریستی قسمتی از این مرکز تخریب شد که با تلاش شبانه ریزی با استفاده از تمامی ظرفیت ها مرکز مونتاژ ماشین های سانتریفیوژ عملیاتی و هم اکنون آماده بهره برداری شده است.

مسئول پروژه مذکور در پاسخ به حسن روحانی، رییس‌جمهور کشورمان مبنی بر اینکه چند درصد از مونتاژ های ما برگشت داده می‌شد و دارای نقص بود و الان به چه شکل است؟ گفت در ماشین نسل اول اوایل به تسلط بالایی رسیده بودیم. درباره تولید ماشین های جدید در بخش قطعه سازی تا تولید با ضمانت ساخت بالایی انجام می شود و در نسل دوم و چهارم ماشین ها هم به همین شکل است. اما برای ماشین نسل ۶ طبیعی است مشکلات اولیه داشته باشیم که بعد از تولید زنجیره اول به مرور حل می شود. در تولید انبوه مشکلات رفع خواهد شد.

وی اظهار کرد: هر ماشینی برای رسیدن به تولید صنعتی چند سال زمان نیاز دارد. در حال حاضر تا ۶۰ درصد مونتاژ ماشین ها صنعتی و ماشینی است.

آغاز گازدهی به سانتریفیوژ‌های پیشرفته ایران در نطنز

 کار ‌آژانس فقط بازدید و گزارش‌دهی نیست/ کشورهای صنعتی بدهکار ما هستند

«حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی» در آیین پانزدهمین سالروز ملی فناوری هسته‌ای گفت:‌ بسیار خوشحالم افتتاح‌های امروز با افتتاح‌های دیگر متفاوت است. این فناوری مانند فناوری‌های های‌تک و برتر است ولی چون طرف مقابل، از این فناوری برای سایر عرصه‌ها استفاده کرده، ما را در ردیف خود قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه اهداف ایران در صنعت هسته‌ای روشن بوده است، اظهار داشت: از این فناوری در بخش‌های دیگر بهره‌برداری شده و در زمینه صنعت، کشاورزی، پزشکی، انرژی و برق استفاده می‌شود. اگر طرف مقابل درست بیاندیشد، نگرانی آنها نابجا است. این نگرانی نابجا ۱۶ سال موجب دردسر برای ملت ایران شده است. اگر این تفکر غلط در ذهن آنها نبود و به آنچه سابقه ملت ایران است، اطمینان می‌کردند که در مسائل دینی و اخلاقی توجه خاص و ویژه‌ای دارند، از این مسئله هم عبور می‌کردند.

رییس شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: اینکه هنوز با دنیا و آمریکایی‌ها حرف می‌زنیم تا دست از اقدامات غیرقانونی‌شان بردارند، به خاطر این مبنا است که آنها تفکری دارند که براساس آن برای خودشان دردسر و نگرانی درست کرده‌اند. بار دیگر تاکید می‌کنم تمامی فعالیت‌های هسته‌ای ما صلح‌آمیز و برای اهداف غیرنظامی است و همانطور که مقام معظم رهبری در چندین نوبت مطرح کردند، از دید فقه ما پیگیری کردن یک سلاح که می‌تواند خطر بزرگ برای جامعه بزرگ باشد، حرام است.

به گفته روحانی، اگر آنها به این مسئله توجه کنند، می‌فهمند ایران به دنبال این آثار نیست. وقتی آدم آثار کار خطرناک و غلطی که آمریکایی‌ها در جنگ جهانی دوم در ژاپن انجام دادند، را مشاهده کند، وقتی آدم به معلولین بعد از این همه مدت هنوز زنده‌اند و در سایه آن افنجار دچار معلولیت هستند، متوجه می‌شود مسیر غلط نادرست و غیراخلاقی است.

وی با تاکید بر اینکه در دولت تدبیر و امید دو اقدام مهم در زمینه هسته‌ای انجام دادیم، تصریح کرد: یک اقدام آن است که قبل از آنکه دولت یازدهم تشکیل شود، فعالیت غنی‌سازی ما از دید آنها غیرقانونی بود و در شورای امنیت قطعنامه علیه ما گذارنده بودند که از ما خواسته شده بود که غنی‌سازی را در ایران کاملا متوقف کنیم.

