محققان دریافتند که برخی اسیدهای چرب، سلولهای تومور را تحریک میکنند در حالی که دیگران آنها را از بین میبرند. DHA به معنای واقعی کلمه این سلولها را مسموم و منجر به مرگ آنها میشود. هرچه مقدار اسیدهای چرب اشباعنشده در سلول بیشتر باشد، خطر اکسیداسیون آنها نیز بیشتر است.
تومورهای سرطانی به لطف عملکرد اسیدهای چرب امگا ۳، ظرف مدت کوتاهی متلاشی میشوند و این کشف استثنایی محققان بلژیکی است.
به گزارش دویچه وله به نقل از SciTech Daily، امگا ۳ یا اسیدهای چرب غیراشباع نقش اساسی در سلامت انسان دارند. در میان اسیدهای چرب امگا ۳، DHA یا اسید دوکوزاهگزانوئیک برای عملکرد مغز، بینایی و کاهش التهاب بسیار مهم است.
علاوه بر این، DHA با کاهش بروز سرطان نیز ارتباط دارد. محققان دانشگاه لوون اکنون توضیح دادهاند که DHA و سایر اسیدهای چرب غیراشباع میتوانند رشد تومورها را کند کنند. این مطالعه، اخیراً در مجله معتبر Cell Metabolism منتشر شده است.
محققان دریافتند که برخی اسیدهای چرب، سلولهای تومور را تحریک میکنند در حالی که دیگران آنها را از بین میبرند. DHA به معنای واقعی کلمه این سلولها را مسموم و منجر به مرگ آنها میشود. هرچه مقدار اسیدهای چرب اشباعنشده در سلول بیشتر باشد، خطر اکسیداسیون آنها نیز بیشتر است.
محققان بلژیکی اظهار داشتند: برای یک بزرگسال توصیه میشود حداقل ۲۵۰ میلیگرم DHA در روز مصرف کند. اما مطالعات نشان میدهد که رژیم غذایی ما به طور متوسط فقط ۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم از این اسید چرب را تأمین میکند.
گفتنی است ماهی و سایر غذاهای دریایی (به ویژه ماهیهای چرب آبهای سرد، مانند ماهی آزاد، ماهی خالمخالی، ماهی تن، شاهماهی و ساردین) آجیل و دانهها (مانند بذر کتان، دانههای چیا و گردو) روغنهای گیاهی (مانند روغن بذر کتان، روغن سویا و روغن کانولا) سرشار از اسیدهای چرب DHA هستند.