bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۲۷۱۵

پوتین مذاکرات با بایدن را «خوب» توصیف کرد‎

پوتین مذاکرات با بایدن را «خوب» توصیف کرد‎

پوتین با بیان اینکه در دیدار با بایدن توافق شد رایزنی‌ها در عرصه ثبات راهبردی آغاز شود گفت: گفتگو‌ها سازنده بود؛ تمایل برای یافتن راهی در جهت نزدیک کردن مواضع از سوی طرفین ابراز شد.

تاریخ انتشار: ۲۳:۵۰ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۰

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه امروز عصر چهارشنبه بعد از دیدار رو در رو با بایدن همتای آمریکایی خود در نشستی مطبوعاتی مذاکرات خود با بایدن را «خوب» توصیف کرد.

به گزارش ایرنا، پوتین افزود: در مذاکرات با بایدن درباره ثبات راهبردی، روابط تجاری، امنیت منطقه‌ای و امنیت سایبری گفتگو کردیم و درباره بازگشت سفرا توافق کردیم.

وی همچنین از موافقت بایدن با تمدید بیمان استارت دو خبر داد.

توافق در باره امنیت سایبری

رئیس جمهور روسیه: گفت: با توجه به موضوع امنیت سایبری، ما توافق کردیم که رایزنی‌ها را در این مورد آغاز کنیم که به نظر من این مسئله فوق العاده مهمی است.

پوتین تأکید کرد: «شما فقط باید تمام حواشی را کنار بگذارید، در سطح متخصص بنشینید و در جهت منافع ایالات متحده و فدراسیون روسیه کار کنید.»

وی گفت: «ما اصولاً در این مورد توافق کردیم و روسیه برای این امر آماده است.»

انتقاد از تحریم‌های یکجانبه آمریکا

رئیس‌جمهور روسیه روسیه با اشاره به تحریم‌های یکجانبه آمریکا گفت: زیان واشنگتن از تحریم‌های یکجانبه اعمال‌شده از مسکو کمتر نیست.

توافق برای بازگشت سفرا

پوتین با بیان اینکه روسیه و آمریکا در صدد یافتن راهکار برای مسائل موجود هستند، تصریح کرد: سفرای روسیه و آمریکا کار خود را از سر می‌گیرند.

ماه مارس بود که رئیس کاخ سفید همتای روسی خود را «قاتل» خواند. پاسخ به این توهین آمریکایی، فراخوان آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در ایالات متحده بود. او تا امروز در مسکو باقی مانده است و البته روسیه نیز سفیر آمریکا را مجبور کرد این کشور را ترک کند.

خصومتی بین دو طرف نبود فقط اختلاف داشتیم

او تصریح کرد: هیچ گونه خصومتی بین دو طرف وجود نداشت و تنها درباره مسائل اختلافاتی داشتیم.

پوتین اظهار داشت: روسیه و آمریکا در صدد یافتن راهکار برای مسائل موجود هستند و مسوولیت خاصی درباره امنیت جهانی دارند و ما این مسوولیت را می‌بذیریم.

وی با بیان اینکه در دیدار با بایدن توافق شد رایزنی‌ها در عرصه ثبات راهبردی آغاز شود تصریح کرد: گفتگو‌ها سازنده بود؛ تمایل برای یافتن راهی در جهت نزدیک کردن مواضع از سوی طرفین ابراز شد.

پوتین همچنین گفت که دستگاه‌های دیپلماسی روسیه و آمریکا در خصوص مسئله تبادل محکومین دو کشور فعالیت خواهد کرد.

درباره اختلاف بین رزمایش نظامی روسیه و آمریکا

ولادیمیر پوتین همچنین گفت: روسیه نیز مانند آمریکا در مرز‌های خودش تمرینات نظامی انجام می‌دهد، اما تمریناتی را انجام نمی‌دهد که تجهیزات خود را به مرز‌های آمریکا بکشاند.

وی اعلام کرد: روسیه تمرینات نظامی در نزدیکی مرز‌های آمریکا انجام نمی‌دهد، ولی آمریکایی‌ها در حال حاضر این کار را انجام می‌دهند.

آمریکا دو رسانه روسیه را تحریم کرده است

وی گفت: در مورد تحریف سخنان من در رسانه‌ها چنین واقعیتی وجود دارد و ما عادت کرده آیم. این مساله ده‌ها سال است وجود دارد.

پوتین اظهار داشت: روسیه راشاتودی و اسپوتنیک را دارد که در سطح بین آلمللی فعالیت می‌کنند و آمریکا این دو رسانه را تحریم کرده است. اما رسانه‌های آمریکایی در روسیه فعالیت می‌کنند.