رییس‌جمهور با بیان اینکه کار ما در غنی‌سازی از دید آنها غیرمشروع و غیرقانونی بود، خاطرنشان کرد: ما آن قطعنامه‌ها را تمام کردیم. این قطعنامه‌ها به زباله‌دان تاریخ رفت و فعالیت‌های ما قانونی شد. این بهانه از دست آنها گرفته شد که از نظر حقوقی و پایداری این فناوری بسیار مهم است و یکی از آثار پر افتخار برجام این بود که صنعت هسته‌ای را در ایران به طور کامل قانونی کرد. این کار بزرگ و عظیمی بود که در این دوره انجام شد.

رییس دولت دوازدهم یادآور شد: اخیرا مجلس یازدهم مصوبه‌ای را گذراند که در آن مصوبه تکالیفی را برای سازمان انرژی اتمی مشخص کرد و این تکالیف نشان می‌داد توانمندی هسته‌ای ما از هر زمان دیگر بیشتر است و حرف‌های دروغ را از بین برد اگرچه دنیا واقعیت را می‌دانست.  

وی گفت: وقتی به سازمان انرژی اتمی می‌گویند ما یک زنجیره «آی آر۶» می‌خواهیم می‌توانیم راحت تولید کنیم و امروز یک زنجیره ۱۶۴ تایی آی آر۶ افتتاح شد و این زنجیره به گونه‌ای است که نسبت به زنجیره قبلی ۱۰ برابر می‌تواند محصول در اختیار ما قرار دهد. یعنی  سانتریفیوژهای قبلی حداکثر یک سو بودند و این سری جدید ۱۰ سو است.

 روحانی اضافه کرد: حتی امروز از لحاظ تکنولوژی به سانتریفیوژ «آی‌آر۹» که ۵۰ سو است، رسیدیم یعنی ۵۰ تا ۶۰ برابر سانتریفیوژهای قدیمی محصول در اختیار ما قرار می‌دهد. امروز برای ما و جهانیان روشن شده است که در دولت یازدهم و دوازدهم چه کار بزرگی در زمینه هسته ای انجام گرفته است.

رییس جمهوری در ادامه با بیان این که ما در این ۸ سال در زمینه هسته‌ای هم از لحاظ فناوری و هم تولید در سطح بالایی قرار گرفتیم، گفت: فناوری در سطح بسیار بالایی است که نمونه‌های آن را امروز افتتاح کردیم. تولید هم بسیار مهم است، تولیدی است که در بخش خدمات، صنعت و کشاورزی ما را یاری کند و خودش هم محصولات فراوانی را تحویل دهد.

 وی خاطرنشان کرد: رادیوداروها یکی از آن محصولاتی است که برای بخش تشخیصی مورد استفاده قرار می گیرد و در پزشکی بسیار حائز اهمیت است. بنابراین در این بخش یکی از افتخارات دولت در این ۸ سال توسعه فناوری در زمینه‌های مختلف هسته‌ای است.

روحانی با بیان این که در همه جا تاسیسات بسیار عظیم و گسترده داریم که هرکدام در بخش خود حائز اهمیت است، گفت: ما همچنان بر عهد خود پایبند هستیم. عهده ما با دنیا NPT  بوده است. NPT دو کلمه بیشتر نیست.  در NPT  دولت‌هایی که به این معاهده ملحق شدند متعهد می‌شوند به این که فعالیت آنها صرفا صلح آمیز باشد و انحراف به سمت فعالیت نظامی نداشته باشند. دوم فعالیت‌های صلح آمیز را انجام دهند و به اضافه این که  خود آژانس و دنیا به آن کشور در این زمینه کمک کند.  

 رییس دولت تدبیر و امید با تاکید بر این که یکی از مطالبات بزرگ ما کمک آژانس و دنیا به ما در زمینه هسته ای است، گفت: ما به NPT  پیوستیم و پادمان را هم قبول کردیم. آژانس هم طبق پادمان عمل می‌کند اما شما چقدر به ما کمک کردید؟ شما در ساخت سانتریفیوژها و لیزر و ایزوتوپ‌های پایدار، آب سنگین و راکتور آب سنگین ما که همه آنها صلح آمیز است، چه کمکی به ما کردید.

