رئیس هیات روسیه در مذاکرات برجام در توئیتی نوشت: امروز جلسه روسای هیاتهای مذاکرات وین (بدون ایران و کارشناسان) برگزار شد تا درباره پیشرفتهای حاصل شده و گامهای بعدی تبادل نظر صورت گیرد.
اعضای گروه چهار به علاوه یک و آمریکا امروز (دوشنبه) در ادامه رایزنیهای فشرده و مستمری که در پایتخت اتریش پیرامون احیای کامل برجام جریان دارد، در نشستی بدون حضور ایران موضوع توافق هستهای را دنبال کردند.
به گزارش ایرنا، میخائیل اولیانوف رئیس هیات روسیه در مذاکرات برجام روز دوشنبه در توئیتی نوشت: امروز جلسه روسای هیاتهای مذاکرات وین (بدون ایران و کارشناسان) برگزار شد تا درباره پیشرفتهای حاصل شده و گامهای بعدی تبادل نظر صورت گیرد.
دیپلماتهای ارشد کشورهای عضو برجام طی یک ماه گذشته در وین گردهم آمدهاند تا این توافق را که آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ از آن خارج شد احیا کنند.
در جریان آخرین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین، هیاتها ضمن ابراز خرسندی از پیشرفتهای صورت گرفته برای احیای برجام، بار دیگر بر عزم و جدیت خود برای پیگیری روند گفتگوها با هدف یافتن راه حلهایی برای چند موضوعی که هنوز حل و فصل نشده اند تاکید کردند.
ششمین دور مذاکرات احیای برجام شنبه گذشته با برگزاری نشست کمیسیون مشترک در وین از سرگرفته شد. اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده برجام اعلام کرد که طرفها بر یافتن راه حلها برای نزدیک شدن به توافق نهایی طی روزهای آینده متمرکز هستند.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم امروز در جمع خبرنگاران گفت: آنچه در وین در حال انجام است، کمیسیون فصلی برجام برای بازگشت آمریکا به تعهداتش است. آنچه در وین در حال انجام است، به بن بست نرسیده و گفتگوها درباره برخی ظرایف فنی، سیاسی و اجرایی در حال انجام است. من فکر میکنم زود است برای نتایج آنها گفتگو کنیم.
وی با تاکید بر اینکه این دور بعید است دور آخر باشد، گفت: آمریکا باید تصمیم خود را بگیرد و بداند در موضع برابر میان ایران و گروه ۱+۴ وجود ندارد. آنها بدانند طرف خاطی و نقضکننده برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است. باید تضمینهای لازم را برای عدم تکرار اتفاقات دوران ترامپ بدهد.
دولت پیشین آمریکا دو سال پیش به طور یکجانبه به مشارکت در این توافق پایان داد و تروریسم اقتصادی را با هدف فشار حداکثری علیه مردم ایران اعمال کرد.
ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.
بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعدههایشان عمل نکردهاند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هستهای برجام صورت میگرفت.
جو بایدن رییس جمهوری آمریکا بدون توجه به اینکه کدام دولت در قبال برجام خلف وعده کرده و از آن خارج شده است، وعده داده که در صورت بازگشت ایران به اجرای کامل برجام، واشنگتن نیز به این توافق بازخواهد گشت.
جمهوری اسلامی ایران هم به عنوان کشوری مسئولیت پذیر اعلام کرده است که در صورت لغو تمام تحریمهای آمریکا به نحوی که قابل راستی آزمایی باشد، به اجرای تعهداتش در برجام باز میگردد.