همه اقدامات منجر به بدتر شدن روابط با آمریکا را ما شروع نکردیم و اعصای کنگره آمریکا در این مساله شرکت داشتند.

وی اظهار داشت: در دیدار بایدن هیچ فشاری احساس نکردیم نه از طرف ما یا آمریکا فشار انجام نگرفت. مذاکرات صریح و آشکار بود و برای دستیابی به نتایج هدف گیری شده بود.

پوتین با بیان اینکه در غرب می‌گویند که سیاست خارجی روسیه غیرقابل بیش بینی است تصریح کرد: «آمریکا از قرارداد محدودیت تسلیحات بدافند موشکی و از بیمان آسمان‌های باز خارج شد. کجای این قابل بیش بینی است آمریکا همچنین از کودتای اوکراین حمایت کرد.

دیدار ولادیمیر پوتین و جو بایدن روسای جمهوری روسیه و آمریکا در «ویلای لاگرانژ»، در حاشیه دریاچه شهر ژنو در سوئیس برگزار شد این دیدار در در مجموع ۴.۵ ساعت طول کشیدو حدود ساعت ۱۸.۰۵ به وقت مسکو پایان یافت.

دیدار ولادیمیر پوتین و جو بایدن رئیسان جمهوری روسیه و آمریکا در سایه روابط تنش‌آلود دو کشور عصر امروز چهارشنبه در ژنو سوئیس آغاز شد.

بایدن و پوتین قبل از این نیز فقط یک جلسه طولانی مدت رو در رو داشته اند. این اتفاق در ۱۰ مارس ۲۰۱۱ رخ داد.

پیشنهاد دیدار جدید رو در رو نخستین بار از سوی بایدن رییس جموری آمریکا، در یک تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین همتای روس خود پیشنهاد شد. این دیدار در حالی انجام شد که جو بایدن ماه گذشته ولادیمیر پوتین را «آدم کش» خوانده و سپس در خصوص پیامد‌های هرگونه اقدام «تحریک آمیز» روسیه در شرق اوکراین هشدار داده بود.

پوتین رئیس جمهور روسیه نیز در واکنش به اظهارات جو بایدن گفته بود: «هر کس حرف بد بزند به خودش برمی گردد» و آقای بایدن را برای یک گفت و گوی زنده تلویزیونی به چالش طلبید.

دو رئیس جمهور چند روز پیش از این دیدار در باره خواسته‌های خود از این مذاکرات سخن به میان آورده بودند بایدن گفته بود که او مسئله رفتار روسیه را مطرح خواهد کرد که طبق گفته واشنگتن با قوانین بین المللی مطابقت ندارد. پوتین به نوبه خود گفته بود که این نشست باید به ایجاد سازوکاری برای تعامل دوجانبه و برقراری ارتباط مستقیم کمک کند.

مقامات کاخ سفید بار‌ها گفته اند که انتظار دارند روابط با روسیه دشوار باقی بماند، اما امیدوارند که دو طرف بتوانند در چند مورد مشخص از مسایل بین المللی همکاری کنند.

مقامات کرملین نیز اعلام کرده اند که تمایل دارند تعامل با واشنگتن از یک مناسبات خصمانه به روابطی منطقی و محترمانه بخصوص در موضوعات بین المللی همراه تغییر یابد.

روابط آمریکا و روسیه طی سال‌های اخیر دوره سختی را پشت سر می‌گذراند. در مارس ۲۰۱۴ (اسفند۱۳۹۳) بود که به بهانه بحران داخلی اوکراین در دولت باراک اوباما روابط دو طرف تیره شد و این مناسبات سال‌های بعد هم بدتر شد.

دونالد ترامپ که در انتخابات ریاست جمهوری در ۸ نوامبر ۲۰۱۶ (مهر ۱۳۹۵) پیروز شد، بار‌ها برای بازگشت به گفتگو‌ها اظهار تمایل کرده بود، با این حال در عمل واشنگتن به خط مقابله خود ادامه داد و از ابزار‌های اقتصادی، نظامی - سیاسی، تبلیغاتی و سایر ابزار‌ها علیه روسیه استفاده کرد و صد‌ها شهروند و شخصیت حقوقی روسیه را تحت محدودیت‌های مختلف قرار داد و ده‌ها بسته تحریمی علیه مسکو اعمال کرد. آخرین حرکت تحریمی واشنگتن علیه مسکو همین ماه پیش بوده است که آمریکا ۱۰ دیپلمات روس را اخراج و بسته جدید تحریمی در مورد این کشور وضع کرد و البته و در پاسخ روسیه نیز ۲۰ دیپلمات آمریکایی را اخراج کرد.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین