bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۱۷۳۸

معرفی ۵ پناهنده ایرانی در المپیک توکیو

معرفی ۵ پناهنده ایرانی در المپیک توکیو

کمیته بین‌المللی المپیک (IOC) تعداد ورزشکارانی را که می‌توانند با پرچم این کمیته (پرچم پنج حلقه) در بازی‌های المپیک توکیو شرکت کنند، مشخص کرد. از این تعداد ۵ نفر ایرانی هستند.

تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۰

فرارو: کمیته بین المللی المپیک روز گذشته اسامی تیم منتخب پناهنده‌ها که قرار است در المپیک توکیو به میدان بروند را معرفی کرد که مشخص شد در بین اسامی مطرح شده نام ۵ ورزشکار پناهنده ایرانی هم وجود دارد. ورزشکارانی که بعضا مدال‌های رنگارنگی در مسابقات آسیایی، جهانی و حتی المپیک برای ایران به ارمغان آورده اند.

به گزارش فرارو، کمیته بین المللی المپیک پیرو قانونی که در حمایت از ورزشکاران پناهنده دارد، در هر دوره از بازی‌های المپیک شرایطی را فراهم می‌کند تا تعدادی از این ورزشکاران، جواز حضور در بزرگ‌ترین رویداد ورزشی دنیا را به دست آورند. به‌این‌صورت که با پرداخت کمک‌هزینه‌ای به ورزشکاران پناهنده، آن‌ها را در رقابت‌های انتخابی شرکت می‌دهد تا بتوانند برای کسب سهمیه المپیک تلاش کنند. این در‌حالی است که هم‌زمان سهمیه‌هایی را به‌صورت وایلد کارت نیز برای آن‌ها در نظر می‌گیرد که اگر به ورودی لازم نرسیدند، به‌صورت مستقیم در این بازی‌ها شرکت کنند. برای این دوره از بازی‌های المپیک ۵۵ ورزشکار پناه‌جو تحت بورسیه IOC بودند که از این تعداد ۲۹ نفر قرار است ترکیب تیم پناهندگان المپیک را در بازی‌های توکیو تشکیل بدهند. آن‌ها در رشته‌های دوومیدانی، بدمینتون، بوکس، قایق‌رانی، دوچرخه‌سواری، جودو، کاراته، تکواندو، تیراندازی، شنا، وزنه‌برداری و کشتی در این بازی‌ها به رقابت خواهند پرداخت

نکته درخور‌توجه فهرست اعلام‌شده، قرار‌گرفتن نام چند ورزشکار پناهنده زن و مرد ایرانی در این فهرست است که توانسته سهم بالایی از ورودی‌های المپیک توکیو را به اختصاص دهد. بعد از سوریه که با ۹ ورزشکار پرتعدادترین ورزشکار پناه‌جو را در این بازی‌ها دارد، ایران با پنج ورزشکار دومین کشوری است که آمار پناهنده‌های ورزشی‌اش چشمگیر است.

به گزارش فرارو، در همین زمینه، روزنامه شرق، به معرفی ورزشکاران پناهنده ایرانی که قرار است در المپیک توکیو با پرچم IOC به رقابت بپردازند، پرداخته که در این مورد به زیر اشاره شده است.

معرفی ۵ پناهنده ایرانی در المپیک توکیو

کیمیا علیزاده

شاخص‌ترین چهره ورزش ایران در تیم پناه‌جویان کیمیا علیزاده است. اولین بانوی مدال‌آور ورزش کشور در تاریخ بازی‌های المپیک. او که مدال برنز المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو را به دست آورده است، حدود دو سال پیش در اقدامی جنجالی از ایران مهاجرت کرد. علیزاده ابتدا به هلند رفت و مدتی بعد اعلام کرد از کشور آلمان درخواست پناهندگی کرده است. کیمیا حالا به‌عنوان ملی‌پوش تیم تکواندوی زنان آلمان حضورش را در مسابقات آغاز کرده است. مسابقات قهرمانی اروپا اولین رویدادی بود که نایب‌قهرمان تکواندوی جهان بعد از مدت‌ها در آن حاضر شد که البته توفیقی در آن نداشت.

