bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۸۶۸۵۱

۸ استان درگیر سیل؛ خسارت‌ها جدی است

۸ استان درگیر سیل؛ خسارت‌ها جدی است

بر اساس اعلام سازمان امداد و نجات هلال احمر ۶ شهرستان و ۴۷ روستا در استان‌های اصفهان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، تهران و سیستان و بلوچستان درگیر سیل شدند.

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰

گرم شدن نسبی دما در اغلب نقاط کشور به یک باره با بارندگی‌های سیل آسا در هشت استان کشور شرایط نامناسبی را برای هموطنانمان در این مناطق رقم زد به گونه‌ای که به بسیاری از منازل، تاسیسات شهری و روستایی، مزارع و دام‌ها خسارت‌های جدی وارد کرد.

به گزارش ایرنا، آغاز بارش‌های بهاری که از ۱۳ اردیبهشت ماه طراوت و سرزندگی به طبیعت بخشیده بود با تبدیل شدن به سیلاب موجب آبگرفتگی معابر و خیابان‌ها شد و بر اساس اعلام سازمان امداد و نجات هلال احمر ۶ شهرستان و ۴۷ روستا در استان‌های اصفهان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، تهران و سیستان و بلوچستان درگیر سیل شدند.

با وقوع سیلاب نیرو‌های امدادی دست به کار شدند و برای امداد رسانی به سیل زدگان ۷۸ تیم متشکل از ۳۲۵ نیروی عملیاتی، ۷۶ خودروی امدادی و یک فروند بالگرد به‌کارگیری شدند و اقدامات اولیه از جمله لجن کشی، تخلیه آب از منازل، رهاسازی خودرو‌های گرفتار در آب و توزیع لوازم مورد نیاز همچون چادر، پتو و مواد غذایی درمیان سیل زدگان آغاز شد.

با توجه به اینکه طبق پیش‌بینی اداره کل هواشناسی در استان‌های مختلف بارش باران تا پایان هفته جاری به صورت پراکنده در نقاط مختلف ادامه دارد که همراه با رعد و برق، افزایش سرعت وزش باد، افزایش ابرناکی با احتمال آبگرفتگی و ایجاد رواناب و سیلاب است، از مردم خواسته شده تا از توقف در کنار رودخانه‌ها و مسیل‌ها پرهیز کرده و اقدامات پیشگیرانه را در این رابطه انجام دهند.

در ادامه به شرایط استان‌های درگیر در سیل و آخرین برآورد‌ها از میزان خسارات اشاره می‌شود:

استان سیستان و بلوچستان از جمله نقاط درگیر سیل اخیر است که بر اساس اعلام مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای این استان بارندگی‌های سیل آسای چند روز اخیر خسارت ۴۰۰ میلیارد ریالی به بدنه جاده‌ها و ابنیه فنی راه‌های نیمه شمالی این استان وارد کرده است.

ایوب کرد همچنین اظهارداشت: تخریب شانه راه‌های اصلی و فرعی، آب بردگی محورها، آسیب به رویه آسفالت، تخریب پل‌ها و سازه‌های کمکی از جمله مهمترین خسارات وارده به شبکه راه‌های ارتباطی نیمه شمالی استان در این مدت بوده است.

وی ادامه داد: مسیر‌های آسیب دیده سیلاب اخیر شامل مهرستان- ایرانشهر، زاهدان- نهبندان، زاهدان- دومک، پسکوه- سوران، میل نادر- سفید آبه و راه‌های حوزه شهرستان‌های میرجاوه و تفتان است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان گشت زنی مداوم در تمامی محور‌های حوزه استحفاظی برای رفع مشکلات احتمالی ناشی از بارندگی، استقرار تیم‌ها با تجهیزات کامل در فواصل مشخص در جاده برای بازگشایی محور‌ها در صورت مسدود شدن و امدادرسانی بموقع به مسافران را از اقدامات نیرو‌های راهداری عنوان کرد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز درباره وضعیت سیل زدگان این استان گفت: ۱۰۹ آسیب دیده در قالب ۲۸ خانوار در پنج شهرستان طی چند روز اخیر بارندگی و سیل در این استان توسط نجاتگران جمعیت هلال احمر امدادرسانی شدند.

علیرضا میربهاءالدین اظهارداشت: براساس اعلام ستاد مدیریت بحران و هشدار هواشناسی، تمامی کارکنان و دستگاه‌های خودرویی و امداد و نجات شعب جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان به حالت آماده باش در آمدند.

وی افزود: در این بارش‌ها ۹روستا در پنج شهرستان فنوج و ایرانشهر، نیکشهر، سرباز و خاش درگیر سیلاب و آبگرفتگی شدند و در مناطق گرفتار در سیلاب ۷۹ نفر نیز در چادر‌های امدادی این جمعیت اسکان اضطراری داده شدند.

میرب‌ها الدین افزود: همچنین ۱۸ دستگاه چادر امدادی، ۳۴ تخته موکت، ۸۲ تخته پتو و ۲۴ کیلوگرم نایلون سنگری و اقلام معیشتی مورد نیاز از قبیل ۲۵ کیلوگرم برنج، ۷۲ بسته حبوبات، ۱۵ قوطی روغن، ۱۱ کیلو گرم چای و هفت شعله والور در بین خانواده‌های آسیب دیده در این مدت توزیع شده است.

گناباد در استان خراسان رضوی از دیگر نقاطی است که از سیلاب بهاری در امان نمانده و بر اساس اعلام معاون فرماندار و دبیر ستاد هماهنگی مدیریت بحران این شهرستان برخی از نقاط شرقی شهر گناباد مانند نوغاب، زیباشهر و قصبه شهر دچار سیلاب شدند.

احمد سفری این مطلب را هم اضافه کرد که سیلاب موجب آبگرفتگی منازل در این منطقه و خسارت‌هایی به بخش کشاورزی و دامداری و اتلاف تعدادی دام شده، ولی تاکنون گزارشی از تخریب واحد‌های مسکونی ارایه نشده است.

همچنین بنابر اظهارات سید کاظم نظام بخشدار مرکزی گناباد بارش شدید باران و سیلاب ناشی از آن نقاط روستایی شامل بهاباد، اراضی کشاورزی نوغاب و روستا‌های دلویی و خیبری را فرا گرفته و موجب آب گرفتگی در واحد‌های مسکونی شده است.

درباره علت بروز سیلاب در گناباد نیز فرماندار این شهرستان توضیح داد: فقدان استحکام بندسارها، تخریب تعدادی از آن‌ها و همچنین ساخت و ساز‌های غیرمجاز در مسیر رودخانه‌ها و مسیل‌های این منطقه در جنوب خراسان رضوی عامل اصلی بروز این حادثه است.

حامد قربانی اضافه کرد: بندسار‌های تعدادی از روستا‌های حومه شهر گناباد و به خصوص پل بهاباد گنجایش حجم زیاد سیلاب را نداشت و در نتیجه بخش عمده سیلاب مناطقی از نوغاب، قصبه شهر، زیباشهر و تعدادی از مناطق روستایی را فرا گرفت و موجب آبگرفتگی زیاد در معابر شهری شد.

بر اساس اعلام اداره هواشناسی بیشترین میزان بارش استان خراسان رضوی طی روز سه شنبه در شهرستان گناباد به ثبت رسید که خسارت‌های زیادی به بخش کشاورزی و واحد‌های دامداری وارد کرده است به گونه‌ای که سیلاب تعداد زیادی از دام‌های روستائیان را تلف کرده و یا با خود برده است.

همچنین بنابر اظهارات نعمت غفوری مدیر جهاد کشاورزی گناباد، سیلاب موجب خسارت به تعدادی از قنوات گناباد نظیر قنات‌های روستا‌های دلویی، سموئی، بهاباد، بندسار‌ها و خاکریز‌های طرح‌های آبخوان داری شد که برآورد خسارت‌ها در دست بررسی است.

