شایعات زیادی پیرامون قابلیتهای جدید ویندوز ۱۱ منتشر شده که تمامی آنها بر طراحی جدید این نسخه با اسم رمز Sun Valley حکایت دارند. هنوز مشخص نیست که آیا Sun Valley یک آپدیت جدید خواهد بود یا نسخه ویندوز ۱۱. اما کفه ترازو بیشتر به سمت ویندوز ۱۱ سنگینی میکند تا یک آپدیت معمولی.
مایکروسافت این روزها در تدارک مراسم ۲۴ ژوئن (۳ تیر) خود است. رویدادی مختص پلتفرم ویندوز که قرار است اطلاعات جدیدی از تغییرات و نسخه جدید آن ارائه شود. اگرچه هنوز اطلاعات زیادی از این مراسم و طراحی جدید ویندوز منتشر نشده، اما اخیرا مایکروسافت با راهاندازی وبسایتی برای این رویداد، اطلاعات تازهای را در اختیار علاقهمندان قرار داده است. از جمله تغییرات تازه، طراحی لوگوی جدید ویندوز است که با گوشههای گرد و عناصر بصری مبتنی بر زبان طراحی Fluent Design مایکروسافت همراه شده است.
به گزارش آیتی ایران، حال طبق آخرین گزارشها، ردموندیها قصد دارند تا در این رویداد از به روزسانی بصری Sun Valley برای ویندوز که مدتهاست شایعاتی پیرامون آن منتشر میشود، رونمایی کنند. با این آپدیت، تغییرات محسوسی در رابط کاربری ویندوز ایجاد خواهد شد بهطوریکه حتی میتوان از نام ویندوز ۱۱ برای آن استفاده کرد. حال اگر این پیشبینی درست باشد و طراحی جدید ویندوز با نام ویندوز ۱۱ معرفی شود، قصد داریم نگاهی بیندازیم به هر آنچه تاکنون از این نسخه در فضای وب منتشر شده است.
اگر ویندوز ۱۱ مطابق با انتظارات در ۲۴ ژوئن معرفی شود، به احتمال زیاد در فصل پاییز امسال یا اوایل سال آینده عرضه خواهد شد. از طرفی، با نگاهی به روال عرضه نسخههای جدید ویندوز در سالهای قبل، میتوان گفت که مایکروسافت همواره قبل از عرضه نسخه عمومی، نسخه بتای آن را در اختیار کاربران ویندوز اینسایدر قرار میدهد تا بتواند از بازخوردهای دریافتی برای رفع عیبها و اشکالات احتمالی استفاده کند.
درخصوص قیمت نیز باید گفت فعلا نمیتوان در این رابطه اظهارنظری کرد، اما با توجه به قیمت ویندوز ۱۰، میتوان گفت که مایکروسافت تغییر زیادی را در بهای پرداختی این نسخه اعمال نخواهد کرد.
اگر این شرکت، مانند قبل از نسخههای پرو و هوم برای ویندوز ۱۱ نیز استفاده کند، احتمالا ویندوز ۱۱ پرو با قیمت ۲۰۰ دلار و ویندوز ۱۱ هوم با قیمت ۱۱۹ دلار به فروش خواهد رسید. ناگفته نماند که این احتمال نیز وجود دارد که مایکروسافت گزینه بهروزرسانی رایگان ویندوز ۱۰ به ویندوز ۱۱ را نیز ارائه دهد. این رویه پیشتر نیز از سوی این شرکت در قبال نسخههای قبلی ویندوز از جمله ویندوز ۸ و ویندوز ۷ نیز مشاهده شد.
البته شاید هم مایکروسافت بخواهد برنامه «Windows as a Service» را در پیش گیرد و به جای عرضه نسخه جدید ویندوز، نسخه فعلی یعنی ویندوز ۱۰ را به روزسانی کند و کاربران در صورت تمایل این بهروزرسانیها و تغییرات جدید را به صورت پکهایی روی نسخه ویندوز ۱۰ دریافت کنند.
شایعات زیادی پیرامون قابلیتهای جدید ویندوز ۱۱ منتشر شده که تمامی آنها بر طراحی جدید این نسخه با اسم رمز Sun Valley حکایت دارند. هنوز مشخص نیست که آیا Sun Valley یک آپدیت جدید خواهد بود یا نسخه ویندوز ۱۱. اما کفه ترازو بیشتر به سمت ویندوز ۱۱ سنگینی میکند تا یک آپدیت معمولی. طبق آخرین شنیدهها، مایکروسافت قصد دارد بسیاری از ویژگیهایی که برای نسخه ویندوز ۱۰ ایکس طراحی کرده بود، به نسخه جدید یعنی ویندوز ۱۱ اضافه کند.
برای کسانی که آشنایی چندانی به ویندوز ۱۰ ایکس ندارند، باید گفت که قرار بود این نسخه مجهز به تسکباری متفاوت، منوی استارت جدید، اکشن سنتر متفاوت و چند ویژگی بصری جدید برای دستگاههای مجهز به دو نمایشگر و همچنین دستگاههای ارزانقیمت عرضه شود. از جمله این ویژگیها و قابلیتهای جدید میتوان به بهبود عملکرد تایپ صوتی، کیبورد لمسی مدرنتر، بهبود اندازه دکمه کیبوردها و ارتقای صوت، رنگ و انیمیشنها در محیط ویندوز اشاره کرد. مایکروسافت همچنین تغییراتی را نیز در فونتهای ویندوز اعمال خواهد کرد.
یکی دیگر از این قابلیتها، منوی استارت شناور است. لبههای گرد منوها و شناور بودن لیستهای تسکبار نیز جزو تغییرات مورد انتظار برای ویندوز ۱۱ است. اکشن سنتر نیز با طراحی جدید و مجهز به اسلایدر عرضه میشود. علاوه بر ویژگیهای بصری، تغییراتی را نیز در طراحی مایکروسافت استور شاهد خواهیم بود که میتواند درآمدزایی بیشتری را برای توسعهدهندگان و برنامهسازان بهدنبال داشته باشد. از آیکونهای جدید نیز نباید غافل شد که میتوانند تجربه متفاوتی را از کار با محیط ویندوز برای کاربر به ارمغان آورند. همچنین بخش تنظیمات اپلیکیشن نیز دستخوش تغییراتی خواهد شد.
جدای از تغییرات که خود مایکروسافت برای ویندوز ۱۱ تدارک دیده، کاربران نیز انتظاراتی از این نسخه ویندوز دارند که امیدوارند مایکروسافت به آنها توجه کند. یکی از این موارد، حالت تبلت برای این نسخه از ویندوز است. انتظار میرود که شاهد تعبیه یک منوی استارت لمسی، آیکونهای بزرگتر در تسکبار و اکشن سنتر متفاوت باشیم. یکی دیگر از انتظارت کاربران، ارتقای قابلیتهایی همچون حالت شب (Dark Mode) است.
در ویندوز ۱۰، زمانی که این حالت فعال میشود، همچنان نور در بعضی از قسمتهای ویندوز همانند فایل اکسپلورر مشاهده میشود. از طرفی دیگر، برخی از آیکونهای ویندوز ۱۰ بسیاری قدیمی هستند و شاید عمرشان به ویندوز ۹۸ برگردد. بنابراین، مایکروسافت باید فکری برای این آیکونها بکند و دستی روی آنها بکشد.
با این حال، کمتر از دو هفته به ۲۴ ژوئن و زمان معرفی طراحی جدید ویندوز باقی مانده و باید منتظر ماند و دید که این شایعات و شنیدهها، تا چه حد به واقعیت تبدیل خواهند شد.