bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۸۹۸۵۹
دولت آینده قرار است سالانه ده‌ها هزار میلیارد تومان از دلالان مالیات بگیرد

جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه

اخذ «مالیات بر عایدی سرمایه»، بالاخره پس از سال‌ها در ایران به تصویب رسید، مالیاتی جدید که اگر اخذ آن به شیوه‌ای دقیق و بدون تبعیض اجرا شود، می‌تواند دلالی و واسطه گری (در حوزه مسکن، خودرو، طلا، ارز و بازار‌های مشابه) را تقریباً به طور کامل تعطیل کند.

تاریخ انتشار: ۱۱:۲۷ - ۰۷ خرداد ۱۴۰۰
کمربند‌ها را ببندید، مالیات جدید در راه است
فرارو-محمد مهدی حاتمی؛ روز چهارشنبه، نمایندگان مجلس کلیات طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» را تصویب کردند و بالاخره، پس از سال ها، اخذ یکی از مهم‌ترین انواع مالیات که در تقریباً تمامیِ کشور‌های توسعه یافته مرسوم است، در ایران هم به تصویب رسید.

به گزارش فرارو؛ بر اساس این طرح، از این پس اگر فردی طلا، ارز، مسکن و خودرو خریداری و سپس با قصد انتفاع از محل افزایش قیمت، اقدام به فروش آن کند، باید از محل سود این معامله بخشی را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کند.

مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟
«مالیات بر عایدی سرمایه» (Capital gains tax) یکی از اشکال مرسوم مالیات در دنیا است که عدم وجود آن در ایران، تا همین حالا هم عجیب به نظر می‌رسید. در واقع، اگر هدف و فلسفه اخذ مالیات را بازتوزیع ثروت به نفع فقرا در نظر بگیریم، عجیب بود که چرا در ایران فقرا و فعالان اقتصادی باید مالیات می‌دادند، اما دلالان، واسطه گران و صاحبان ثروت‌های غیرمولد، عملاً از پرداخت مالیات معاف بودند.

«مالیات بر عایدی سرمایه»، مالیاتی است که بر فعالیت‌های غیرمولد اقتصادی (مانند خرید و فروش ملک، طلا و خودرو) اعمال می‌شود و واضح است که نبود این شکل از مالیات، در واقع مشوقی است برای فعالیت‌های غیرمولدی که نه تنها در نهایت به تضعیف ارزش پول ملی ختم می‌شوند، که کمکی به افزایش تولید در کشور هم نمی‌کنند.

ایران، بهشت ثروتمندانِ غیرمولد
اما چرا اخذ مالیات بر عایدی سرمایه خبر خوبی است و باید آن را به فال نیک گرفت؟ نخست اینکه بر اساس داده‌ها و آمار‌ها اقتصادی، میزان و نسبت واسطه گری با استفاده از دارایی‌ها (مسکن، خودرو، طلا، ارز و امثال آنها) در ایران، در سال‌های اخیر به جا‌های باریکی ختم شده است.

اعداد و ارقام همین حالا هم به اندازه کافی گویا هستند: مطابق سرشماری‌های رسمی مرکز آمار ایران و داده‌های آماری بانک مرکزی، در بازه زمانی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵، بیش از هفت میلیون واحد مسکونی (بدون احتساب خانه‌های خالی از سکنه) به موجودی مسکن کشور افزوده شده است.

این، اما در حالی است که تنها ۲.۴ میلیون خانوار جدید دارای مسکن ملکی شده اند. به عبارتی، طی این مدت، حدود ۴.۶ میلیون واحد مسکونی، تنها برای دلالی یا سرمایه گذاری خریداری شده است. بر این اساس، در بازه زمانی ۱۰ ساله مورد اشاره، از کل تقاضای بازار مسکن، ۶۶ درصد آن جزء تقاضای سرمایه‌ای و فقط ۲۴ درصد معاملات مربوط به تقاضای مصرفی بوده است.

اما این یعنی چه؟ این یعنی ۶۶ درصد از معاملات مسکن که در فاصله سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ انجام گرفته اند، به قصد دلالی و واسطه گری (چه توسط دلالان حرفه‌ای و چه توسط شهروندان عادی و معمولیِ ایرانی) بوده اند. این یعنی فاجعه، فاجعه‌ای که موجب شده خرید خانه، به خصوص برای نسل جوانِ بدون پشتوانه دارایی هایِ نسلی، به یک رویا بدل شود.