هادی ایزدی رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد هم از تخریب دیوار دو واحد تولیدی در ناحیه صنعتی کوثر و آب گرفتگی تعدادی واحد‌های تولیدی این شهرستان خبر داد.

تربت حیدریه از دیگر نقاط درگیر سیلاب در روز‌های گذشته بوده به گونه‌ای که بر اساس اعلام احسان کریمی معاون امور فنی و عمرانی فرماندار این شهرستان هر چند بارش‌ها در شبانه روز گذشته خسارتی نداشته، اما بارش‌های رگباری روز جمعه ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۷۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال به بخش‌های زراعی، دامی و راه‌های روستایی به شهرستان تربت‌حیدریه خسارت وارد کرد.

معاون امداد و نجات هلال احمر خراسان رضوی هم گفت: نیرو‌های هلال احمر در پی بارش باران و جاری شدن سیل در هفت شهرستان این استان به ۱۴۵ فرد گرفتار در سیل و آبگرفتگی امداد رساندند.

غلامرضا صیادی افزود: این تعداد امدادرسانی طی ۲۴ ساعت گذشته و در شهر‌های تربت‌حیدریه، رشتخوار، کاشمر، مشهد، بجستان، گناباد و بردسکن انجام شده است و نیرو‌های عملیاتی علاوه بر انتقال سه مصدوم به درمانگاه‌ها و همچنین ضمن تخلیه آب از منازل سیل‌زده، اقلامی همچون پتو، موکت، نایلون، والور، چای، نان خشک و کنسرو را میان سیل‌زدگان توزیع کردند.

بیرجند در خراسان جنوبی هم از دیگر نقاط درگیر سیل در روز‌های گذشته بوده است، زیرا با شدت گرفتن بارش و رگبار‌های بهاری در این استان ضمن خوشحالی مردم، باعث جاری شدن روان‌آب و آبگرفتگی معابر شد و خسارات مالی برجا گذاشت.

همچنین اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی درباره استقرار و تشدید فعالیت توده هوای ناپایدار جوی در این استان تا عصر امروز (چهارشنبه) هشدار سطح نارنجی (آمادگی) صادر کرده و ۱۳۲ تیم امدادی و عملیاتی در سراسر استان آماده‌باش هستند.

سیلاب

رییس پلیس راه خراسان جنوبی نیز درباره وضعیت راه‌های این استان گفت: محور روستایی دوکوهانه در شهرستان نهبندان، دستگرد به حسین‌آباد در شهرستان سربیشه و محور روستایی دستگرد به رزه در شهرستان درمیان به دلیل وقوع سیل و آب در آبنما مسدود است همچنین ۶ آبنما از کیلومتر ۸۸ تا کیلومتر ۱۲۰ محور دیهوک - راور و محور رکات در شهرستان بیرجند دچار آبگرفتگی شده که ممکن است به صورت موقت مشکلاتی را برای رانندگان ایجاد کند و نیرو‌های پلیس در این محور‌ها حضور دارند.

سرهنگ علیرضا رضایی افزود: محور عشق‌آباد به بردسکن در شهرستان طبس، محور بیرجند - خوسف به خصوص در محدوده شهرک صنعتی و پادگان ۰۴، محور ماژان در شهرستان خوسف، محور زهان در شهرستان زیرکوه و محور فردوس - بشرویه نیز طی روز جاری مسدود شدند و هنوز عبور آب و گل و لای در سطح جاده وجود دارد که باید رانندگان با احتیاط رانندگی کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی هم به بخش دیگری از مشکلات وقوع سیلاب در این استان اشاره کرده و گفت: با توجه به جاری شدن سیلاب ۴۰ خودرو که در محور‌های مواصلاتی استان وارد آب شده بودند، توسط امدادگران و نجاتگران جمعیت هلال احمر رهاسازی شدند.

