جبهه اصلاحات ایران وظیفه خود میداند ضمن نقد رفتارهای اقتدارگرایانه بخشی از حکمرانان، بازاندیشی و زمینهسازی برای اصلاحات ریشهای تشکیلاتی و گفتمانی در جبهه اصلاحطلبان را در دستور کار خود قرار دهد
جبهه اصلاحات ایران یا همان نهاد اجماعساز درباره انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ بیانیهای صادر کرد که در بخشهایی از آن آمده است: «نتیجه انتخابات نشان داد که بخش بزرگی از جامعه ایران امیدش را به اثربخشی راهبردهای اصلاحطلبانه حداقلی از دست داده است. تحریمهای شدید اقتصادی و پارهای از سوء حکمرانیها که منجر به نارضایتی گسترده شهروندان ایران شده است و موانعی که مخالفان اصلاحات در برابر اصلاحات خشونتپرهیز و قانونی و حاکمیت اراده ملت ایجاد کردهاند، سهم بزرگی در ایجاد این ناامیدی داشته است، اما پارهای از ضعفها و اشتباهات در میان نیروها و نهادهای اصلاحطلبان هم از عوامل این کاهش و ریزش پایگاه اجتماعی بوده است».
در ادامه این بیانیه مطرح شده است: «جبهه اصلاحات ایران وظیفه خود میداند ضمن نقد رفتارهای اقتدارگرایانه بخشی از حکمرانان، بازاندیشی و زمینهسازی برای اصلاحات ریشهای تشکیلاتی و گفتمانی در جبهه اصلاحطلبان را در دستور کار خود قرار دهد. ما نارضایتی بخشی از شهروندان از عملکرد اصلاحطلبان را درک میکنیم و برای آسیبشناسی و بازسازی و نوسازی اندیشه و ساختار جریان اصلاحات خود را آماده خواهیم کرد و نتایج بررسیها و جمعبندی خود را به اطلاع شهروندان ایران خواهیم رساند».
جبهه اصلاحات ایران در پایان بیان کرده است: «ما ضمن ادای احترام به رأی، نظر و رفتار همه شهروندان در این انتخابات، از جمله رأی بخش قابل توجهی از ایرانیان به جناب آقای رئیسی، از رئیسجمهور منتخب میخواهیم بکوشد فراتر از قول، عملاً رئیسجمهور همه ایرانیان باشد. همچنین توجه کند که کاهش چشمگیر مشارکت در انتخابات، افزایش آرای باطله و افزایش نارضایتی عمومی، نشانههایی هشداردهنده اند که اصلاحات فوری و ریشهای را ضروری میسازند؛ جبهه اصلاحات ایران برای رئیسجمهور منتخب در تأمین رضایت شهروندان و انجام اصلاحات فوق آرزوی توفیق میکند. این جبهه در برنامههایش برای دولت سیزدهم که منتشر کرده است اهداف اصلی و ۱۸۷ برنامه دقیق و سنجشپذیری که برای کشور ضروری میداند را ذکر کرده است. این سند مبنای نقد و مطالبهگری ما از دولت سیزدهم خواهد بود».