فرارو- روند نزولی شاخص بورس کند شد. صبح امروز نمادهای بورسی دوباره کار خود را با روند نزولی و کاهش قیمت سهام آغاز کردند، اما بعد از گذشت چند دقیقه شاهد تحرکاتی در چند گروه از جمله محصولات شیمیایی، فلزات اساسی و فرآوردههای نفتی بودیم. اتفاقی که باعث شده روند نزولی شاخص کند و تا حدودی متوقف شود. احتمالا شاخص در حال ساخت خط حمایت جدید در محدوده یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد است. چراکه درست از ساعت ۹ و ۲۰ دقیقه روند نزولی شاخص متوقف شده است. تا جایی که بعد گذشت ۳۰ دقیقه از بازار، شاخص کل کاهش سه هزار و ۷۰۰ واحدی را پشت سر گذاشته و به محدوده حساس یک میلیون و ۱۰۴ هزار واحدی رسیده است. وتجارت، فارس، وبصادر، خساپا، خودرو، رمپنا و پارسان تا اینجای کار بیشترین تاثیر را در کاهش شاخص کل گذاشتهاند. در نتیجه این اتفاق، شاخص کل ۳۳ صدم درصد و شاخص هموزن ۲۱ صدم درصد عقبنشینی کردهاند.
به گزارش فرارو، در ساعات ابتدایی معاملات امروز دوشنبه سوم خردادماه، از بین ۲۲۱ نماد بورسی معامله شده شاهد کاهش قیمت سهام در ۱۷۳ نماد هستیم. در این ساعات تنها ۴۸ نماد روند صعودی دارند و با رنگ سبز به نقشه بازار آمدهاند. در بین ۱۲۲ نماد فرابورسی معامله شده در ساعات اولیه هم حدود ۹۰ نماد ارزش سهام خود را از دست دادهاند و ۳۲ نماد کار خود را در مسیر صعودی آغاز کردهاند.
نمای ابتدایی نقشه بازار در معاملات امروز تفاوت زیادی با روزهای گذشته دارد. چند گروه بورسی از شر صفهای فروش خلاص شدهاند و رنگ سبز به خود گرفتهاند. اتفاقی که باعث شده بعضی نمادهای مربوط به صندوقهای سرمایهگذاری ETF سهامی به مسیر صعودی پا بگذارند. در کنار آنها پالایش دو درصد رشد کرده و دارا یکم نزدیک به قیمت روز قبل معامله میشوند. محصولات شیمیایی بعد از صندوقها پرمعاملهترین گروه هستند. در این گروه شاهد افزایش قیمت سهام شپلی، پترول، شگویا، آریا، زاگرس، شتوکا، شغدیر و شرنگی هستیم. البته فارس در این مسیر صعودی همراهی نمیکند. بانکها و موسسات اعتباری همچنان شرایط بدی را تجربه میکنند. وبصادر و وتجارت در غیاب وبملت لیدرهای بدی برای بانکها هستند. وملل، وپست، وپارس و وشهر امروز به کمک بازارگردانهایشان از کاهش قیمت در امان ماندهاند، اما بعید نیست آنها هم به عاقبت وپاسار دچار شوند. نمادی که به حمایت بازارگردانش معروف بود اما از دیروز دچار صف فروش بسیار سنگینی شده و امروز معاملات آن به حداقل رسیده است. در بین فرآوردههای نفتی شاهد تشکیل روند صعودی آرام در نمادهای شپنا و شتران هستیم اما این روند شکننده به نظر میرسد و ممکن است هر لحظه به روند نزولی تبدیل شود. فلزات اساسی اغلب نزدیک به قیمت روز قبل معامله میشوند و فملی، ذوب، فخوز، فسپا، فباهنر و کاوه کمی افزایش قیمت پیدا کردهاند. استخراج کانههای فلزی و سیمانیها شرایط مشابهی دارند. خودروییها و داروییها قرمزترین گروههای بازار امروز هستند و صفهای فروش سنگین برای لیدرهای این دو گروه تشکیل شده است.