سید ابوالحسن میرجلیلی افزود: پیرو اخطاریه‌های هواشناسی و هشدار‌هایی که مدیریت بحران صادر کرد، در چند روز گذشته بارندگی‌های قابل ملاحظه‌ای در استان به ثبت رسید، ولی تا این لحظه در خراسان جنوبی هیچ گونه تلفات جانی ناشی از سیلاب نداشته‌ایم، اما در این مدت ۳۹ واحد مسکونی دچار آبگرفتگی شد که با تلاش نیرو‌های امدادی و عملیاتی مشکل اکثر آن‌ها مرتفع شده است.

وی افزود: همچنین ۱۰ تا ۳۰ درصد خسارت به ۲۶ رشته قنات وارد شده است و ۲۳ اکیپ از فردا موضوع خسارات به دام، باغات و مزارع و برخی زیرساخت‌ها را برآورد خواهند کرد.

وی این موضوع را هم گفت که با وجود بارندگی‌های قابل توجه در روز‌های اخیر هیچ گونه خسارت جانی ناشی از سیل در استان گزارش نشده و خسارت‌ها مالی بوده است و تاکنون به ۱۶۷ فرد گرفتار در سیلاب امدادرسانی شده و هشت خودرو گرفتار در سیلاب رهاسازی شده است.

وی افزود: ۱۶ رشته قنات هم بین ۱۰ تا ۳۰ درصد خسارت دیدند و ۲ محور مواصلاتی در شهرستان طبس بر اثر طغیان رودخانه مسدود شد که با تلاش راهداران بازگشایی شده و در حال حاضر راه بسته در استان خراسان جنوبی نداریم.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: همچنین قطعی برق در شهرستان‌های نهبندان و طبس و آبشستگی راه‌های روستایی و عشایری گزارش شد که بازسازی راه‌ها توسط راهداران و با کمک عشایر آغاز شده است.

همچنین بنابر اعلام معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی با توجه به وقوع سیلاب و آبگرفتگی در ۱۵ نقطه این استان تاکنون ۱۲۲ نفر توسط نیرو‌های امدادی امدادرسانی شده‌اند و در شهرستان‌های طبس و تپه طاق، دقت آباد، بند دره، درح، شوشود و چاهک موسویه نیز ۲۲ نفر به مناطق امن انتقال یافتند.

محمدحمزه اسعدزاده تخلیه آب از ۲۵ منزل مسکونی و رهاسازی دو خودرو گرفتار در سیل را از دیگر اقدامات نیرو‌های امدادی هلال احمر خراسان جنوبی در ۲۴ ساعت گذشته عنوان کرد.

در تهران نیز شهرستان فیروزکوه و دماوند از وقوع سیلاب در امان نماندند و بر اساس اعلام فرماندار شهرستان فیروزکوه این حادثه موجب مسدود شدن مسیر این شهرستان به گرمسار شد.

ابوالقاسم مهری افزود: سیلاب از شب گذشته نقاط جنوبی منطقه حبله رود در بخش مرکزی را فرا گرفت که منجر به مسدود شدن دو نقطه ریلی و همچنین مسیر فیروزکوه به گرمسار شد.

وی افزود: این سیلاب خسارتی زیادی به روستا‌های کبوتردره، عمارت، دنی آقا، محمود آباد، مشهد و عروس پران وارد کرد و مسیر‌های این روستا‌ها را مسدود کرد و ۱۰۰ هکتار از باغات این روستا‌ها از ۸۰ تا ۱۰۰ درصد در این سیل از بین رفت.

به گفته وی، وقوع سیل در شهرستان فیروزکوه تلفات جانی نداشت، اما خسارات زیادی به تاسیسات عمومی، راه‌ها و سایر زیرساخت‌ها وارد شد که برآورد دقیق خسارت این سیلاب در دست بررسی کارشناسان قرار دارد.

وی یادآور شد: تیم‌های عملیاتی ستاد بحران، هلال احمر، راهداری و سایر بخش‌ها در مناطق سیل زده مشغول عملیات بازگشایی مسیر‌ها هستند.

اسماعیل سلیمانی بخشدار مرکزی شهرستان دماوند نیز درباره وضعیت سیل در این شهرستان گفت: جاری شدن سیلاب در داخل بافت روستای گرمابسرد دماوند خسارت مالی و جانی نداشت.

