وزیر دفاع آلمان گفت: به نظرم در حال حاضر هیچکس نمیتواند پیشبینی کند چه اتفاقات سیاسی در افغانستان خواهند افتاد، آیا این اتفاقات تحول سیاسی خواهند بود یا به مشکلات خواهند افزود.
وزیر دفاع آلمان اعلام کرد، در حال حاضر پیشبینی درباره حوادث سیاسی که در افغانستان بعد از خروج نیروهای خارجی اتفاق خواهند افتاد، دشوار خواهد بود.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، آنگرت کرامپ-کارن باوئر، وزیر دفاع آلمان در سخنرانی در واشنگتن تصریح کرد: به نظرم در حال حاضر هیچکس نمیتواند پیشبینی کند چه اتفاقات سیاسی در افغانستان خواهند افتاد، آیا این اتفاقات تحول سیاسی خواهند بود یا به مشکلات خواهند افزود.
کارن باوئر بر لزوم حمایت از افغانستان برای حفظ دستاوردهایی که در طول عملیات ناتو در این کشور محقق شده، تاکید کرد.
او ادعا کرد: در طول ۲۰ سال افغانستان را کشوری قرار دادیم که هیچ پناهگاهی برای تروریستها در آن وجود ندارد.
او در بیانیهای اظهار کرده بود: «پس از حدود ۲۰ سال استقرار نیروها، آخرین گروه از سربازان آلمانی از افغانستان خارج شدند و به کشور بازگشتند».
براساس گزارش ارتش آلمان، از زمان آغاز عملیات نظامی این کشور در افغانستان در سال ۲۰۰۱ میلادی، ۵۹ سرباز آلمانی جان خود را از دست دادهاند.
پیش از خروج از افغانستان، حدود ۱۱۰۰ سرباز آلمانی در قالب ماموریت نیروهای بینالمللی کمک به امنیت (FIAS) و نیروهای پشتیبانی (Resolute Support) در این کشور بودند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در اواسط ماه آوریل اعلام کردند حدود ۱۰ هزار نیروی خارجی تا ۱۱ سپتامبر همزمان با بیستمین سالگرد حملات تروریستی به برجهای تجارت جهانی در نیویورک و پنتاگون از افغانستان خارج خواهند شد.
اما در عمل خروج نیروهای آمریکایی و ائتلاف بینالمللی خیلی پیش از این مهلت تعیین شده از افغانستان تکمیل میشود.
کشورهایی که بیشترین نیروی نظامی را در افغانستان دارند شامل آمریکا، آلمان، ترکیه، انگلستان و ایتالیا میشود. این پنج کشور شش هزار نفر از ۹ هزار ۵۹۲ سرباز را که ۳۶ کشور عضو ناتو و شرکایی مانند اوکراین (۱۰ سرباز) در این کشور مستقر کردهاند، شامل میشود.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا و همتای آلمانیاش آنگرت کرامپ-کارنباور روز چهارشنبه با یکدیگر دیدار و بر اجرای نتایج نشست ناتو که ۱۴ ژوئن گذشته برگزار شد تاکید کردند.
وزرای دفاع آمریکا و آلمان همچنین از ناو هواپیمابر USS Harry S. Truman در منطقه ویرجینیا بازدید و همچنین در مورد تأثیر تغییرات آب و هوا بر امنیت و آمادگی نظامی گفتگو کردند.
این دو مقام در مورد اهمیت همکاری نزدیک و مستمر بین آمریکا و آلمان برای تقویت اتحاد ناتو، خروج منظم از افغانستان، حفظ نظم بین المللی مبتنی بر قوانین و مقابله با نفوذ مخرب رقبای استراتژیک توافق کردند.