این مسابقات حکم انتخابی بازی‌های المپیک برای قاره اروپا را داشت. باید به این نکته اشاره کرد که تعویق یک‌ساله بازی‌های المپیک به خاطر کرونا، این فرصت را در اختیار علیزاده قرار داد تا بتواند با ریکاوری جسمی و ذهنی، خود را برای المپیک پیش‌رو آماده کند؛ در غیراین‌صورت با توجه به برنامه قبلی المپیک توکیو و پروسه زمان کار‌های اقامتش او نمی‌توانست دومین حضورش در بازی‌های المپیک را تجربه کند. از‌آنجا‌که کیمیا با کسب دو مدال نقره و برنز جهان و یک برنز المپیک جزء چهره‌های شناخته‌شده تکواندوی جهان است، هیئت اجرائی کمیته بین‌المللی المپیک بلافاصله با درخواست او مبنی بر شرکت در بازی‌های ۲۰۲۰ موافقت کرده است.

معرفی ۵ پناهنده ایرانی در المپیک توکیو

جواد محجوب

جواد محجوب جودوکار وزن ۱۰۰- کیلوگرم ایران و دارنده مدال طلا و نقره آسیا و یک طلا، یک نقره و پنج برنز در رقابت‌های مختلف گرند اسلم و گرندپری، بدون‌شک یکی از بهترین‌های جودوی ایران در سال‌های اخیر بود که به دلیل اوضاع آشفته این رشته در چند سال گذشته، هیچ‌گاه نتوانست به آنچه استحقاقش را داشت برسد. محجوب همچنین سهمیه حضور در المپیک ۲۰۱۲ لندن و ۲۰۱۶ ریو را به دست آورد که در لندن به خاطر خودداری از مصاف با نماینده اسرائیل حذف شد و در المپیک ریو نیز با شکست در دور نخست وداع زودهنگامی با این رقابت‌ها داشت.

او بعد از این بازی‌ها در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان ورزش جودو را رها کرد و گفت جودو دیگر برای من تمام شده و می‌خواهم وارد مبارزه در قفس یعنی ورزش رزمی ام‌ام‌ای شوم. محجوب در شرایطی فعالیتش را در این رشته شروع کرد که یکباره خبر رسید به کانادا مهاجرت کرده است. او حالا دو سالی می‌شود که در کانادا زندگی می‌کند. او در یک لایو اینستاگرامی که اوایل ورودش به این کشور داشت، گفت تصمیمی برای پناهندگی یا مسابقه‌دادن زیر پرچم پناهند‌ها ندارد؛ اما حالا گفته می‌شود او هم پناهنده کانادا شده و هم می‌خواهد زیر پرچم IOC مسابقه بدهد.

محجوب از گود کشتی با چوخه به جودو آمد و این حضور او باعث شده که خیلی‌ها او را پهلوان بنامند و حتی از او درخواست کنند تا برای بازگرداندن بازوبند به خراسان تلاش کند. زمانی که محجوب درباره آینده خود در لایو اینستاگرامش صحبت می‌کرد، کامنت یکی از بینندگانش این بود که نوشت «جای پهلوان در قفس نیست».

معرفی ۵ پناهنده ایرانی در المپیک توکیو


هامون درفشی‌پور

ملی‌پوش کرمانشاهی سابق کاراته ایران، دو سال پیش پس از کسب نخستین مدال جهانی خود تصمیم به مهاجرت به کانادا گرفت تا فصل جدید زندگی خود را در این کشور آغاز کند؛ مهاجرتی که البته طبق گفته خودش تنها برای ادامه زندگی بود. او در مصاحبه‌ای اعلام کرد که قصدی برای تغییر تابعیت ندارد؛ اما چندی بعد با سمیرا ملکی‌پور ملی‌پوش و مربی سابق تیم ملی کاراته بانوان ازدواج کرد و تشکیل خانواده داد تا به نظر برسد دیگر قصد بازگشت به ایران را نخواهد داشت.

