عرف با بیان این که همه کسانی که ۱۸ سالشان تمام میشود میتوانند در انتخابات شرکت کنند گفت: به تفکیک استانها تهران بیشترین تعداد واجدین رای را دارد که ۹ میلیون ۸۰۰ هزار نفر میشوند.
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: در انتخابات ۱۴۰۰، ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجد شرایط رای دادن هستندو ۱ میلیون ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر از این تعداد رای اولی محسوب می شوند.
به گزارش ایرنا، جمال عرف رئیس ستاد انتخابات در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: از فردا ثبت نام داوطلبان را به مدت ۵ روز شروع میکنیم و عملا بعد از ۵ روز پرونده همه کسانی را که ثبت نام کنند در اختیار شورای نگهبان قرار میدهیم.
عرف با بیان این که شورای نگهبان ۵ روز برای رسیدگی و احراز صلاحیتها فرصت دارد که در صورت لزوم تا ۵ روز دیگر هم قابل تمدید است، افزود: بعد از آن شورای نگهبان تایید صلاحیت شدهها را به وزارت کشور اعلام میکند و عملا از ۷ خرداد تبلیغات نامزدها به مدت ۲۰ روز شروع میشود.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان این که جایگاه و مسئولیت رئیس جمهور بسیار مهم و بزرگ است ابراز امیدواری کرد: کسانی که داوطلب میشوند این موضوع را در نظر داشته باشند و افرادی که میآیند ویژگیها و شایستگی این مقام را داشته باشند.
عرف با اشاره به رعایت پروتکلها در محل ثبت نام گفت: اولا مکان ثبت نام را توسعه دادیم و دو طبقه را در نظر گرفتیم و بین میزها ۲ متر فاصله گذاشتیم و ثانیا تعداد کاربران را هم افزایش دادیم، همچنین مانع ورود افراد با نشانههای بیماری یا سابقه بیماری میشویم.
رئیس ستاد انتخابات همچنین گفت: داوطلبان محترم هم، همراه با خودشان نیاورند تا تجمع و ازدحام نشود، حداکثر اگر از مقامات باشند یک یا ۲ نفر اشکالی ندارد، همه کسانی که میآیند باید نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشند و شرایط کرونایی کشور را درک کنند و امیدواریم که لازم به تذکر نباشد.
عرف در خصوص خطوط قرمز تبلیغات هم افزود: از قواعد کلی تبلیغات که نامزدها باید رعایت کنند این است که اقدامات تفرقه انگیزی که منجر به از بین رفتن انسجام اجتماعی شود نداشته باشند، با توجه به شرایط کرونایی مثل گذشته امکان میتینگ و تجمع و دورهمیها نیست که باید رعایت کنند و نامزدی که اینها را رعایت نکند به معنی آن است که قانونمدار نیست.
وی گفت: حالا نامزدی میگوید من ستاد محدودی دارم و پروتکلها را رعایت میکنم اشکالی ندارد، اما خارج از این قاعدتا اجازه داده نخواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان این که امکانات تبلیغ در فضاهای مجازی هم برای نامزدها فراهم میشود گفت: بر فعالیت مجازی نامزدها هم نظارت صورت میگیرد و از نرم افزارها و برنامکهای داخلی برای تبلیغات استفاده میشود نه خارجی.
جمال عرف گفت: تعرفهها چاپ شده و با نظر ناظر نگهداری میشود که به تدریج در اختیار استانها و شهرستانها قرار میگیرد.
رئیس ستاد انتخابات کشور در خصوص تعداد واجدین شرایط هم گفت: در انتخابات ۱۴۰۰، ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد ۱ میلیون ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر رای اولی هستند.
عرف با بیان این که همه کسانی که ۱۸ سالشان تمام میشود میتوانند در انتخابات شرکت کنند گفت: به تفکیک استانها تهران بیشترین تعداد واجدین رای را دارد که ۹ میلیون ۸۰۰ هزار نفر میشوند.
رئیس ستاد انتخابات کشور در خصوص تعداد عوامل اجرایی انتخابات هم افزود: عوامل اجرایی حدود ۵۰۰ هزار نفرند که با عوامل ناظر و امنیتی و پلیس حدود ۱ میلیون نفر میشوند.
عرف گفت: در هر مرحله از انتخابات، اگر تخلفی گزارش شود ما تنظیم میکنیم و به ناظر ارجاع میدهیم، با توجه به این که یکی از شاخصها مسئولیت پذیری افراد است امیدواریم که مشکلی ایجاد نشود.
وی مهمترین دغدغه ستاد انتخابات کشور را فراهم کردن شعب امن و سالم دانست و گفت: همه پروتکلها اعم از فاصله گذاری و استفاده از ضد عفونی کننده و زدن ماسک و ... به طور دقیق رعایت میشود.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به ۷۰ هزار شعب اخذ رای در سراسر کشور گفت: از سال ۹۸ استفاده از استامپ را حذف کردیم و الان با وجود دستگاه احراز هویت دیگر نیازی به انگشت زدن نیست و با نظر ناظر استفاده از استامپ حذف میشود.
عرف افزایش ۱۰ درصدی شعب اخذ رای را یادآور شد و گفت: دوره قبل حدود ۶۴ هزار شعبه رای داشتیم که حدود ۱۰ درصد شعب را به دلیل کرونا و جلوگیری از ازدحام اضافه کردیم، این افزایش علی السویه نیست و در کنار هر شعبهای که دوره قبل بیش از هزار رای گرفته، شعب ثابت یا سیار ایجاد کرده ایم.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان این که اقدام دیگرمان افزایش ساعات رای گیری با نظر ناظر است گفت: برای روز انتخابات شعبه یاب هم فعال خواهد شد و مردم میتوانند با آن خلوتترین شعبه نزدیک خود را پیدا کنند.
وی درخصوص آموزش عوامل انتخابات گفت: به دلیل کرونا همه عوامل مان را با ترکیبی از آموزش حضوری و مجازی آموزش داده ایم و از ظرفیت شاد هم برای آموزش عوامل شعب استفاده خواهد شد.
جمال عرف در خصوص فضای انتخابات هم گفت: همه احزاب و گروهها فعال هستند، اما یک مقدار با احتیاط وارد شده اند و در حال بررسی هستند و از ویژگیهای این دوره این است که جبههها و احزاب نمیخواهند دستشان را رو کنند و ما باید تلاش کنیم این دوره یک فضای رقابتی ایجابی ایجاد کنیم، یعنی افراد به جای این که نقطه ضعفهای رقبا را برجسته سازی کنند به اثبات برنامههای خودشان بپردازند و به سمت برنامه محوری بروند.