وی اظهار داشت: راه اصلی و داخل قسمت بافت روستای گرمابسرد به‌علت وقوع سیلاب و ورود گل و لای به معابر موجب انسداد مسیر‌های داخل بافت و از خارج از بافت این روستا شده بود که با هماهنگی‌های انجام شده با تلاش عوامل راهداری، مدیریت بحران شهرستان دماوند و شهرداری آبسرد، دهیاری گرمابسرد و نیرو‌های مردمی مسیر‌های اصلی و داخل بافت پاکسازی شده است.

بخشدار مرکزی دماوند خاطرنشان کرد: در بروز این سیلاب به داخل بافت روستای گرمابسرد خسارات جانی و تخریب منازل مسکونی نداشتیم.

سلیمانی بیان داشت: همچنین در پی وقوع سیلاب در روستای مغانک، ورود گل و لای در مسیل‌های منتهی به روستا بوده است که در داخل بافت این روستا مشکلی از لحاظ مسیر‌های ارتباطی رخ نداده است.

فرماندار شهرستان دماوند هم میزان خسارت به باغداران شهرستان دماوند در پی بارش تگرگ دو روز گذشته در این منطقه را حدود ۴۵درصد اعلام کرد.

مهدی حیدری اظهار داشت: بارش‌های اخیر باعث شد که به برخی باغات نزدیک ۷۰ درصد، برخی دیگر ۴۰ درصد و تعدادی ۱۵ تا ۲۰درصد و به طور میانگین ۴۵درصد خسارت وارد شود.

وی همچنین در خصوص بارش‌های اخیر ۲۴ ساعت گذشته در این شهرستان، بیان داشت: ۸ روستای شهرستان دماوند به علت ریزش کوه و طغیان رودخانه‌ها دچار مشکلات رفت و آمد شدند.

وقوع سیل در استان یزد نیز که در منطقه گرم و خشک و کم باران قرار دارد و رودخانه سطحی قابل توجهی در آن جاری نیست، مردم این منطقه را با مشکلاتی مواجه کرده است به گونه‌ای بر اساس اظهارات فرماندار اردکان سه نفر در حوزه استحفاظی این شهرستان بر اثر بارندگی ۲۴ ساعت گذشته و نیز جاری شدن سیلاب جان خود را از دست دادند.

مصطفی پوردهقان‌ اردکان افزود: یکی از جانباختگان از نیرو‌های راهداری شهرستان اردکان بود که در حین عملیات نجات افراد گرفتار در سیل جان خود را از دست داد.

وی اضافه کرد: با توجه به بارندگی بهاری و جاری شدن سیلاب در بسیاری از مناطق شهرستان با وجود اطلاع‌رسانی قبلی مبنی بر سفر نکردن در مناطق روستایی و ییلاقی شهرستان، چندین دستگاه خودرو با ۹ سرنشین که دچار حادثه شدند از سوی گروه‌های امداد نجات یافتند و عملیات جست‌وجو برای پیداکردن یکی از ۲ سرنشین خودروی پراید در جاده رباط اردکان ادامه دارد.

رییس کمیته بحران شهرستان اردکان یادآورشد: بر اثر جاری شدن سیلاب تعدادی از راه‌های روستایی، زمین‌های کشاورزی، آثار تاریخی و دیگر زیرساخت‌های منطقه دچار خسارت شد و کارشناسان در حال تخمین میزان خسارت وارده هستند.

با وجود بارندگی و جاری شدن سیل در برخی مناطق استان یزد مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای یزد اعلام کرده که با تلاش عوامل راهداری تمامی جاده‌های استان باز و ترافیک در آن روان است.

علی علیخانی افزود: تمامی عوامل راهداری با همکاری سایر نیرو‌ها برای خدمت به مردم و مسافران در آماده باش کامل هستند و در جاده‌ها حضور دارند و ماموریت خود را بر حسب شرایط و نیاز انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: در پی بارندگی بهاری و جاری شدن سیل شب گذشته به برخی جاده‌های استان به خصوص در مسیر رباط پشت‌بادام - بیاضه، اردکان - چوپانان، خساراتی وارد شد که کارشناسان در حال بررسی و ارزیابی میزان خسارت وارده هستند که متعاقبا این مورد اطلاع‌رسانی می‌شود.