قهرمان سابق کاراته آسیا البته چند ماه پیش نیز در گفت‌وگویی که با تسنیم داشت، گفته بود: «کاراته جزئی از من است و هنوز مدال‌هایی را که می‌خواهم، در این رشته به دست نیاورده‌ام. قطعا به‌زودی زود و در چند ماه آینده به ایران باز‌خواهم گشت. در این مدت نیز تمرینات خود را در کانادا پیگیری می‌کنم. قید هیچ‌چیز را نزدم و هیچ‌وقت نیز عادت نداشتم برای رسیدن به اهداف خود کوتاه بیایم».

درفشی‌پور حالا به‌عنوان پناهنده کانادا در تیم پناه‌جویان المپیک ۲۰۲۰ است.

معرفی ۵ پناهنده ایرانی در المپیک توکیو

دینا پوریونس

دینا پور‌یونس در وزن ۴۹- کیلوگرم، دیگر تکواندوکار زن ایرانی است که مقدمات حضور در المپیک ۲۰۲۰ برای او فراهم شده است. او در‌حال‌حاضر در هلند زندگی می‌کند. پوریونس در‌حالی تصمیم به مهاجرت گرفت که سابقه عضویت در تیم‌های ملی را داشت. او مدال برنز رقابت‌های بزرگسالان قهرمانی آسیا در سال ۲۰۱۲ و مدال طلای نوجوانان غرب آسیا در سال ۲۰۰۹ را در کارنامه دارد. پیش‌از‌این در المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو، راحله آسمانی که او هم از تکواندوکاران ملی‌پوش بود، برای نخستین‌بار به‌عنوان یک ورزشکار پناه‌جو از ایران توانست تجربه شرکت در بازی‌های المپیک را با پرچم IOC به دست آورد. آسمانی از آن دست ورزشکاران معترضی بود که پس از بازی‌های آسیایی ٢٠١٠ گوانگجو انتظار داشت طبق وعده‌هایی که مسئولان ورزش کشور داده بودند، به او نیز یک باب خانه بعد از کسب مدال نقره در این میدان بزرگ آسیایی بدهند؛ اما چنین نشد؛ چراکه فقط به دارندگان مدال طلای بازی‌های آسیایی گوانگجو آن‌هم با شرط متأهل‌بودن خانه تعلق گرفت.

معرفی ۵ پناهنده ایرانی در المپیک توکیو

سعید فضل‌اولی

سعید فضل‌اولی عضو سابق تیم ملی آب‌های آرام در قایق کایاک دو‌نفره است. او بعد از بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون کره جنوبی تصمیم به مهاجرت گرفت و پناهنده آلمان شد. دو مدال نقره و دو مدال برنز مسابقات قهرمانی آسیا و یک مدال نقره بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ مهم‌ترین افتخارات این قایق‌ران انزلیچی در دوره حضورش در تیم ملی ایران است.

ناشناس
Singapore
۰۸:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۱
خدا را شکر حداقل رفتن امروز هستند که درباره آنها صحبت میکنید اینجا بودند همین چند کلمه هم درباره شان گفته نمی شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
برای کشوری با سابقه تمدن و فرهنگ ایران خیلی بده که ورزشکار پناهنده داشته باشه. جالب اینجاست که ما و کشور برادر سوریه رکورددار هستیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
حالا شماها میموندید مثلا چه کار می کردید ؟! شماها همون بهتره که برید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
واقعا ارزش مدال از پرچم کشور بیشتره ، غیرت کجا رفته
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
قطعا،بحث مهاجزت به کشور های دیگر با سرمایه ای که در زمینه های مختلف افراد دارند،،پدیدهایست،که این روزها مد،شده که افراد یا مزیت نسبی که دارند،به دیگر کشورها می زوند،که بعضی موفق، می شوند،وبرخی نه،،،مهجرت به کشوزهای غربی وصنعتی از جهان سوم امری عادی است،،لنتقال سرمایه ومثل خرید خلنه در ترکیه،وبدتر از آن پناهنده شده به کشور غیر زیانبار است،،اما کسب در آمد وانتقال ارز به کشور مبدا اقدامی میهن پرستلنه است..
انتشار یافته: ۳۸
حسین
France
۰۸:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
مهاجرت اشکال نداره. نوش جونشون اما اینا اگه قهرمان شدند توی همین مملکت بوده. حداقل نرن اونطرف بگن شرایط و امکانات نداشتیم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
پناهندگی با مهاجرت فرق داره جناب
الف، نون ندارد!
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
پسر گلم ...شرایط و امکانات نداشتن ....برای این که بتونن خودشونو ثابت کنن جنگیدن از خیلی چیزاشون زدن که بتونن به ورزششون برسن...اگه شرایط و امکانات داشتن که می موندن!دیگه این طرز تفکر که یه ایرانی فقط باید زیر پرچم ایران به میدان های ورزشی بره منسوخ شده.... تا وقتی دروغ توی این مملکت وجود داره اونم در سطح مدیران بالای کشور انتظار نداشته باشیم که این بچه های گلمون بمونن و برای کشورمون به میدون برن. اشکال از اینا نیست اشکال از مدیران بی لیاقتیه که داریم!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
بله اقای حسین که نمیدونم کدوم کشور زندگی میکنی اما در ایران دولت و مسئولان برای موفقیت یک فرد کاری نمیکنند و اگر کسی موفق میشه با تلاش و هزینه خودش و خانواده اش این موفقیت حاصل میشه .
شما ببینید دو تا تیم بزرگ کشور هنوز استادیوم اختصاصی برای خودشون ندارند .
این افراد با پول و هزینه خودشون قهرمان شده اند و حالا میروند کشوری که قدر انها را بداند و به انها احترام بگذارد .
شرقي
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
دم همشون گرم سربلند و موفق باشند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
ورزشکاران عزیز سرزمینم هر جا که هستید خدا پشت وپناهتان به امید موفقیت هرچه بیشتر شما
ایرانی بمانید هرچند که میدانیم شرایط بد شما را از سرزمینمان دور کرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
ورزشکاران ایرانی بله ولی اینها ایرانی نیستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
09:54 به اقازاده ها که ایرانی هستن بگو برن برات مدال بگیرن اگر عرضه اش رو دارن. کسی تا حالا دیده یه آقازاده مدال جهانی در ورزش یا ریاضی یا شیمی یا فیزیک یا .... بگیره؟
فریدون
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
اونی که گفت اینا ایرانی نیستند اونا از تو ایرانی ترهستند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
اونا دیگه ورزشکاران سرزمین جنابعالی نیستند پناهنده هستند! آخه خونه و ماشین و سکه کم بهشون رسید!
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
نمی دونم بگم زیاده خواهی و بی غیرتی است یا بی مدیریتی یا ماهی گیری خارجی ها
به هر حال تاسف انگیز است
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
همه موارد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
آقا زاده ها چی ........
سعید مسلمان
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
خدا به همراهتان در هر کجا باشید افتخار ایران است اگر چه در وطن خود غیر خودی هستید این هم می گذرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
خب چرا در انتخابی شرکت نکردن؟ این که میشه سهمیه و رانت سیاسی؟ کیمیا علیزاده در انتخابی شکست خورد الان میاد المپیک؟ پس شایسته سالاری چی میشه؟ ما فکر میکردیم فقط تو ایران سهمیه و رانت هست!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۱
قانونش این بوده! اگر کسی بخواد با دور زدن قانون کاری انجام بده میشه رانت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
