bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۰۳۱۵

لوگوی حرفه‌ای را با پارماتیک بشناسید

لوگوی حرفه‌ای را  با پارماتیک بشناسید
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۰

لوگوی حرفه‌ای برند خود را بسازید. این تکیه کلام طراحان لوگو خطاب به تمام دارندگان کسب و کار است. اما آیا طراحی لوگو به همین سادگی است. دلیل محبوب شدن لوگوی برندهای مشهور جهانی نزد مخاطبان چیست؟ حجم زیادی از دوست داشتن و شناخته شدن نصیب این برندها می‌شود. به طوریکه طرفداران برخی از برندها و آرم‌ها، نشان تجاری برند یا تیم مورد حمایت خود را بر روی لباس یا دیگر اکسسوری‌های خود چاپ می‌کنند. تمام حرف ما در مورد لوگوهای حرفه‌ای است. هر سبکی که در طراحی لوگو به کار رود، می‌تواند به نتیجه‌ای درخشان منجر شود. همانطور که لوگوی تصویری اپل و توییتر، مونوگرام مک‎دونالد واچ پی یا تایپوگرافی گوگل و کوکاکولا و یا لوگو مینیمال نشنال جئوگرافیک و پپسی توانسته‌اند در نوع خود بهترین‌های هر سبک باشند. 

شما چه تصمیمی برای طراحی لوگوی برند خود دارید؟ به کار بردن سبک‌های مختلف برای طراحی لوگو، امکان‌پذیر است، اما ابتدا باید پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های کسب و کار شما سنجیده شود. از کجا باید بدانیم که طرح یک لوگو حرفه‌ای است یا نه؟ اگر ویژگی‌های زیر را در طراحی لوگوی برند خود دیدید، می‌توانید آن را حرفه‌ای حساب کنید. 

ویژگی‌های طراحی لوگو حرفه‌ای

می‌خواهید برای برند یا کسب و کار خود لوگو طراحی کنید یا همین الان لوگوی کسب و کار خود را دارید؟ ما ده ویژگی طراحی لوگو حرفه‌ای را در اینجا به شما خواهیم گفت. اگر هر کدام از موارد زیر در مورد لوگوی کسب و کار شما صدق می‌کند، جلوی آن تیک بزنید و در نهایت به لوگوی خود نمره دهید. تا ببینید چه اندازه موفق عمل کرده است. 