اختصاص ۶۶ درصد از تقاضای بازار مسکن در بازه زمانی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ به تقاضای سرمایه ای، اما از این منظر هم قابل توجه است که در بازه دو سرشماری در سال‌های ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۵، نزدیک به ۸۰ درصد از تقاضای بخش مسکن تقاضای مصرفی بوده است. به عبارتی، پس از پیروزی انقلاب و تا پیش از سال ۱۳۶۵، بخش عمده بازار مسکن در اختیار خریداران واقعی و نه دلالان بوده است و این نسبت، دو دهه بعد کاملاً برعکس شده است.

همین روند در بازار خودرو هم قابل رصد است. چند روز پیش، علیرضا رزم حسینی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، از انبار شدن ۴۵۰ هزار دستگاه خودرو در کشور توسط واسطه‌ها خبر داد و این در حالی است که به نظر می‌رسد این بار هم پای شهروندان عادی و نه احتکارگران حرفه ای، به عنوان انبارکنندگان کالا در میان باشد.

اما از کجا می‌دانیم که این مردم عادی بوده اند که ۴۵۰ هزار خودرو را در پارکینگ‌های شان انبار کرده اند و نه دلالان حرفه‌ای یا حتی خودِ خودروسازان؟ این داده آماری، به روش ساده‌ای به دست آمده که نشان می‌دهد مردم عادی در نقش احتکارکننده عمل کرده اند.

فروش خودرو به شیوه پیش فروش یا در طرح‌های فروش فوق العاده در سال ۱۳۹۹، چند شرط جدید داشت تا از احتکار خودرو جلوگیری شود. به عنوان نمونه، خریدار نباید با کد ملی خود صاحب پلاک فعال می‌بود و علاوه بر این، اجازه نداشت تا یک سال به فروش خودرویِ خود اقدام کند.

یکی دیگر از این شرایط (که بعداً اضافه شد) مراجعه به نمایندگی‌های مجاز خودروسازان برای دریافت گارانتی خودرو‌های فروش رفته بود. بر این اساس، مقرر شده بود که شهروندانی که خودروی خود را تحویل می‌گیرند، حداکثر تا سه ماه بعد از تاریخ تحویل برای دریافت گارانتی به نمایندگی خودروسازان مراجعه کنند. هدف هم این بود که تحویل گیرنده خودرو، از احتکار خانگی محصول خریداری شده اجتناب کند.

آمار ۴۵۰ هزار خودروی احتکار شده، به همین طریق به دست آمده است: ۴۵۰ هزار خودرویی که باید پس از ۳ ماه از تحویل خودرو، برای دریافت گارانتی مراجعه می‌کردند و نکردند. به این ترتیب، در سال ۱۳۹۹، از مجموع حدود ۹۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید شده در ایران، ۴۵۰ هزار خودرو یا ۵۰ درصد از تمام خودرو‌های تولید سال ۱۳۹۹، در انبار‌های خانگی احتکار شده اند.

چه کسانی باید «مالیات بر عایدی سرمایه» پرداخت کنند؟
بر اساس طرح مالیاتیِ جدیدِ بهارستان نشینان، مازاد ارزشِ یک دارایی در زمان انتقال آن دارایی، نسبت به ارزش تملک آن دارایی، عایدی سرمایه محسوب شده و مشمول مالیات می‌شود. به بیان غیر فنی و ساده، اگر شما ملکی را مثلاً ۲ میلیارد تومان بخرید و ارزش آن ملک بعد از ۶ ماه ۳ میلیارد تومان شده باشد، باید در هنگام فروش آن ملک، از یک میلیارد تومان سودی که عایدتان شده، درصدی را به دولت مالیات بدهید.

«املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل»، «انواع وسایل نقلیه موتوری زمینی»، «طلا، شمش طلا، طلای آب شده، زیورآلات از جنس طلا، پلاتین و جواهر آلات» و «انواع ارز خارجی»، مواردی هستند که در طرح مجلس، مشمول دریافت مالیات بر عایدی سرمایه در نظر گرفته شده اند.

اما میزان این مالیات چقدر خواهد بود؟ نرخ مالیات در این طرح، بستگی به نوع دارایی و مدت زمان نگه داری آن دارد. بر این اساس، املاک در صورت نگهداری کمتر از یک سال، مشمول ۴۰ درصد مالیات بر عایدی سرمایه می‌شوند.