خوبه که در مناظره ها برای آقایان معلوم شد با تصمیمات شان سال هاست جوانان و استعدادهای این مملکت را فراری می دهند.
ناشناس
United States of America
۱۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
عزیز در این که مسئولین ضعیف کار کردن شکی نیست. اما لازم نیست در مورد این چهارنفر از این موضوع سو استفاده کنی. این 4-5 نفر انتخاب خودشون بوده. مشکلات هست درسته اما تیم های ملی خونه خاله نیست. کسی که پیراهن تیم ملی می پوشه دیگه باید خیلی از مشکلات رو بپذیره. در ضمن خیلی از ورزشکار هستن برای این که پشت سر ورزشکارای دیگه می مونن مهاجرت می کنن مثلا به امریکا و اروپا که بتونن در مسابقات جهانی حاضر بشن. نمونش از کشورهای شرق آسیایی مثل چین بسیار زیاده.
خانم علیزاده مستعد ترین این افراد بالاست که غیرمنصفانه هست اگر بگیم حمایت های لازم ازش نشد موقعی که ایران بود. ایشون انتخاب شخصیش بوده که برای ایران مبارزه نکنه صلاح خودش رو خودش می دونه. اما از این به بعدش اصلا برای من اهمیتی نداره. رفته که رفته به سلامت.
درضمن تیم ملی سکوی پرتاب نیست. اگر من بخوام برای کشور دیگه مبارزه کنم بهتره تصمیم رو قبل از ملی پوش شدن بگیرم (مثلا در رده ی باشگاهی). نمیشه برای من هزینه بشه برنز المپیک بگیرم میلیون ها تومن پاداش بگیرم بعد تازه فیلم یاد هندستون بیفته. خوب می تونستم قبلش برم اگه این سیستم رو قبول ندارم.
خلاصه این که ضعف بعضی از مسولین رو نیاز نیست قاطی کنی با تصمیمات شخصیه 4-5 نفر.
اگه اینطور باشه هر ورزشکار ملی پوشی می تونه بگه مثلا آلمان یا امریکا شرایط بهتری رو برای من فراهم می کنه پس من باید تیم ملی خودم رو ول کنم و برم برای اون کشور مبارزه کنم. اگر این کار رو بخواد بکنه اوکی انتخابش محترمه اما دیگه منت نمی تونه بزاره. امیدوارم منظورم رو فهمیده باشی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
تشکر از توضیحات ناشناس ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰ که بسیار منطقی است. بعد استفاده از امکانات و حمایت در تیم ملی ، پناهنده شدن خیلی جالب نیست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
مشکل فقط تیم های ملی نیست .دیدم که فقط در یک پرواز هواپیما چقدر نخبه از کشور خارج می شود ، اینکه می گویید انتخاب خودشون بوده همان حرف های خانمی است که در تلویزیون میگفت هر کسی دوست نداره جمع کنه و بره . مسئیه اصلی این است که مسئولین طی این سالها چکار کرده اند که اکثر دانشجویان ترم آخر دانشگاه های معتبر به دنبال ترک کشور هستند ؟ مطمعنا افراد زیادی امکان ترک کشور را ندارند وگر نه انتخابشان ماندن نیست، خوبه که آقایون نتیجه تصمیمات چندین ساله شان را ببینند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
مطمئن باشید خائن ها عاقبت به خیر نمیشوند.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
تا خاین را کی ببینید
اونایی که باعث رانده شدن اینا شدن یا خود این افراد را خاین بدانید
ناشناس
Italy
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
چه جمله بندی حرفه ایه!
یاساشین هظب اولا
نامnaser
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
خائن کسانی هستن که باعث فراراینهامیشن
نامnaser
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
کسانی که بامحدودیتهای قرون وسطی ومتحجرانه باعث فراراین نخبه هامیشن بایدخجالت بکشن
مرتضی مقدم
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
البته برای مثال تیم والیبال پس چی؟عالی نیست واقعا؟هر کی به هر دلیلی مهاجرت کرد و یا پناهنده شد مشکلش از ورزش ایرانه؟خدایی با چه منطقی فک می کنید به ما هم بگین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
وقتی به دلیل بعضی کارها فدراسیون جودوی ایران کلا رفته روی هوا انتظار داری جو وکارهای ایرانی چه کنند؟
ناشناس
United States of America
۱۸:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
چندتا از بچه های تیم والیبال گرین کارت آمریکا دارن؟ چندتاشون بعد از اتمام بازیگری ایران می مونند؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
کسی که ده هیچ می بازه، با چه رویی میخواد بره المپیک!!!!
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
امیدوارم موفق باشی خواهر عزیز
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
منتظر باخته های ۲۷ به ۳ کیمیا علیزاده باشید .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
انگار اینجا ما رو طلا نشستیم دختره با پررویی میگه باید خونه بهم میدادین همون بهتر رفتی ببین اونجا بهت 3 مترم خونه میدن یا نه
خوش گلدی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۰
اینطور که پیش می‌ره بعد از یکی دو دوره تعداد ورزشکاران پناهنده ایرانی حاضر در المپیک از تعداد ورزشکاران اعزامی از ایران بیشتر خواهد شد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv