دو هفته است که واکسن کرونا نیست و سالمندان برای تزریق واکسن کرونا به در بسته خوردهاند. اما به جای آنها، برخی از اعضای ستاد انتخاباتی کاندیداها و ستاد انتخابات کشور واکسن کرونا زدهاند.
به گزارش تجارتنیوز، به دستور رئیس جمهور و مصوبه ستاد مقابله با کرونا قرار بود حدود یک میلیون کارگزار انتخابات کشور، واکسن کرونا بزنند اما نزدهاند چون واکسن نبوده. اما حالا خبر رسیده که واکسن سالمندان به ستادهای انتخاباتی رفته است.
سهیل.ف یکی از افراد فعال در ستاد انتخاباتی … است که به خبرنگار تجارتنیوز میگوید دو هفته قبل واکسن کرونا زده. واکسن اسپوتنیک روسیه.
محمد.ب یکی دیگر از افرادی است که میگوید برادرش در ستاد انتخاباتی …. فعال بوده و به او هم پیشنهاد داده که میتواند از سهمیه این ستاد برای واکسیناسیون استفاده کند.
مریم. د هم میگوید برادرش از اعضای فعال یکی از ستاد انتخابات استان تهران است و او هم واکسن اسپوتنیک زده است. او میگوید اطلاع موثق دارد که برخی از روسا و اعضای فعال ستاد انتخابات واکسن زدهاند.
اما جز این اخباری که به دست تجارتنیوز رسیده است، اخبار رسمی دیگری هم وجود دارد که اعضای ستاد انتخابات وزارت کشور در استانهای مختلف رسما اعلام کردهاند که واکسن کرونا زدهاند.
یکی از این افراد رییس ستاد انتخابات خراسان رضوی است که ۱۷ خردادماه به ایرنا گفته بود ۱۵۰ نفر از اعضای این ستاد واکسن زدهاند و از هفته آینده (یعنی هفته جاری) واکسیناسیون دیگر اعضای شعب اخذ رای در استان آغاز میشود. او گفته بود تعداد این افراد «چند ده هزار نفر» است. (گفتگو با ایرنا/ تاریخ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰)
رئیس ستاد انتخابات هرمزگان هم ۱۴ خرداد ماه خبر داد تزریق واکسن کرونا به اعضای ستادها در شهرستانها «انجام شد.»
او گفته بود تعداد عوامل اجرایی، نظارتی و بازرسی انتخابات در هرمزگان حدود ۳۴ هزار نفر است. در مرحله اول اعضای ستادها در شهرستانها و بخشداریها واکسن دریافت کردهاند و واکسیناسیون باقی این افراد هم در حال انجام است. (گفتگو با روزنامه محلی صبح ساحل، در ۱۴ خرداد ماه) اگرچه او نگفته چه تعداد از این ۳۴ هزار نفر واکسن کرونا زدهاند.
این تنها بخشی از آمار تایید شده تزریق واکسن کرونا به اعضای ستاد انتخابات استانهاست. روسای ستاد انتخاباتی استانهای دیگر هم گفته بودند واکسیناسیون اعضای این ستادها در دستور کار است و قرار است انجام شود. از لرستان و کردستان و قزوین گرفته تا دیگر استانها. استانهایی که اعضای ستاد آنها بین ۵ تا ۴۰ هزار نفر هم عنوان شده بود.
البته رئیس ستاد انتخابات کشور گفته امسال ۷۲ هزار شعبه اخذ رای در کشور وجود دارد و بیش از یک میلیون نفر در ستاد انتخابات استانها در حال فعالیتند. به عبارتی مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا واکسیناسیون کل یک میلیون نفر بوده است. اما اینکه چند نفر از این یک میلیون نفر واکسن زدهاند، یا اینکه چند دز واکسن کرونا به ستادهای تبلیغاتی کاندیداها رفته مشخص نیست.
