bato-adv
bato-adv
مخاطبان چگونه باعث توقف «مردم معمولی» و «هفت خوان» شدند؟

شکست پروژه‌های رامبد جوان و محمدرضا گلزار

شکست پروژه‌های رامبد جوان و محمدرضا گلزار

فیلیمو، در مورد سریال مردم معمولی، اعلام کرد که یک فرصت جدید به عوامل ساخت این سریال داده شده تا با کیفیت بالاتر، مجددا مجموعه مردم معمولی را بسازند.

تاریخ انتشار: ۰۱:۲۳ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۰
فرارو- سریال مردم معمولی به کارگردانی رامبد جوان و برنامه هفت خوان با اجرای محمدرضا گلزار از ابتدای پخش تاکنون با نقد مخاطبان و منتقدان سینما و تلویزیون روبرو بودند. حالا این انتقاد‌ها منجر به توقف این دو اثر شده است. البته روابط عمومی سریال مردم معمولی طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که با رویکرد جدید قسمت هفتم به عنوان قسمت نخست در دسترس مخاطبان قرار خواهد گرفت.   

به گزارش فرارو، مدتی پیش ۶ قسمت پخش شده سریال مردم معمولی از فیلیمیو به دلیل نقد‌های مخطابان حذف شد. پس از این سریال نوک پیکان انتقاد‌ها به سمت برنامه هفت خوان چرخید و پخش این برنامه نیز در نماوا متوقف شد.

پلتفرم فیلیمو، در مورد سریال مردم معمولی، اعلام کرد که یک فرصت جدید به عوامل ساخت این سریال داده شده تا با کیفیت بالاتر، مجددا مجموعه مردم معمولی را بسازند. درواقع هفتمین قسمت این سریال نخستین قسمت نخست مردم معمولی محسوب می‌شود.

اما تاکنون درمورد سرنوشت برنامه هفت خوان تصمیمی اتخاز نشده است.

البته عده‌ای از مخاطبان هم از این برنامه و سریال مردم معمولی رضایت داشته و منتظر ساخت دوباره برنامه محمدرضا گلزار و مجموعه نمایش خانگی رامبد جوان هستند.
مردم معمولی

واکنش‌ها به سریال مردم معمولی

مجموعه «مردم معمولی» که مدتی پیش متوقف شد، نخستین تجربه کارگردانی رامبد جوان در شبکه نمایش خانگی است. جوان علاوه بر کارگردان به عنوان بازیگر نیز در این سریال به ایفای نقش می‌پردازد. بااین حال برخی از مخاطبان معتقدند که شوخی‌های سریال مردم معمولی بیشتر لودگی به نظر می‌رسد و مخاطب را کاملا ناامید کرده است.

از سوی دیگر هم منتقدان به شدت از این سریال انتقاد کردند.

در این رابطه نیما حسنی نسب، منتقد سینما، با انتشار پستی در اینستاگرام به این سریال واکنش نشان داد و نوشت: «اگر این هجمه‌های تند و تیز به ارتقای کیفیت و تغییر اساسی در یک محصولِ سطح‌پایین منجر شده باشد، موفقیتی مهم برای مخاطب و حتی بیش از آن توفیقی اجباری برای سازندگان و عرضه‌کنندگان این جنس بنجل است. اگر هم باز با یک ترفند تبلیغاتیِ کم‌هوشانه‌ی دیگر طرفیم که باید اتاق فکر این ایده را به‌سرعت اِخراج کنند یا به کار دیگری بگمارند.»

علاوه بر او پوریا ذوالفقاری، منتقد سینما هم به سریال مردم معمولی انتقاد کرده و نوشته که «صورت مسئله این است که رامبد جوان از یک پلتفرم بودجه و دستمزد گرفته که سریال بسازد. حاصل کارش محصولی شده که صغیر و کبیر به آن بد و بیراه گفته‌اند. در شکل درستش باید تولید این مجموعه متوقف می‌شد و نهایتا اگر اصرار بود که جناب جوان کار کند و دریای قابلیت‌ها و استعدادهایش بی‌استفاده نماند، از او می‌خواستند طرح سریال دیگری را بیاورد و قید این طرح و این قصه را بزند، چون خیلی ساده؛ این قصه و این سریال جواب نداد.»

یکی از مخاطبان مردم معمولی نیز در نقد این سریال در توئیتر نوشت: «سریال رامبد جوان نه کمدی موقعیت است و نه کمدی سیاه آغشته به طنز کلامی. نه حرف مهم و جدی می‌زند و نه می‌تواند خنده‌دار باشد. این سریال در لوپی بزرگ گیر افتاده و تنها خودش را دست می‌اندازد و هربار بیش‌تر از قبل بازیچه‌ی این روند می‌شود.»

