bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۴۲۹۰
وعده زنگنه به کارگران

اعتصاب کارگران صنعت نفت؛ ماجرا چیست؟

اعتصاب کارگران صنعت نفت؛ ماجرا چیست؟

امروز برای اولین بار بیژن زنگنه به اعتصابات واکنش نشان داد. روز یکشنبه در مجلس شورای اسلامی جلسه ای با حضور وزیر نفت برای بررسی ماجرا تشکیل شد. بیژن زنگنه از تلاش برای حل مشکل پیش آمده در حقوق و مزایای کارکنان صنعت نفت خبر داد.

تاریخ انتشار: ۱۰:۵۶ - ۰۷ تير ۱۴۰۰

فرارو- در روزهای اخیر تصاویر و ویدئوهایی از اعتصاب‌های بی سابقه کارگران صنعت نفت و پتروشیمی منتشر شده است. این اعتراض ها از هفته گذشته آغاز شد و آرام آرام در اکثر مراکز نفتی، پالایشگاه ها و پتروشیمی این اعتراضات برپا شد.

به گزارش فرارو، اعتراض‌ها در صنعت نفت صنفی  و ریشه های آن نیز اقتصادی است.

مطابق گزارش‌ها اعتصاب‌ها در صنعت نفت فراگیر شده است و دامنه آن به پالایشگاه‌ها، پتروشیمی‌ها، مخازن نفت و سکوهای نفتی در تهران، کنگان، ماهشهر، اراک، قشم، خارک، بهبهان،‌ گچساران،‌ بوشهر، ‌آبادان و اصفهان هم کشیده شده است.

اعتصابات شامل کارکنان رسمی و پیمانی صنعت نفت می شود. با این حال این اعتراضات بیشتر پیمانکاران و وضعیت کارگران تحت قرارداد آنان را هدف قرار داده است.

فصل مشترک اعتصابات هم پایین بودن دستمزدها و نامناسب بودن شرایط کار است. در طومارهایی که کارگران صنعت نفت منتشر می کنند نارضایتی شدید از دستمزدها دیده می شود.

کارکنان صنعت نفت به اجرایی نشدن بندهای معیشتی ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات نفت معترض‌اند. همچنین بسیاری از کارمندان و کارگران صنعت نفت با تصویب ماده (۱) جزء الف تبصره ۱۲ قانون بودجه کل کشور توسط مجلس شورای اسلامی در سال جدید با تعیین سقف و کسوراتی که در حقوقشان اعمال شده، می‌توان گفت افزایش حقوق خاصی در سال جدید نداشته‌اند و حتی برای برخی از آنها عملا حقوق نسبت به سال گذشته دچار کاهش شده است. امری که با اعتراض ضمنی مقامات ارشد وزارت نفت هم مواجه شد و این نهاد از مطالبات کارگران صنعت نفت حمایت کرد.

از طرف دیگر شرایط کار نیز برای کارگران صنعت نفت دشوار تر شده است. قراردادهی پیمانی و عدم امنیت شغلی کارگران را نگران کرده است. آنها طرف حساب خود را پیمانکاران نفتی می‌دانند که هر لحظه ممکن است اخراجشان کنند. کاگران پیمانی با تبعیض مزدی شدیدی نیز روبه‌رو هستند.

آنها همچنین به مساله تعطیلات و تعداد روزهای اشتغال در ماه نیز معترضند و خواهان آن هستند تا مانند همتایانشان که تحت قرارداد پیمانکاران نیستند، حداکثر ۲۰ روز در ماه به عنوان روز کاری مشغول خدمت باشند.

مزایا و امکانات کاری آنها نیز کمتر از دیگر کارگران نفتی است. 

این در حالی است که بسیاری از این کاگران نیروهای متخصص و مجربی هستند که بار صنعت نفت کشور را به دوش می کشند. 

اعتصاب گسترده کارگران صنعت نفت؛ ماجرا چیست؟

حضور زنگنه در نشست کمیسیون انرژی مجلس 

وعده زنگنه 

امروز برای اولین بار بیژن زنگنه به اعتصابات واکنش نشان داد.  روز یکشنبه در مجلس شورای اسلامی جلسه ای با حضور وزیر نفت برای بررسی ماجرا تشکیل شد. بیژن زنگنه از تلاش برای حل مشکل پیش آمده در حقوق و مزایای کارکنان صنعت نفت خبر داد.

بیژن نامدار زنگنه امروز(یکشنبه 6 تیرماه) پس از اتمام جلسه کمیسیون انرژی مجلس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه اقداماتی برای پاسخگویی به اعتراضات گسترده کارکنان صنعت نفت دررابطه با وضعیت حقوق و مزایای‍‌شان صورت گرفته است، گفت: «از آنجا که یک سری از نیروهای رسمی وزارت نفت اعتراضاتی در رابطه با محدودیت‌های ایجاد شده در سقف حقوق‌شان در قانون بودجه سال 1400 دارند امروز جلسه‌ای با کمیسیون انرژی برگزار و خوشبختانه عموم نمایندگان با حل این مشکل موافق بوده و قول همکاری دادند.»

او ادامه داد: "تمام تلاش خود را خواهیم کرد کارکنان صنعت نفت انعکاس، این بررسی و رسیدگی‌ها را در حقوق تیرماه خود ببیند."

او با اشاره به مشکلات نیروهای پیمانی وزارت نفت، افزود: «مشکل این افراد ارتباطی به قانون بودجه 1400 ندارد و مربوط به قانون کار است لذا طبق قانون کار هر آنچه به آن‌ها تعلق بگیرد را پرداخت می‌کنیم اما درخواست‌های فراقانونی آن‌ها مسئله دیگری است.»

وزیر نفت با بیان اینکه باید قانون بودجه سال 1400 اصلاح شود، از نگارش متنی برای اصلاح این قانون خبر داد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv