دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی در بخش دیگری از این گفتگو در خصوص عملکرد فراکسیون امید در مجلس دهم گفت: آن چیزی که انتظار میرفت در مجلسی که تعداد کثیری از نیروهای چپ در آن بودند، صورت نگرفت و نوع تعاملی که میتوانستند با دیگر نیروها بکنند، قابل نقد است.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی گفت: اگر از درون اصلاحات نیروهایی بودند که مورد اجماع قرار گرفتند، مورد حمایت ماست، اما اگر نبودند من هیچ عیبی نمینبینم که از همه نیروها استفاده کنیم.
به گزارش تسنیم، غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در نشست مجازی جمهور ۱۴۰۰ در خصوص گزینه این حزب برای انتخابات ریاستجمهوری گفت: هنوز به قطعیت نرسیدیم. چون هنوز کسی اعلام قطعی نکرده است. در این فصل از انتخابات هم اصولگراها کاندیدای بسیاری دارند. هم کاندیداهای اصلاحطلب پیدا خواهند شد. حزب کارگزاران تمام تلاشش این است که از مجموعه از اصلاحطلبان جدا نشود و همراه است، حالا باید پیش برود ببینیم چه میشود.
وی در پاسخ به برخی صحبتها مبنی بر حمایت حزب کارگزاران سازندگی از لاریجانی بیان داشت: آقای لاریجانی از شخصیتهای ارزشمند کشور است ما برای رشد و توسعه کشور هیچ وقت نباید کسانی که تواناییهایی سیاسی اجتماعی و.. دارند را نادیده بگیریم. اولاً آقای لاریجانی تاکنون کوچکترین اثری برای حضور در انتخابات نداشته است. بعد اینکه باید یک جمعی بخواهند تا از کاندیدیی حمایت شود. در حزب بارها روی این مباحث صحبت شده است. چون حزب جزو جبهه اصلاحات است، ما تلاشمان این است که در مجموعه اصلاحات کاندیدای واحد مطرح شود.
کرباسچی افزود: من البته بحثهای مربوط به کاندیدای اجارهای را قبول ندارم و باید نگاهمان به توسعه و پیشرفت کشور باشد. اگر از درون اصلاحات نیروهایی بودند که مورد اجماع قرار گرفتند، مورد حمایت ماست، اما اگر نبودند من هیچ عیبی نمینبینم که از همه نیروها استفاده کنیم. اما تاکنون نه بنده و نه حزب کارگزاران چنین بحثی را مطرح نکردیم که از لاریجانی حمایت کنیم.
دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی در بخش دیگری از این گفتگو در خصوص عملکرد فراکسیون امید در مجلس دهم گفت: آن چیزی که انتظار میرفت در مجلسی که تعداد کثیری از نیروهای چپ در آن بودند، صورت نگرفت و نوع تعاملی که میتوانستند با دیگر نیروها بکنند، قابل نقد است. فراکسیون امید بیش از آنکه به فکر رفع مشکلات باشد، گرفتار مسائل سیاسی و دعواهای من و توهای سیاسی بود که نقش بازدارندگی داشت.
وی در رابطه با عملکرد دولت روحانی هم گفت: در خوزستان که مرکز اصلی کشور به عنوان منابع اصلی زیرزمینی است، دولت هنوز نتوانسته برخی نیازها را تامین کند. مدیریت کارآمد میتواند اینها را رفع کند. گلایهمان از دولت این است که توجه بیش از حد به مسائل کلان و خارجی داشته و از اینگونه مسائل (رفع مشکلات اولیه مردم) غفلت شده است.
کرباسچی در پاسخ به این سوال که نزدیکی حزب کارگزاران به دولت چگونه است، بیان داشت: غیر از اینکه آقای جهانگیری از دوستان حزب بودند و در دو دوره در خدمت دولت و مردم بودند، نزدیکی بین حزب و دولت وجود ندارد. من طی هشت سال، دو جلسه افطاری خدمت رئیس جمهوری بودم. حزب در دولت دوم ارتباطش با دولت و همچنین آقای جهانگیری کم بود. نزدیکی آنچنانی نبود، اما رفاقت دوستان بود.
وی در نقد مدیریت روحانی هم گفت: برخی مدیران میدانی نیستند و مدیران ستادی هستند که البته موفقیتهایی هم دارد. رئیسجمهور اگر یک بار در صف مرغ، صف نان و... بایستد، یک گزارش واقعی از گرفتاریهای مردم دریافت خواهد کرد. روحانی این سبک از کار را نداشت. این از جمله نقایصی بود که در دولت بود. وقتی رئیسجمهور نمیرفت، وزرا هم نمیرفتند.
کرباسچی در رابطه با روحانی بیان داشت: روحانی پایگاهی در جریانهای اصلاحطلب نداشت. روحانی در سال ۹۲ به دلیل برخوردی که با آقای هاشمی و ردصلاحیت شد، رای آورد. عملکرد ایشان در دولت اول به دلیل مقابلهای که با تحریمها کردند موجب شد تا در دوره دوم اقبال مردم هم با او همراه شود؛ بنابراین همراهی با روحانی به دلیل آن برخوردی بود که با هاشمی شد. عملکرد دولت اول روحانی مورد قبول جریان اصلاحات بود. در دوره دوم نارساییها در داخل دولت و گرفتارهایی در خارج بود. اصلاحات (جریان حامی دولت) میتوانست با پایش یک مقدار از نارساییها را رفع کند.
وی خاطرنشان کرد: گفتگوهای بینالمللی را دنبال کردن، خوب است، اما بهتر از آن گفتگوهای داخلی است. رئیسجمهور باید یک همت بگذارد تا با آن جناحهایی که در داخل با دولت زاویه دارند، اختلافاتشان را حل کنند. باید به گونهای عمل کرد تا عملکرد رسانهای مخالفان ما، آیینهای از مشکلات باشد که ما در راستای رفع آنان تلاش کنیم. بالاخره مشکلاتی وجود دارد باید رفع شود. عملکرد ما هم نباید به گونهای باشد که این سوژهها را ایجاد کنیم.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در خصوص نهاد اجماع ساز اصلاحطلبان بیان داشت: آقای نبوی مورد اعتماد همه اصلاحطلبان است و تجربه زیادی دارد. از این رو امیدواری زیادی به نهاد اجماعساز اصلاحطلبان است. اگر این جبهه بتواند مدیریتی بکند تا در صورت پیروزی و شکست، اصلاحطلبی وجهه خود را در جامعه از دست ندهد، کار خود را انجام داده است. اینکه بتوانند اخلاق شکست و پیروزی را احیا و تقویت کنند، موفقیت است.
وی خاطرنشان کرد: این نهاد هنوز گزینه خاصی را مدنظر ندارد. روشی گفته شده که احزاب گزینههای خود را مطرح کنند و دیگر روالها انجام بگیرد. البته من اطلاع دقیق و جزئی ندارم، اما تاکنون گزینهای را معرفی نکردهاند.
کرباسچی در رابطه با موضعگیریهای فائزه هاشمی عضو این حزب هم گفت: من برای خانم فائزه هاشمی به دلیل آن خانواده عزیز و پدرشان احترام قائلم، اما نظرات یکسان نیست. اگر ایشان بتواند بیاید حرفهایشان را در جمع همه حزب بزند و مورد تایید قرار بگیرد، روشهایی که ایشان میخواهد عملی خواهد شد. ایشان در این روندی که میگویند در حزب غیردموکراتیک است، شرکت کردند. همانگونه که خانم هاشمی و ما به بسیاری نقد داریم، مقابل ما نیز به بسیاری از رفتارهای ما نقد دارند که قابل پذیرش و عدم پذیرش است. خانم هاشمی یک سری بیانات احساسی دارد که از ۲۰ سال پیش اینگونه بوده است. ما اگر میخواهیم نماینده مردم باشیم، باید آنها را هم در نظر بگیریم و نماینده آنها هم باشیم.