  1. آیا لوگوی شما با نوع خدمات و کسب و کاری که دارید همخوانی دارد؟ این مسئله مخصوصا برای شرکت‌ها و بیزینس‌های نوپا بسیار حائز اهمیت است. شاید شما همین الان بگویید که سیب چه ارتباطی با بزرگترین کمپانی کامپیوتر دارد؟ در حالی که همین سیب در طرح لوگوی اول اپل که همان سیبی را به نمایش می‌کشد که بر سر نیوتون افتاد و جرقه کشف گرانش را ایجاد کرد، وجود داشت. اما در طول زمان و با پروسه ریبرندینگ شاهد ساده‌تر شدن و بهتر شدن لوگوی این برند بوده‌ایم.
  2. مفهوم لوگوی خود را در یک جمله توضیح دهید؟ باید با دیدن لوگوی کسب و کار، بتوان یک نخ متصل میان مفهوم کسب وکار و مفهوم لوگو پیدا کرد. سوالاتی که طراحان لوگو از کارفرما در مورد استراتژی‌های کسب و کار می‌پرسند برای همین است. برای اینکه بتوانند مفهوم را در قالب المان، نوشته یا آیکون در لوگو بیاورند.
  3. چند نسخه مشابه با لوگوی شما در بازار وجود دارد؟ آیا لوگوهای مشابه لوگوی خود را شناسایی کرده‌اید؟ اگر احساس می‌کنید که لوگوی شما مشابه نسخه‌ی خارجی یک برند دیگر است یا مشابه آن را قبلا جایی دیده‌اید، از به کار بردن آن دریغ کنید. هرچند، در پروسه ثبت شرکت اگر لوگوی شما قبلا جایی ثبت شده باشد یا مشابه آن با درصد مشخص وجود داشته باشد، درخواست انحصاری کردن لوگوی شما رد خواهد شد. پس این مسئله مهم را مد نظر داشته باشید.
  4. برای لوگوی خود می‌توانید داستان واقعی تعریف کنید؟ گاهی اوقات برندها برای پروسه الهام شدن و پیدایش لوگوی خود، داستان‌های واقعی جالبی برای تعریف کردن دارند. آیا شما نیز همچنین داستان قابل بیان و جالبی در پشت پرده لوگوی خود دارید؟ داشتن آن امتیاز محسوب خواهد شد.
  5. سادگی در ظاهر لوگو: باید این حقیقت را به شما بگوییم که اصول مینیمالیستی و کانسپچوالی در طراحی کردن لوگو اهمیت زیادی دارند. یعنی اگر لوگوی شما پیچیده است، بخشی از شانس موفقیت لوگو را به احتمال زیاد از دست داده‌اید. بگذارید یک سوال بپرسیم. آیا مخاطبان شما می‌توانند به طور تقریبی لوگو را به صورت دستی ترسیم کنند؟ اگر بتوانند که خیلی خوب می‌شود.
  6. اصول زیبایی‌شناسی در طرح لوگوی شما وجود دارد؟ منظور ما از اصول زیبایی‌شناسی، هماهنگی، هارمونی، ترکیب رنگی صحیح، قانون یک سوم یا نسب طلایی فی و ... می‌باشد. یادتان باشد اصول زیبایی‌شناسی با آنچه عوام در مورد زیبایی می‌دانند، متفاوت است. یعنی نمی‌توان هر آنچه که در ذهن مردم زیبا به نظر می‌رسد را یک اثر دارای اصول زیبایی‌شناسی به حساب آورد.
  7. روانشناسی رنگ تا چه اندازه در کار لوگوی شما مشهود است؟ دقت کرده‌اید که طراحان لوگو، رنگ را به مرحله‌های آخر واگذاری می‌کنند؟ البته برخی از همان اول به تناسب رنگ، طرح را پیش می‌برند. در هر صورت نمی‌توان و نباید از طرح رنگ و دلیلی که برای به کار بردن آن در طرح دارید، بی‌توجهی کرد. هر کدام از رنگ‌ها از نظر علم روانشناسی و گرافیک، معنا، وزن و ویژگی‌های خود را دارند. آیا رنگ نارنجی برای لوگوی کمپانی تولید خودروسازی مناسب است؟
  8. طرح لوگوی شما تا چه اندازه مخاطبان را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟ یک تناسب منطقی و یک همپوشانی باید میان لوگوی کسب و کار و مدل کسب و کار وجود داشته باشد. شما یک فروشگاه آنلاین دارید. آیا لوگوی شما تاثیری بر روی اعتماد و مشارکت کاربران و مشتریان شما دارد؟
  9. آیا لوگو در غیاب شما، در مورد کسب و کارتان توضیح می‌دهد؟ این مسئله خیلی مهم است، اینکه لوگو بتواند در ذهن مخاطبان شما بماند. هرچه مدت طولانی‌تری لوگوی شما در اذهان باقی بماند، شانس شما برای اعتمادسازی بیشتر خواهد بود. این سوال را می‌توان جور دیگری نیز مطرح کرد. تا چند روز یا چند ماه، کاربران شما می‌توانند طرح لوگوی شما را به ذهن بسپارند؟ به طوریکه اگر بعدا نیز آن را دیدند، بدانند که مربوط به کسب و کار شما است و شما چه نوع خدماتی دارید.
  10. لوگوی خود را ریز و درشت کنید، چه اتفاقی می‌افتد؟ از ویژگی‌های لوگوی حرفه‌ای این است که با تغییر ابعاد آن، بازهم مفهوم و خوانایی لوگو حفظ می‌شود. گاهی اوقات شما لوگو را در گوشه کارت ویزیت خود قرار می‌دهید یا یک طرح کوچک در گوشه‌ی سایت خواهد بود. پس عکس لوگوی خود را اسکرول کنید و ریز و درشت آن را با دقت نگاه کنید.

کدام طراح لوگو، حرفه‌ای کار می‌کند؟ 

لوگوی حرفه‌ای را  با پارماتیک بشناسید

در گیرودار ظهور استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوپا، مسئله پیدا کردن طراح لوگو حرفه‌ای اهمیت دو چندان می‎یابد. دو مسئله بسیار مهم در مورد طراح نشان تجاری یا لوگو وجود دارد. 

  • خلاقیت و توان ایده‌پردازی او
  • مهارت و دانش او

این شما هستید که باید در مراحل مختلف سفارش طراحی لوگو با طراح در ارتباط باشید. به عنوان کارفرما بهتر است در هر مرحله‌ای که احساس کردید، ده فاکتور بالا در حال نادیده گرفته شدن است، با طراح خود ارتباط بگیرید. ما در پارماتیک با بهره‌گیری از توان طراحان گرافیک مطرح کشور به دنبال این هستیم که شما به طرح و لوگوی مد نظر خود برسید. سفارش ساخت لوگو یا نشان تجاری کسب و کارها چند مرحله مهم دارد:

  • شما به عنوان کارفرما و سفارش‌دهنده طراحی لوگو با طراحان ارتباط می‌گیرید. مفاهیم، مدل کسب و کار و استراتژی‌ها از دل این ارتباط، بیرون کشیده می‌شود.
  • طرح‌های اولیه یا اتود ها به صورت دستی و خام از طرف طراح ارائه می‌شود. از روی همین اتودها می‌توان نسبت موفقیت کار برای ادامه را سنجید
  • تغییرات و رایزنی‌های صورت گرفته با کارفرما در کار وارد می‌شود و سپس کار دوباره به نمایش گذاشته می‌شود.
  • در نهایت نسخه تایید شده در نرم‌افرارهای تخصصی گرافیکی از فتوشاپ، ایلوستریتور و کرول وارد شده و نسخه نهایی در فرمت‌های مختلف به کارفرما داده می‌شود. این فرمت‌ها را برای طراحی کارت ویزیت، طراحی برند بوک، طراحی بنر، طراحی فاکتور، بروشور، طراحی سایت و اپلیکیشن و ... می‌توانید به کار ببرید.