ابراهیم اصغرزاده در مناظره با حسین اللهکرم: شما چگونه چشمتان را بر اینکه پوتین، مجلسیها را راه نداد و چین که دنبال بنجلفروشی و انحراف مسیر توسعه ماست، میبندید. آبروی انقلاب بهخاطر گرایش به شرق دارد میرود و صدای شما درنمیآید و علت این مسائل را روشنفکران میدانید
شب گذشته ساعت ۱۰ مناظرهای میان ابراهیم اصغرزاده، فعال سیاسی اصلاحطلب، نماینده مجلس سوم، عضو شورای اول تهران، لیدر دانشجویان پیرو خط امام و حسین اللهکرم، از مؤسسان انصار حزبالله، در اتاق «جبهه اصلاحات ایران» در کلابهاوس با موضوع «خادم و خائن؛ هنوز تموم نیست ماجرا» برگزار شد. این مناظره به پیشنهاد حسین اللهکرم برگزار شده است.
اصغرزاده: حاجی بخشی گفت اصغرزاده را در گونی میکنم
به گزارش «شرق»، اصغرزاده در آغاز ضمن انتقاد به برخوردهای گروههای فشار گفت: «از یک زمانی گروهی در کشور دارای مصونیت آهنین و فراقانونی شد. این نیرو زمانی بهعنوان گروه فشار و حزبالله بعد از جنگ بروز و ظهور کرد. مکتب اللهکرم را در خدمت یک نوع تشیع طالبانی و عبور از قوانین موجود در راستای عدم شکلگیری جامعه مدنی میبینم. در مجلس سوم نطقی کردم و حاجیبخشی گفت میخواهم اصغرزاده را در گونی کنم و این تحولات برای بعد از فوت امام است و این جماعت زمانی دولت را در دوره احمدینژاد با نگاه بنیادگرایانه در دست گرفتند».
اللهکرم: تندرویهای انصار حزبالله متعلق به نفوذیها بود
اللهکرم در تمام مصاحبه سعی در فرار نسبی از پاسخگویی داشت و با برخوردی نسبتا تند، در پاسخ اصغرزاده طیف اصلاحطلبان را اسلام معاویهای خواند و در نوبت دوم صحبت خود گفت: «آقای اصغرزاده بنده را متهم به تشیع طالبانی کردند، اما بهتر است اسلام معاویهای دوستان خودشان را بررسی کنند و نفوذیهای آقای هاشمی در حزبالله اسلام طالبانی بودند که بعدها آنها را پیدا کردیم. اسلام معاویهای میخواست ما را به بازی گروهی خودش برگرداند.
انتقادهای ما، انتقاد به گذر از ارزشهای اسلامی به ارزشهای لیبرالی بوده و تندرویهای انصار حزبالله متعلق به نیروهای نفوذی درون این جریان است». اللهکرم با تکرار چندباره این ادعا که جریان اصلاحطلبی ۳۴ سال قدرت را در دست داشته است، ادامه داد: «گفتمان توسعه آقای هاشمی، باعث شکاف طبقاتی و گسست ارزشهای انقلابی و شکست در سیاست خارجی تنشزدایی شد. گفتمان آزادی متکی بر توسعه سیاسی پس از آن سوار شد. هر جا اسلام معاویهای وجود داشته است، طبقات جابهجا شدهاند. احمدینژاد هم با گفتمان عدالت و بازگشت به گفتمان انقلابی وارد شد که موجب گفتمان اعتدال شد. در دوره ایشان، تحریم اوج گرفت. اگر من جای شما بودم، یک قبر ۱۰ متری میکندم و خودم روی خودم خاک میریختم».
اصغرزاده: یک نیروی خودسر هم محاکمه نشده است
اصغرزاده در ادامه صحبتهای خود، ضمن انتقاد به تندرویها و نقد نظارت استصوابی، درباره انتخابات گفت: «به من بگویید در این ۳۴ سالی که میگویید دولت در دست اصلاحطلبان بوده است، به من یک مورد را نشان دهید که نیروهای خودسر محاکمه شده باشد. وقتی از موی سر یک خانم و اشتباه قلم یک روزنامهنگار گذشت نمیشود، چطور چشم روی آن همه اتفاقهای ناگواری که مردم را از انقلاب آزردهخاطر کرده است، بسته میشود.
آقای اللهکرم مقدمات تشکیل یک حزب را انجام دهند، اما بیرون از چارچوبهای قانونی عمل نکنند. اگر شما یک انتخابات معنادار را انجام ندهید، باید منتظر باشید انرژی مردم در جای دیگری خالی شود. باید کاری کنیم که مردم رأی آگاهانه بدهند. الان ۲۴ سال پس از دوم خرداد مردم منتظرند ببینند اشاره به کدام سمت است که دقیقا نقطه مقابل آن را رأی دهند. باید انتخابات ۱۴۰۰ را به معنای واقعی تبدیل به انتخاب کنیم. اینکه گروههای هسته سخت قدرت، دولت را محدود کنند که معنی ندارد».