احسان بالاکتفی مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد هم گفت: طی روز‌های اخیر در سه شهرستان اردکان، مهریز و بهاباد سیلاب جاری شد که خسارت زیادی در برنداشت فقط به خاطر بارش تگرک به برخی از درختان میوه در شهرستان مهریز خسارت وارد شد.

وی در خصوص سایر خسارت احتمالی یادآورشد: میزان دقیق خسارات بعد ازبررسی و جمع‌بندی کامل اطلاعات مشخص می‌شود.

بارندگی‌های شدید در ۲۴ ساعت گذشته به هفت روستای محور جنوبی شهر خور استان اصفهان از جمله بیاضه، چاهملک، هفتومان و بازیاب خسارت زده است.

بنا به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان هم اکنون مسیر ارتباطی روستای چاهملک در شهر خور همچنان مسدود است و جاده جندق - خور برای ساعاتی مسدود و اکنون بازگشایی شده است.

منصور شیشه‌فروش افزود: در این مدت در مناطق خور، شرق و بخش‌هایی از شمال اصفهان به ۵۷ دستگاه خودرو، ۳۴ منزل مسکونی و واحد تجاری، ۱۴ دهنه پل و ۲۱ رشته قنات خسارت وارد شده همچنین به یک واحد معدنی در روستای بیاضه و آبگرفتگی یک باب کتابخانه، مسجد و یک قلعه میراث فرهنگی در این منطقه آسیب دیده است.

وی با بیان این که این حادثه جوی خسارت جانی نداشته است، تصریح کرد: به خاطر بالا آمدن آب برخی از رودخانه‌های فصلی بخشی از مسیر‌های ارتباطی و اراضی کشاورزی این مناطق آسیب دیده است.

رییس پلیس راه اصفهان نیز در اظهاراتی گفت: چهار محور ارتباطی این استان در زمان حاضر به خاطر تخریب راه‌ها ناشی از وقوع سیل ۲۴ ساعت گذشته مسدود است.

سرهنگ اصغر زارع افزود: تعدادی از محور‌های استان در اثر بارش باران و خرابی سطح راه‌ها و بعضی از پل‌ها، بدلیل آبگرفتگی و محور کنارگذر شرق اصفهان، باند نطنز به اصفهان از پل شیراز در مسیر شمال به جنوب آزادراه سان آرا به دلیل تعمیرات مسدود است.

وی اظهار داشت: همچنین محور بیاضه به خرانه در حوزه استحفاضی شهرستان خور و بیابانک بدلیل مشکلات راه‌ها در حوزه استان یزد در زمان حاضر مسدود است.

زارع خاطرنشان کرد: سه راهی جندق به سمت معلمان و استان سمنان بدلیل آبگرفتگی و تخریب پل‌های مسیر در حوزه استان سمنان و کمربندی روستای چاه ملک در حوزه شهرستان خور و بیابانک از محدوده سه راهی جندق تا خور بدلیل تخریب راه در اثر سیل مسدود است و تردد‌ها از داخل روستا انجام می‌شود.

همچنین به دلیل وقوع سیلاب در منطقه جنوب دامغان در استان سمنان، سه روستای معلمان، حسینیان و سِیَنگ دچار آبگرفتگی شده و محور دامغان به معلمان نیز مسدود است.

رضا اردکانی بخشدار امیرآباد دامغان در این رابطه اظهار داشت: وقوع سیلاب سبب خسارت به تاسیسات روستایی و اراضی کشاورزی شده و آبگرفتگی مزارع، واحد‌های دامداری و چندین منزل مسکونی را در پی داشته است.

وی اظهارداشت: خوشبختانه این سیل خسارات جانی در بر نداشته است و کارشناسان برای اعلام میزان خسارت به منطقه اعزام شده اند.

