زاکانی گفت: « پنج نامزد با هم صحبت کنند و مردم را گرفتار نکنند و با هم همافزایی داشته باشند تا اتفاق سال 92 رخ ندهد که رئیسجمهوری بیاید که وزرایش چند ماه التماس کنند اما نتوانند او را ببینند.»
فرارو- با نزدیک شدن به روز انتخابات ریاست جمهوری احتمال کنارهگیری برخی نامزدهای اصولگرای انتخابات به نفع ابراهیم رئیسی نیز افزایش یافته است.
به گزارش فرارو، با وجود اینکه امیرحسین قاضیزاده هاشمی، علیرضا زاکانی و حتی سعید جلیلی تاکنون کناره گیری خود در انتخابات را تائید نکرده اند اما شواهد نشان می دهد، این سه نفر برای پیروزی ابراهیم رئیسی ناگزیر هستند که از ادامه رقابت کنار بروند.
بعید است که محسن رضایی تحت هر شرایطی کنار برود. او در مناظره های انتخاباتی نیز به این موضوع تاکید کرد.
اما به نظر می رسد سه نامزد دیگر برای کنارهگیری تحت فشار قرار دارند. روز گذشته حسین شریعتمداری یادداشتی در روزنامه کیهان منتشر کرد و صراحتا خواستار کناره گیری چهار نامزد اصولگرا از فرآیند انتخابات شد.
شریعتمداری نوشت: «حضور هر ۵ نامزد جبهه انقلاب در انتخابات و خودداری ۴ تن آنها از کنارهگیری به نفع نفر پنجم، خطای بزرگی است که دود آن به چشم جبهه انقلاب میرود و میتوان این خطا را با توجه به دامنه اثر نامطلوب و خسارتآفرینی که درپی دارد، گناهی نابخشودنی دانست.»
در همین راستا روز گذشته امیر حسین قاضی زاده هاشمی در توئیتی تاکید کرد: "بر اساس وظیفه شرعی و با تکیه بر اعتماد مردم و توجه به مطالبات و لطف گسترده هموطنان که پس از مناظرهها شاهد هستیم، به لطف الهی تا آخر انتخابات در صحنه خواهم بود. پیش به سوی دولت سلام."
اما امروز در توئیت دیگری موضع متفاوت ودوپهلویی اتخاذ کرد و نوشت: «در مسیر فدا شدن برای انقلاب و مردم همچون برادران شهیدم کماکان چون کوه ایستاده ام. قطعاً باعث باخت جبهه انقلاب نخواهم شد و از هیچ اقدامی برای عمل به حجت شرعی دریغ نخواهم کرد.»
علیرضا زاکانی نیز کناره گیری اش قطعی به نظر می رسد با این حال دیروز مالک شریعتی رییس ستاد انتخاباتی او این موضوع را قویا تکذیب کرد.
امروز قرار است علیرضا زاکانی در یکی میتینگ انتخاباتی مهم در قم حضور یابد. براساس گزارش ها او قرار است از مواضع جبهه انقلاب دفاع کند. برخی می گویند ممکن است زاکانی در این میتینگ انتخاباتی به نفع ابراهیم رئیسی کناره گیری کند.
علیرضا زاکانی همچنین عصر دیروز در مسجد جامع نارمک سخنانی را مطرح کرد که نشان میدهد قطعا از انتخابات کنار می رود.
او با اشاره به لزوم اتحاد کاندیداهای جریان انقلاب اظهار کرد: «مراقب باشیم مردم را پای صندوقهای رأی دچار تشتت نکنیم و تصمیمی انقلابی بگیریم.»
وی افزود: "اگر کسی از این پنج نفر گفت "برنامهام بهترین است" اشکالی ندارد اما اگر بگوید "فقط به من رأی بدهید" حتماً ریگی در کفش دارد."
زاکانی گفت: « پنج نامزد با هم صحبت کنند و مردم را گرفتار نکنند و با هم همافزایی داشته باشند تا اتفاق سال 92 رخ ندهد که رئیسجمهوری بیاید که وزرایش چند ماه التماس کنند اما نتوانند او را ببینند.»
سخنان زاکانی نشان دهنده نگرانی در میان اصولگرایان درباره احتمال عدم کناره گیری یک یا دو نامزد است. اصولگرایان تصور می کنند که اگر نامزدهای این جریان کنار نروند ممکن است با اتحاد اصلاح طلبان شکست دیگری در کارنامه این جریان رقم بخورد.
اصولگرایان هنوز انتخابات سال 92 را فراموش نکرده اند و مدام آن را یادآوری میکنند.
اما بحث اصلی درونی اصولگرایان بر سر ماندن سعید جلیلی در فرآیند انتخابات است. حضور سعید جلیلی می تواند به شدت بر پایگاه رای ابراهیم رئیسی اثرگذار باشد و این مسئله اصولگرایان را نگران کننده که مبادا آرای جلیلی باعث شود که رئیسی نتواند در دور اول پیروز شود و کار به دور دوم برسد که شرایط برای اصولگرایان سخت تر می شود.
سعید جلیلی تاکنون بر سر ماندن در فرآیند انتخابات اظهار نظری نکرده است اما در مناظره سوم رئیسی فاصله فکری خود را از جلیلی نشان داد. او برجام را پذیرفت از رد اف ای تی اف طفره رفت و فیلترینگ را تائید نکرد. این در حالی است که جلیلی مواضع دیگری داشت.
مناظره سوم بخشی از بدنه اصولگرا را به جلیلی نزدیکتر کرد.
اینکه نامزدهای اصولگرا بر اساس چه مکانیزمی تصمیم به کناره گیری می گیرند روشن نیست اما غلامرضا مصباحی مقدم از چهره های ارشد اصولگرا معقتد است این موضوع « تا حدی به نظر سنجی ها بستگی دارد؛ اگر نظر سنجی ها نشان بدهد که وزن بالایی ندارند احتمال کنار رفتن بعضی ها قوی است یا اینکه به نفع آقای رییسی کنار بروند یا اینکه کلا بدون اینکه به نفع کسی باشد کنار بکشند این مشخص نیست.»
مصباحی مقدم افزود: "من بیشترین رقابت را بین آقای رییسی و همتی می بینم ولی احتمال می دهم آقای رضایی تا پایان رقابت ها در صحنه باشد ولی بقیه به نظر من انصراف می دهند و کنار می کشند."