اللهکرم: اسرائیل کلیه اسناد برجام ایران را به سرقت برد
اللهکرم در ادامه بحث دیگری را در مقابل صحبتهای اصغرزاده مطرح کرد و گفت: «انتخابات ما غیرآزاد نبوده است. ما کشوری درحالتوسعه هستیم و نسبتبه عربستان انتخابات آزادتری داریم. من به دلایل خیانت دولت فعلی میپردازم؛ چون وعدههای دولت هیچکدام عملی نشد. نفوذ دوتابعیتیها هم در دولت یک خیانت دیگر است. اسرائیل کلیه اسناد برجام ایران را به سرقت برد و امنیتی هم که بچههای کف خیابان ایجاد کردهاند، دولت تعطیل کرد. بنده کاهش آرا در انتخابات مجلس یازدهم را ناشی از ناکارآمدی دولت و کرونا میدانم».
اصغرزاده: روحانی اصلاحطلب نیست
اصغرزاده در پنج دقیقه پایانی صحبتهای خود به نقد صحبتهای اللهکرم درباره امنیت کف خیابان پرداخت: «امنیتی که کف خیابان ایجاد شده، چه امنیتی است که من وقتی پلیس ضدشورش را میبینم، میترسم، اما چرا وقتی ماشین ارتش را میبینم، اصلا نگران نیستم؟ اما وقتی یک نفر با ریش و تسبیح و پیشانی سیاه و لباس شخصی را میبینم، باید بترسم؟ من خودم جزء انقلابیون بودم، اما چرا باید از نیرویی که برای من ایجاد کند، بترسم؟
اینقدر نیروهای امنیتی نگران دانشجوها و روزنامهنگاران هستند که از نفوذ غافل شدهاند. این چه امنیتی است که مردم از آن وحشت دارند؟ من نمیدانم با تندروها چه باید کرد». اصغرزاده به صحبتهای اللهکرم درباره دولت روحانی نیز واکنش نشان داد و گفت: «روحانی حامل اصلاحطلبی است، اما خودش اصلاحطلب نیست».
اللهکرم: هم از حجاریان و هم از ضارب اعلام برائت میکنیم
میانه مناظره ازسوی برگزارکنندگان فرصتی نیز به مخاطبان داده شد تا از دو طیف مختلف به مدت دو دقیقه سؤالات خود را از مناظرهکنندگان مطرح کنند، اما عمدتا به بیان نظرات شخصی و انتقاد پرداختند. طیف مقابل اصغرزاده در این فرصت بدون طرح سؤال، فقط نظرات خود را مطرح کردند. پس از پایان وقت این بخش از مناظره، سؤالات اینستاگرامی نیز پرسیده شد.
در ادامه این نشست مجازی، در میان صحبتهای اللهکرم افراد حاضر ضمن انتقاد به صحبتهای او، به رفتار انصار حزبالله در مقابل ترور حجاریان، نقد رفتار آنها به اختلاسهای حسن رعیت و ارتباط رعیت با اللهکرم و انتخابات آزاد اشاره کردند که اللهکرم در مقابل گفت: «ما هم از حجاریان و هم از ضارب او اعلام برائت میکنیم».
صدایتان درنمیآید و علت مسائل را روشنفکران میدانید
اصغرزاده در ادامه گفت: «ایشان تکرار میکند ۳۴ سال دولت در دست شما بود. شما که میدانید نظام ما نظامی دینی است. اگر بخواهیم واقعیت را ببینیم، بگذارید آنچه شعار انقلاب یعنی مبارزه با استبداد و استقرار یک نظام با خصلتهای جمهوریخواهی بود، شکل بگیرد و نظارت استصوابی و خانهنشینکردن افراد باصلاحیت را قطع کنید تا مشارکت مردمی را به شما بگویم. عدهای که فکر میکنند مؤمنتر از بقیه هستند، نتیجهاش این میشود که شما میگویید؛ یعنی تضاد طبقاتی. ماشین شورای نگهبان که همیشه در حال حذف است، مگر چه کم گذاشت؟ اینکه میگویید دولت احمدینژاد پول آورده است، آیا این هنر است که نفت بفروشیم و پول پخش کنیم؟
این پولها در جاهایی به صورت مخفی پخش شده است و در این سالها یک بخش پنهان ثروت اندوخته و در سیاست و انتخابات دخالت میکند و وزیر خاتمی را کتک میزند و بازی بر هم میزند. کاسب تحریماند و از بدبختی مردم استفاده میکنند. بهدنبال این هستند که بزرگترین دستاورد دیپلماتیک نظام را که برجام بوده است، از کار بیندازند.
شما چگونه چشمتان را بر اینکه پوتین، مجلسیها را راه نداد و چین که دنبال بنجلفروشی و انحراف مسیر توسعه ماست، میبندید. آبروی انقلاب بهخاطر گرایش به شرق دارد میرود و صدای شما درنمیآید و علت این مسائل را روشنفکران میدانید». جلسه یادشده با فرازونشیبهای بسیار پس از چهار ساعت و نیم با حضور دوهزارو ۲۰۰ نفر که در این جلسه شرکت داشتند، به پایان رسید.