همزمان با اعلام خبر پیوستن دو عضو جدید به کمیته تطبیق برجام که به گفته عباس عبدی موجب «برتری اصولگرایان مخالف برجام در تصمیم گیری» نهایی این کمیته شد، روزنامه کیهان یادداشت روز خود را به تعیین تکلیف و «سرانجام برجام» اختصاص داد و نوشت: «روز یکشنبه ۶ تیر ۱۴۰۰ آقای عراقچی مذاکرهکننده ارشد کشورمان در وین درباره چشمانداز این مذاکرات برای احیای برجام گفت: «به اندازه کافی مذاکره انجام شده است، زمان تصمیمگیری است.» این جمله معاون وزیر خارجه را شاید بتوان نوعی اعلام «کفایت مذاکرات» دانست؛ اگرچه هنوز «ختم جلسه» اعلام نشده است.
کیهان در ادامه به پاسخهای ابراهیم رئیسی در کارزار رقابتهای انتخاباتی به سوالات مرتبط به برجام پرداخته و مینویسد: دولت جدید در مواجهه با برجام چه رویکردی اتخاذ خواهد کرد؟ آیا رئیسجمهور منتخب بر اساس سخنانش در مناظرات انتخاباتی سال ۱۳۹۶ قصد نقد کردن چک برجام را دارد؟ یا طبق اظهاراتش در مناظرات ۱۴۰۰ خواهان تشکیل دولتی مقتدر برای اجرای آن است؟ و یا آنطور که طی نشست خبریاش در ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ اعلام کرد برجام را خاطرهای ناخوشایند برای ملت ایران میداند که جایگاه چندانی در دولتش نداشته چرا که سیاست خارجی او نه با برجام شروع و نه به آن محدود میشود؟
اما برای پاسخ به این سؤال احتیاجی نیست تا منتظر تشکیل دولت جدید به ریاست سید ابراهیم رئیسی باشیم و یا پاسخ را از او جویا شویم. سرنوشت برجام پیش از آنکه رئیسجمهور منتخب سکان اداره کشور را در دست گیرد مشخص شده است…»
کیهان در بخش پایانی یادداشت تکلیف برجام و مذاکرات وین را چنین تعیین میکند: «برجام باید تغییر پیدا کند.» این شاید تنها گزارهای باشد که این روزها درباره آن میان ایران و آمریکا اشتراک نظر وجود دارد. این تغییر هر چه باشد، توافق جدید دیگر برجام نخواهد بود. بر این اساس «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) مدتهاست که به پایان رسیده است.
در میان دولتمردان آمریکا میتوان افرادی را پیدا کرد که انقضای این توافق را اعلام کردهاند با این حال دولت تدبیر و امید بنا بر ملاحظات خودش سالهاست اعلام مرگ آن را به تأخیر انداخته، اما آنچه واضح به نظر میرسد این است که دولت جدید ایران چنین ملاحظاتی برای اعلام تاریخ انقضای برجام نخواهد داشت.»