اما تاکنون چند دز واکسن کرونا وارد کشور شده و چند میلیون دز واکسن تزریق شده است؟ سیامک پیربابایی، عضو اتاق ایران چندی پیش اعلام کرد از بهمن ۹۹ تا ۲۴ اردیبهشت سال جاری، حدود ۵٫۷ میلیون دز واکسن کرونا به کشور وارد شده.
براساس آمارهای وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا ۴٫۸ میلیون دز این واکسنها تزریق شده است. اما با وجود آنکه ۹۰۰هزار دز واکسن هنوز تزریق نشده بود، روند واکسیناسیون در بسیاری از شهرها و مراکز متوقف شده است. پس ۹۰۰ هزار دز از واکسنهای وارداتی کجاست؟
البته مقامات وزارت کشور تزریق واکسن کرونا را رد میکنند. مثلا روحاله جمعهای، مشاور وزیر کشور در توییتی اعلام کرده بود: «قرار است واکسن کارگزاران انتخاباتی از طریق بخش خصوصی و واکسن ایرانی تامین شود.»
اما واکسنی که این افراد دریافت کردهاند، واکسن ایرانی است یا واکسن وارداتی بخش خصوصی؟ یا اینکه سهمیه واکسن سالمندان است که اتفاقا روند آن دقیقا از دو هفته قبل به این سو متوقف شده است؟
ناصر ریاحی، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو به تجارتنیوز میگوید: «واکسن بخش خصوصی هنوز وارد نشده و واردات آن حداقل دو هفته دیگر طول میکشد. بنابراین اگر انتخابات به دور دوم بکشد، ستاد انتخابات میتواند از واکسن بخش خصوصی استفاده کند.»
اگرچه به گفته ناصر ریاحی «۱۰۰ هزار دز واکسن وارداتی بخش خصوصی سهم کارگران بخش صنعت است» نه اعضای ستادهای انتخاباتی.
آیا اعضای ستاد انتخابات واکسن ایرانی زدهاند؟ روحاله جمعهای، مشاور وزیر کشور به تجارتنیوز میگوید: «تولید واکسن ایرانی هنوز به حدی نرسیده که بتوانیم آن را به اعضای ستاد انتخابات بزنیم.»
پس واکسیناسیون با واکسن ایرانی هم منتفی است. قطعا نه ستادهای انتخاباتی کاندیداها و نه ستاد انتخابات کشور هم مستقلا برای خود واکسنی وارد نکردهاند. بنابراین میتوان گفت بخشی از ۹۰۰ هزار دز واکسن کرونای وارداتی سر از ستادهای انتخاباتی کاندیداها و ستاد انتخابات کشور درآورده است.
اگرچه روحاله جمعهای، مشاور وزیر کشور در گفتگو با تجارتنیوز این موضوع را قویا رد میکند و میگوید قرار بود کل اعضای ستاد انتخابات کشور واکسن بزنند. اما واکسن ایرانی که نبود. چین و روسیه هم بدقولی کردند و واکسن جدیدی وارد نشد. پس هیچکدام از این اعضا از طریقی که ما میخواستیم واکسن کرونا نزدهاند.
اما از طرق دیگر چطور؟ مانند همان شیوهای که ۳۰۰۰ کارمند صداوسیما واکسن کرونا زدند؟ او میگوید ممکن است از طریق دیگری انجام شده باشد. ما در جریان نیستیم.
اما مساله این است که هم پیگیریهای تجارتنیوز و هم اخبار رسانههای رسمی نشان میدهد که برخی از اعضای ستادهای کاندیداها و برخی از اعضای ستاد انتخابات استانها واکسن کرونا زدهاند.
نکته جالبتر این است که واکسیناسیون سالمندان درست از دو هفته قبل متوقف شد. درست از زمانی که کم کم اخباری از ضرورت واکسیناسیون اعضای فعال در انتخابات شنیده شد.
واکسن کرونا نیست. نه در تهران و نه در شهرهای دیگر. خبرنگار تجارتنیوز ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ با ۳۰ مرکز واکسیناسیون کرونا در تهران تماس گرفت و همه آنها اعلام کردند فعلا واکسن ندارند. منتظر محموله جدید بمانید!