رییس اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای دامغان نیز دراین خصوص گفت: محور دامغان به معلمان دچار آبگرفتگی شد که موجب مسدود شدن محور اصلی به طول ۲ کیلومتر شده است.

حسین ابوطالبی تصریح کرد: تاسیسات جاده‌ای در راه‌های روستایی این منطقه نیز به دلیل وقوع سیلاب دچار مشکل شده و تردد در بعضی مناطق امکان‌پذیر نیست.

اما بشنوید از اقدامات جمعیت هلال احمر استان سمنان که به ۶۱ فرد گرفتار در سیلاب در قالب سه عملیات جداگانه امدادرسانی کردند.

در استان کرمان هم بنا بر اعلام معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای شمال این استان بارندگی‌های اخیر و به‌دنبال آن جاری شدن سیلاب تاکنون ۲۷ میلیارد تومان به راه‌های ارتباطی این استان خسارات وارد کرده است.

احسان عراقی زاده با اشاره به اینکه بیشتر خسارات سیلاب در بخش‌های گلباف و شهداد رخ داد، افزود: سیلاب اخیر خسارت‌های بسیاری به‌ویژه به محور‌های روستایی، اصلی و فرعی استان کرمان وارد کرد.

وی اظهار داشت: در این خصوص جاری شدن سیلاب به ابنیه ارتباطی و پل واقع در محور سیرچ _ اندهجرد از توابع شهرستان کرمان خسارت جدی زده است و همچنین این سیل به ۷۰ آب نما، ابنیه فنی و ۳۹ دستگاه پل خسارت وارد کرده است.

عراقی زاده ادامه داد: عوامل و تیم‌های راهداری در راستای جبران خسارت‌های وارده به سرعت وارد عمل شدند و اینک در حال رفع آسیب‌های سیل هستند که تردد‌های ایمن از این مسیر داشته باشیم.

وی با بیان اینکه اکثر محور‌های اصلی برون شهری متاثر از سیلاب در ۲۴ ساعت گذشته بازگشایی شدند، عنوان کرد: امیدواریم هر چه سریعتر محور‌های روستایی بازگشایی شوند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان نیز از جان باختن ۶ نفر از کارکنان این شرکت بر اثر سیل در منطقه گلباف خبر داد و گفت: در پی بارندگی‌های روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در شمال استان کرمان و قطع برق، همکاران اتفاقات و بهره برداری اداره برق گلباف ساعت ۳.۵ عصر به منطقه اعزام و در حال رفع نقص و اصلاح شبکه برق بودند و با وجود مساعدبودن هوا، به دلیل بارش شدید تگرک در ارتفاعات که کل بیابان سفید پوش می‌شود بلافاصله بارش آغاز شده و حجم آب را چندین برابر می‌کند.

محمد سلیمانی ساردو اعلام کرد: با افزایش یک باره حجم آب درمنطقه و وقوع سیلاب همکاران اداره برق گلباف گرفتار سیل شده و با وجود تلاش گروه‌های امداد و نجات برای یافتن همکاران در نهایت اجساد ۶ نفر از همکاران اتفاقات و بهره برداری گلباف توسط گروه‌های امداد ونجات هلال احمر پیدا شد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان تاکید کرد: به دلیل بسته بودن مسیر عملیات تجسس با اعزام بالگرد هلال احمر به منطقه و همکاری نیرو‌های هلال احمر و همچنین تیم‌های امدادی موتورسیکلت و بالگرد اعزام شده بود ضمن آنکه نیرو‌های سپاه و بسیج، نیروی انتظامی و بخشداری نیز همکاری داشتند.

وی با تسلیت به خانواده بزرگ صنعت برق و مردم شریف استان کرمان از همکاران این شرکت به عنوان تلاش گران خاموش صنعت برق یادکرد که با حال روزه و لب تشنه در شب قدر و ایام شهادت حضرت امیرالمومنین علی (ع) در مسیر خدمت به مردم جان خود را تقدیم کردند.

برچسب ها: سیلاب خسارات سیل
bato-adv
bato-adv