البته برخی از منتقدان هم ضعف سریال را از کم تجربگی نویسندگان مردم معمولی می‌دانند.

در این خصوص ایمان احمدیان، خبرنگار حوزه سینما در دیجی مگ نوشته است که «رامبد جوان اصولا از اعتماد به نسل جوان خوشش می‌آید و نگارش «مردم معمولی» را هم به دو تن از نویسندگان کم‌تر شناخته‌شده سپرده است. اتفاقی که به پاشنه آشیل اصلی سریال تبدیل شده، زیرا فیلم‌نامه از اساس نابود است و به‌حدی فقر ایده و کمبود سوژه در متن وجود دارد که رامبد جوان تمام آن لوس‌بازی‌های خندوانه را با کمی تغییر و دوز بالاتری از لودگی وارد مجموعه‌اش کرده است.»

علاوه بر نویسندگان به کارگردانی رامبد جوان هم نقد وارد شده و منقدان می‌گویند که کارگردان با استفاده از کلیشه‌های ژانری، وابستگی به کمدی موقعیت و تکرار ناشیانه‌ی برخی مولفه‌های کمدی‌های بزن-بکوب، تلاش می‌کند جذاب به‌نظر برسد، اما در این امر موفق نبوده است.

اما دسته‌ای در مقابل بر این باورند که قضاوت‌های عجولانه‌ای درباره سریال مردم معمولی صورت گرفته و ممکن بود در ادامه برخی از ضعف‌های سریال مردم عادی برطرف شود. این مخاطبان منتظر قسمت‌های جدی این سریال بوده و کارگردانی رامبد را موفق دانسته اند.

سریال مردم معمولی و برنامه هفت خوان با نقد مخاطبان مواجه شد
توقف برنامه هفت خوان

علاوه بر سریال مردم معمولی، تصویربرداری برنامه هفت خان که اجرای آن را محمدرضا گلزار برعهده داشت روز‌های گذشته متوقف شده است. گویا نظرات منفی منتقدان و مخاطبان سبب این توقف بوده است. مخاطبان علت این توقف را سبک مشابه این برنامه با مسابقه تلویزیونی «برنده باش» می‌دانند.

در این خصوص برخی منتقدان بر این نظرند که اگر برنامه‌ای در تلویزیون مورد استقبال قرار می‌گیرد دلیل نمی‌شود که در عرصه رقابتی آزاد هم بتواند به همان موفقیت دست یابد، دلیل آن هم بسیار مشخص است، در پلتفرم‌ها مخاطب پول می‌دهد تا از محصول با کیفیت استفاده کند، ولی در تلویزیون مخاطب برای برنامه پخش شده به صورت مستقیم پولی نمی‌دهد.

عده‌ای از کاربران فضای مجازی هم به اجرای ضعیف محمدرضا گلزار انتقاد کرده و معتقدند که هم‌زمانی انتشار سریال «گیسو» با مسابقه «هفت‌خوان» یکی از مهم‌ترین دلایل شکست مسابقه جدید گلزار است. آن‌ها می‌گویند که حضور گلزار در هر دوی این محصولات باعث خستگی مخاطبان شده است.  

آن‌ها می‌گویند که گلزار در هفت خان با همان شیوه اش در مسابقه برنده باش، مسابقه جدیدش را اجرا می‌کند. این  دسته از کاربران عدم نوآوری را علت جذابیت نداشتن اجرای محمدرضا گلزار دانسته اند.  

البته برخی دیگر از مخاطبان به دستمزد محمدرضا گلزار انتقاد کرده و می‌گویند که ۱۸ میلیارد تومان حق مجری برنامه‌ای که ارزش تماشا کردن را ندارد، نیست.  

ذوالفقاری، منتقد سینما در این رابطه در اینستاگرم نوشت: «شنیده ام هجده میلیارد تومان! هفت خان را چند نفر دیده اند؟ شنیده‌ها می‌گوید کم بازدیدترین تولید پلتفرم هاست... نه برای مردم تماشا دارد و نه برای تولیدکننده بازدید. اما برای مجری اش در این زمستان اقتصادی و در کوران توصیهٔ مردم به مقاومت و صبر، هجده میلیارد تومان دستمزد داشته که همان اول هم پرداخت شده که مبادا این چکیده‌ترین ماست تاریخ هنر سرگرمی ما برنجد و لطف نکند به مردم و ننشیند جلوی دوربین و مفتون مان نکند با هنرنمایی اش!»

در طرف مقابل، اما عده‌ای از مخاطبان به ادامه یافتن برنامه هفت خوان علاقه داشته و معتقدند که یکی از عوامل جذابیت این مسابقه اجرای پر انرژی محمدرضا گلزار است.
bato-adv
bato-adv