با نگهداری املاک بیش از یک سال، سالانه ۳ واحد درصد از نرخ مالیات بر عایدی سرمایه کم می‌شود و از سال دوازدهم به بعد، با نرخ ثابت ۴ درصد مشمول مالیات می‌شوند. این در حالی است که صاحبان اراضی بایر نیز باید معادل ۴۰ درصد مالیات بر عایدی سرمایه بپردازند.

از آن سو، نگهداری انواع خودرو در مدت زمان کمتر از یک سال، معادل ۳۰ درصد مشمول مالیات می‌شود و در صورت نگهداری بیش از یک سال، سالانه ۱۰ واحد درصد از نرخ مالیات کم و مالیات مربوطه از سال چهارهم به بعد با نرخ ثابت صفر درصد محاسبه می‌شود. به این ترتیب، برای آنکه از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه در فروش خودروی نو خود معاف شوید، باید آن را دست کم ۴ سال پس از تحویل بفروشید.

نگهداری طلا، ارز، جواهرآلات و سایر دارایی‌هایی که مشمول مالیات بر عایدی سرمایه هستند هم به شکلی مشابه محاسبه می‌شود. بر این اساس، خرید و فروش طلا در مدت زمان کمتر از یک سال، مشمول ۳۰ درصد مالیات، کمتر از ۲ سال مشمول ۲۰ درصد مالیات و بیش از ۲ سال مشمول ۱۰ درصد مالیات بر عایدی سرمایه خواهد بود.

آیا این قانون معافیت‌هایی هم دارد؟
اما مجلسی‌ها برای اجرای این قانون معافیت‌هایی را هم در نظر گرفته اند. به عنوان نمونه، اگر واحد مسکونی یا وسیله نقلیه مورد معامله، تنها واحد مسکونی یا وسیله نقلیه تحت تملک اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال بوده و بیش از یک سال در تملک وی باشد، مشمول پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه نخواهد بود.

همچنین، اولین انتقال املاک نوساز و نیمه ساخت، انتقال باغ‌ها و زمین‌های زراعی بیرون از حریم شهری، انتقال بلاعوض به والدین، همسر دائم و فرزندان بالای ۱۸ سال و اعطای وکالت به آنها، انتقال ترکه به صورت ارث یا وصیت، انتقال به منظور وقف با تایید سازمان اوقاف امور خیریه و انتقال قهری املاک مسکونی مشمول پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شود.

علاوه بر این، هرگونه ارز انتقال یافته از خارج از کشور که منشا آن به تایید بانک مرکزی رسیده باشد، به خصوص ارز ناشی از صادرات، در صورتی که عرضه آن در مهلت قانونی مقرر به تایید بانک مرکزی رسیده باشد، از این مالیات معاف است.

جای کدام مالیات‌ها خالی است؟
با این همه، اجرای این طرح (فارغ از شکل اجرا و ضمانت‌های اجرا) یک ایراد بسیار بزرگ دیگر هم دارد: این طرح دارایی‌های بانکی و دارایی سهامِ افراد را در نظر نمی‌گیرد و این در حالی است که اخذ مالیات از این این دو، می‌تواند اساساً اقتصاد ایران را به کلی دگرگون کند.

اینکه شهروندان یک کشور بتوانند هر میزان دارایی بانکی داشته باشند و بابت آن مالیاتی نپردازند و کسی هم نتواند به اطلاعات حساب‌های بانکی شان دسترسی داشته باشد، تقریباً در هیچ کشوری با سطح توسعه یافتگی ایران وجود ندارد. در واقع، تقریباً در تمام کشور‌های توسعه یافته، دولت مجاز است به حساب‌های بانکی افراد سرک بکشد تا اولاً جلوی پولشویی را سد کند و ثانیاً بتواند از این دارایی‌ها مالیات بگیرد.

علاوه بر این، عجیب است که چرا بازار سرمایه ایران که در تابستان سال ۱۳۹۹، روزانه شاهد بین ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان معامله سهام بود، فاقد ساز و کاری برای اخذ هوشمندانه مالیات بوده و همچنان هم هست.

باز هم فرار مالیاتیِ «از ما بهتران»
هادی خانی، مدیرکل وقت دفتر بازرسی ویژه مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی، در سال ۱۳۹۸ گفته بود در ایران حدود ۵۰۰ میلیون حساب بانکی وجود دارد. به عبارت ساده‌تر، به ازای هر ایرانی بین ۶ تا ۷ حساب بانکی مختلف در کشور وجود دارد و ایران از این منظر از سرآمدان جهان است.

این در حالی است که بر اساس بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در زمستان سال ۱۳۹۸، حدود ۰٫۱ درصد (یک از هزار) حساب‌های بانکی شخصی در ایران، بیش از یک میلیارد تومان موجودی دارند.

این یعنی حدود ۵۰۰ هزار حساب بانکی در ایران با دارایی بیش از یک میلیارد تومان وجود دارد و به این ترتیب، موجودی این حساب‌های بانکی، دست کم حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است. این یعنی درآمدی معادل ۱۰ برابر درآمد مصوب نفت در سال ۹۹ از پرداخت مالیات معاف است.

اگر دولت تنها ۲۰ درصد از داراییِ بانکیِ این ابرثروتمندانِ ایرانی (و نه حتی بقیه شهروندانِ ایرانی) در بانک‌ها را به عنوان مالیات از آن‌ها اخذ کند، سالانه ۱۰۰ هزار میلیارد تومان (در کمترین حالت) به حجم درآمد‌های مالیاتی دولت اضافه می‌شود. اما آیا می‌توان ابرثروتمندانِ ایرانی (که در بسیاری موارد به منابع قدرت هم نزدیک هستند) را وادار به پرداخت چنین مالیاتی کرد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
دزدی بی شاخ و دم از مردم در حالی که تورم رسمی بالای 40 در صد است
کهن دیار
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
قانون مزخرفی برای ایران هست.ایران کشوری است که نقش اصلی تورم رو در اون حکومت با چاپ پول داره. این تورم در دنیا بی سابقه هست و نزدیک 50 ساله. بعد مردم برای حفظ قدرت پول، مسکن یا هر دارایی دیگر می خرن و حداکثر میتونن به اندازه تورم از مسکن سود بگیرن. محدودیت در تملک نوع دارایی سلب حق مالکیت مردم هست. و مسخره تر اینکه قانون فقط گام اول رو میبینه. نمی دونه اگر سرمایه گذار واسطه ای در مسکن نباشه، تولید کننده مسکن هم تولید نمی کنه و عرضه کم میشه و قیمتها بالاتر خواهد رفت.
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
هر کاری بکنند اونهایی که از خودشونن یه جوری با پارتی بازی از زیرش در میرن وفقط دودش تو چشم مردم عادی میره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
میدونین مشکل این طرح و مقالتون چیه؟
بذارید ساده بگم. من یه خونه خریدم 2 میلیارد میخوام بفروشم 3 میلیارد و یه خونه بهتر بخرم که گرونتره. آیا اون 1 میلیارد سود منه؟؟؟؟؟؟ مگه من دلالم که مالیاتشو بدم؟
این طرح باعث میشه من خونمو تبدیل به احسن نکنم و معاملات قفل میشه.
مسئولای ما خیلی خردمند هستن
محسن ردادی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
می‌دانید اشکال محاسبه شما کجاست؟ اینکه اگر فردی یک خانه داشته باشد از مالیات بر سرمایه معاف است. بنابراین شما اگر خانه مسکونی را صدمیلیارد هم بفروشید هیچ مالیاتی به شما تعلق نمی‌گیرد. می‌دانید این اشکال محاسبه از کجا پدید آمده؟ از آنجایی که شهروندان خردمند ما بدون خواندن دقیق یک متن دو صفحه‌ای شروع به ابراز مخالفت می‌کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
نه تنها دلالی رو تعطیل نمیکنه بلکه مثل مالیات بر ارزش افزوده این هم به عنوان افزایش قیمت بر گردن مصرف کننده بدبخت میوفته
انتشار یافته: ۴۳
ناشناس
United Arab Emirates
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
ضمانت اجرایی و بدون تبعیض !! نتیجه این شکل قوانین فقط به نارضایتی بیشتر دامن میزند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
دقیقا همین موردمون شبیه، کشورهای توسعه یافته نبود، دیگه کامل شد
خخخخخخخخخخخخخخخ
ناشناس
Finland
۱۶:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
مالیات طبق موازین اروپا کیفیت زندگی سودان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
مطمئن باشید این مالیات هم بدوش فقرا می افتد . دلال خانه را پنجاه در صد گران میکند و سپس چهل درصد آن را مالیات پرداخت میکند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
اینها تفکرات کمونیستی است که کسی که در جامعه ثروتمند است را بکشی پایین تا هم سطح سایر فقرا شود.
حساب بانکی شخصی متعلق یه فرد است نه حکومت که برای آن حساب بودجه ای باز می کنی!
محمدی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
خب این رو که همه میدونستند عامل بدبختی کشور همین هاست ولی چه کسی جرات اجراش رو داره !!مگه کشی هم تو این کشور به فکر قشر محروم هستش یا مهم هست
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
سلام
این چیزی که به عنوان عایدی با مثال در مورد ملک بیان فرموده اید، عایدی سرمایه نیست بلکه کاهش ارزش پول ملی است که دائما در حال اتفاق افتادن است!
خیلی از مردم ضعیف و متوسط صرفاً برای حفظ ارزش دارایی شان ملک خریده اند و نه برای سوداگری!
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