تعداد صفهای فروش امروز هم نسبت به روز قبل کاهش داشته است. تا پایان معاملات حدود ۳۲۵ نماد به صف فروش رسیدند که این تعداد حدود ۵۹ درصد بازار سرمایه را تشکیل میدهند. ارزش کل صفهای فروش امروز به حدود چهار هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان میرسد. در سوی مقابل، امروز ۲۶ نماد یعنی پنج درصد بازار موفق شدند به صف خرید برسند. ارزش کل صفهای خرید حدود ۲۰۰ میلیارد تومان است که اصلا قابل مقایسه با ارزش صفهای فروش نیست.
در نیمه معاملات امروز شاهد اتفاقات عجیبی در چند نماد بودیم. سهامداران عمده در نمادهای شتران، شعدیر، شتوکا و البته شستا دست به خرید هماهنگ زدند و اصطلاحا رنج مثبت کشیدند. اتفاقی که باعث شد شاخص کل برای دقایقی روی مرز ۱.۱ میلیون واحد متوقف شود و در برابر از دست رفتن آن مقاومت کند. در نتیجه این اتفاق حالا شتران بعد از دو عرضه اولیه فگستر و فتوسا شاهد تشکیل سنگینترین صف خرید بازار به ارزش ۱۲ میلیارد تومان است. ارزش صف خرید فتوسا ۹۵ میلیارد و ارزش صف خرید فگستر ۳۷ میلیارد تومان است.
صدر فهرست صفهای فروش بدون تغییر باقی مانده. سمگا با صف ۱۸۵ میلیاردی در رتبه اول قرار دارد. تنها صف فروش همین یک نماد به اندازه کل صفهای خرید بازار میارزد. غصینو با صف فروش ۱۴۰ میلیاردی در رتبه دوم و بنو با صف فروش ۸۳ میلیاردی در رتبه سوم ایستادهاند. وپاسار که پیش از این به حمایت بازارگردانش معروف بود حالا شاهد تشکیل چهارمین صف سنگین بازار سرمایه به ارزش ۷۷ میلیارد تومان است. کویر، هایوب، غنوش، کلر، قثابت، سصفها، وبیمه، فرابورس، گدنا و ثنوسا از دیگر نمادهای دارای صف فروش سنگین به ارزش بیش از ۴۰ میلیارد تومان هستند.
وبملت امروز بعد از ۱۰ روز توقف به خاطر رعایت نکردن ضوابط انتشار اطلاعات با اهمیت، بازگشایی شد. در جریان این بازگشایی که در ۲۰ دقیقه پایانی بازار انجام شد و هنوز توسط ناظر بازار باطل نشده، قیمت سهام وبملت ریزش ۲۰ درصدی را تجربه کرد و به تنهایی شاخص کل را پنج هزار واحد کاهش داد. این نماد پیش از توقف به مدت هفت روز کاری دائما در مسیر صعودی بوده است.
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز دوشنبه سوم خردادماه با کاهش ۱۲ هزار و ۱۸۹ واحدی از مرز ۱.۱ میلیون واحد عبور کرد و به رقم یک میلیون و ۹۵ هزار و ۷۲۵ واحد رسید. در این روز شاخص کل ۱.۱ درصد و شاخص هموزن ۱.۲۹ درصد کاهش داشتند که نشان میدهد شرایط برای شرکتهای کوچک سختتر بوده است. عمده ریزش شاخص امروز بر دوش وبملت بود. بازگشایی نماد بانک ملت بعد از دو هفته توقف به تنهایی شاخص کل را پنج هزار واحد کاهش داد و به کمتر از ۱.۱ میلیون واحد رساند. وتجارت، پارسان، وبصادر، رمپنا و خساپا از دیگر نمادهای تاثیرگذار در ریزش بورس بودند.