وی ادامه داد: قرار ما این بود که ما عضو این معاهده باشیم و شما ما را برای تهیه وسایلی که نیاز داریم یاری کنید، آژانس که فقط برای بازدید نیست که مرتب بازدید کرده و گزارش بنویسد، این یکی از کارهای آژانس است. یکی از کارهای مهم آژانس حمایت و کمک است، شما چه کمک و حمایتی از ایران ‌کردید؟

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: این طلب ما از آژانس، کشورهای صنعتی و از جهان است. اینکه ما امروز می‌گوییم حتی حاضریم پروتکل الحاقی را هم داوطلبانه‌ها اجرا و پیاده کنیم و آژانس بالاترین نظارت‌ها را داشته باشد در برابر آن، این نیست که دنیا بگوید در فعالیت‌های تجاری و اقتصادی شما را تحریم نمی‌کنم این یک حداقل است.

روحانی بیان کرد: شما در برابر این فعالیت صلح‌آمیز با توجه به نظارت آژانس بین المللی باید ما را یاری کنید. شما باید بگویید، ۱۵ نوع سانتریفیوژ شما درست کردید، ما در ساخت شانزدهمین سانتریفیوژ به شما کمک می‌کنیم. شما بدهکار ما هستید، طلبکار ما نیستید. آژانس، آمریکا و اروپا بدهکار ما هستند، کشورهای بزرگ صنعتی بدهکار ما هستند و باید بدهی خودشان را به ما پرداخت کنند.

وی با بیان اینکه ما کشوری هستیم که روی پای خودمان ایستاده‌ایم، گفت: ما حتی در زمینه غنی‌سازی روی پای خودمان ایستاده‌ایم. امروز در اداره رآکتور بوشهر هم که برای ما برق تولید می‌کند، روی پای خودمان ایستاده‌ایم و در آینده در ساخت این نیروگاه‌های پرقدرت هم روی پای خودمان خواهیم ایستاد.

رییس جمهوری با بیان اینکه موظف هستیم در توانمندی‌های علمی، گام‌های جدید را برداریم، افزود: من در اینجا از همه شهدایمان یاد می‌کنم به ویژه شهدای هسته‌ای و عزیزانی که جان خود را برای ارتقای کشور، علم و دانش در این کشور فدا کردند، شهیدان علی‌محمدی، شهریاری، احمدی‌روشن، قشقایی و شهید فخری‌زاده و همه عزیزانی که جان خود را فدا کردند به روح بلند آنها درود می‌فرستیم و برای آنها تعالی مقام و عظمت می‌خواهیم.

روحانی با قدردانی از دکتر صالحی و همه کارکنان سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: ما از سال گذشته تا امسال ۱۳۳ دستاورد بزرگ و عظیم داشتیم. این نشان می‌دهد در طول یک سال گذشته چه اقداماتی انجام داده‌اند. البته هر سال لیست بلندبالایی از افتتاح‌های مهم داشته‌اند.

وی اضافه کرد: من از همه این عزیزان قدردانی می‌کنم، ملت ما هم قدردان هستند انشاءالله بتوانیم به اهداف بلندی که مورد نظر این کشور و ملت بزرگ بوده برسیم و قدم به قدم، قدم‌های بلندتری برداریم و شاهد سربلندی بیشتر ایران عزیز باشیم.

ابومالش
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
خروج تدریجی ایران از برجام را خدمت ریاست جمهور محترم و اقای ظریف تبریک و تهنیت عرض می نمایم.علی برکت الله
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
دنیا داره تو صحراها سلول خورشیدی میذاره و انرژی هسته ای رو کنار میذاره
پویان
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
انرژی هسته ای که فقط برای تولید برق نیست! ده ها کاربرد مهم داره مث تشخیص و درمان بیماری های صعب العلاج، ام آر آی، جوش های حساس صنعتی وکشاورزی وووو
ناشناس
Germany
۱۵:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
مشگلات صف مرغ ، واكسن كرونا ، ارزاني،..... با اينكار حل شد! ملت خوشبخت و بي ارزو شدند!!!
ناشناس
Germany
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
مشگل صف مرغ و واكسن كروناي ملت با اين پيشرفت حل شد!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
مرغ و واکسن چی شد
انتشار یافته: ۱۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
هر کاری کنید اینها بهانه ای درست میکنند تا نگذارند پس بهتر ان است به راه خود با سرعت بیشتر ادامه دهیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
ببین شازده تا تهش که بری تا میرسی به جایی به اسم کره شمالی. کلا توی هپروت هستین شما.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
تا تهش رفتی میرسی به کره شمالی ....اونجا مسجد و حسینیه ساختی برای منم دعا کن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
14:08شما کلا کجا هستین؟
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۱
يه سؤال بى ربط : مگه اون تكنولوژی هسته ای نداره !؟ پس چرا ٩٩ درصد كره شمالى بى برقن !!؟؟