شکی نیست که دلالان مالیات را از جیب اقشار پایین دست جبران خواهند کرد و قیمتها سر به فلک خواهد کشید.
این طرح زمانی جوابگوست که کنترل قیمت در کشوری معنا داشته باشد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
قانونی واسه چاپیدن مردم و اذیت مردم به اسم قانون برخورد با دلال بزرگترین دلال خود مسولان کشورند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
تا وقتی شرایط کار اقتصادی مفید برقرار نشه این کارها فقط برای پرکردن جیب دولت هست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
در عوض این میلیارد میلیارد مالیات چه خدمتی به عموم مردم عرضه می کنند؟ این پول ها صرف چه خواهد شد؟
رضا
United States of America
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
خودرو یه روز کالای مصرفی و روز دیگه کالای سرمایه ایست بالاخره تکلیف رو مشخص کنید !!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
مالیات دادن در کشوری که برای مردم هیچ گونه خدماتی ارائه نمیدهند اشتباه محضه و تا جایی که ممکنه باید درآمد ها از دولت مخفی بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
اول تورم رو کنترل کنید بعدا در مورد اینطور چیزا حرف بزنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
در مورد سهام اگر در زمان ضرر 40درصد ضرر را اداره مالیات تقبل می کند، 40 درصد سود را بعنوان مالیات بردارد. بازار پر ریسکی مانند سهام‌ هیچ کجای دنیا از این بازیها ندارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
مبارکه.از فردا قیمت ملک و خودرو و هر کوفت و زهر مار دیگه ای که مد نظر آقایان هست باید بره بالا تا جیبدولت خالی نمونه.
ناشناس
Germany
۱۹:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
مجلس انقلابی امده بود تا گرانی ها را از بین ببره و اقتصاد را درست کنه !!!با جیب خود ملت؟!پس پولهای نفت و صادرات نعدنی و پترو شیمی و سنگ و ... کجا میره ، خاک بر سرتون کنن که بی اختیارید .
ناشناس
Finland
۱۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
مطمئن باش دلال جماعت ضرر نمیکنه تو این کشور فقط مردم عادی هزینه بقیه رو میدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
در این افزایش قیمت نقش تورم لحاظ نشده پس مفت نمی ارزد
ناشناس
Germany
۲۰:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
چرا هرروز يقه مردم را فقط مي گيريد ولي يقه ان يازده نفري كه ٩٠ هزار مليارد تومان وام گرفتند زماني كه دلار هزار تومان بود را نمي گيريد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
تا تورم یک رقمی نشه داستان بر همین منواله مالیات را فقرا و کارمندان میدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
دولت آینده رو خوب اومدی ( استیکر خنده )
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
اتفاقا از حسابهای بانکی بالاتر از ۵ میلیارد پارسال مجلس تصویب کرده که مالیات گرفته شود اما چیزی که باعث گشایش اقتصادی میشه اخذ مالیات از ارگانها و بانکهایی هست که بیش از ۱/۵ میلیون خانه احتکار کرده اند که نه تنها مالیات نمیدهند بلکه راه های فرار مالیاتی برای آنها در نظر گرفته اند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
پدر كاسب و تولید كننده جزء رو اداره دارایی در اورده و سرمایه دار و دلالهای نجومی كه آفت اقتصادن مثل آب خوردن فرار مالیلتی میكنن
حمایت نمیكنید دستكم مالیات عادلانه بگیرید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
با سلام یعنی اگر من سکه را
۱۵ میلیون بخرم و قیمت ان ۱۰ میلیون بشه حکومت چقدر از ضرر را جبران خواهد کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۷
کشورهای پیشرفته رو خوب اومدی!!
ایران کشور پیشرفته است؟ جوک میگی؟
اون سلطان ها که مالیات بده نیستند. هدف از این طرح سهیم شدن (بخوانید باجگیری) در اموال مردم بدبختی است که می خوان سوار تورم بشن. دولت میگه باشه، سهم من رو هم بده.
بعدش هم این کلا با قوانین شرعی خمس در تضاد هست. ،مسلمانان .....
صادق
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
یعنی اگه کسی ده سال قبل یه خونه 70 متری خریده باشه و قیمت فعلیش یک میلیارد باشه و مالیات هم ده درصد باشه و الان بخواد اون خونه رو بفروشه و یه واحد نود متری بخره، با حقوق کارگری و بعد از کسر مالیات مجبوره پنج سال دیگه هم صبر کنه و پس انداز کنه؟! مالیات بر عایدی سرمایه در شرایط ثبات اقتصادی معتا داره وگرنه ارزش ذاتی طلا که تقریبا همیشه ثابت هست. این ارزش پول ملی و ریال هست که کم میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
به اسم دلالان
از جیب مردم!!

ایران تنها کشوری در جهان که بابت تورم، از مردم مالیات می گیرد!!!
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۴:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
«اگر دولت تنها ۲۰ درصد از داراییِ بانکیِ این ابرثروتمندانِرا به عنوان مالیات از آن‌ها اخذ کند ...»
دولت 20% از اصل سرمایه رو بعنوان مالیات بگیره؟ هیچ دیوانه ای این کار رو نمی کنه. مالیات بر ثروت یعنی سود ناشی از این ثروت محاسبه بشه (مثلا سود بانکی)، و این میشه درآمد مشمول مالیات. این درآمد بر اساس جداول مالیاتی، مشمول مالیات میشه. یعنی اگه سود بانکی 15 درصد باشه، و بنا بر جدول مالیاتی 20 درصد مالیات باید بده، مالیات میشه بیست درصد از 15 درصد یعنی سه درصد از اصل میشه مالیات.
ناشناس
Netherlands (Kingdom of the)
۰۴:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
مالیات بر سهام بی معناست. یک مالیات داریم بر سود سهام پخش شده. یعنی وقتی شرکتی سود سهام پخش می کنه مالیاتش رو برداشته به دولت میده و بقیه رو به سهامدار میده. اگه مالیات بر افزایش قیمت سهام گذاشته بشه، باید وقتی سهامدار ضرر میکنه براش اعتبار مالیاتی در نظر گرفته بشه. مالیات بر سهام در بعضی کشورها وجود داره ولی نرخ اون مثل نرخ مالیات بر سود بانکیه.
نام ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
پراید 5 میلیونی شده 120 میلیون کسی راهکار نمیده برای خالی کردن جیب مردم همه کاربلد هستن .
ناشناس
United States of America
۰۸:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
این قانون باید کاملتر بشه و بانکی رو هم شامل بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
یاد داروغه تو کارتون رابین هود افتادم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
اخذ مالیات بر سرمایه گذاری سپرده جمع اوری دشه از حقوق و دستزدی که مالیات داده! دلالانی که در اقتصاد زیرزمینی فعال هستند هیچی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
دم مجلس گرم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
نگران بودم، اگه یکی بخواد ماشینش رو بفروشه و یه ماشین بهتر بگیره هم شامل این مالیات میشه یا نه، که میبینم این قانون انگاری با مطالعه بیشتر و بهتر تدوین شده و موارد خوبی توش در نظر گرفته شده و مثل قانون مالیات از خانه ها و ماشین های لوکس بی منطق و بی تحقیق نیست.
این قانون واقعا لازمه، میپسندم
انشالا که در اجرا هم موفق باشه
معین
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۸
اتفاقا تجربه نشون داده تصویب چنین قوانینی تو ایران به دلیل اجرای ضعیف، رانت فراوان و نظارت غیر دقیق، صرفا موجب افزایش قیمت کالاها و تورم میشه...
لطفا مارو با همون قوانین دوره رضا شاه راحت بگذارید، اساسا هروقت تو هر موضوعی ورود کردید فقط شرایط بدتر شد...
نمونه آخریش هم مالیات بر اجاره است که باعث رشد قیمت اجاره املاک شد و در نهایت مستاجر داره اجاره رو پرداخت میکنه... هرچند برای دولت تفاوتی نداره و خوشحال از منبع درآمد جدیده، فکر کنم همه این داستانا هم در همین راستاست و بقیه مسائل توجیه و بهانه برای چاق تر شدن بودجه دولت ها...