bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۵۵۸۲
واکسیناسیون در برخی مشاغل آغاز شده است

هرج و مرج در واکسیناسیون کرونا

هرج و مرج در واکسیناسیون کرونا

درحالی که قرار بود از اواسط مرداد ماه واکسیناسیون گروه‌های شغلی پرخطر آغاز شود و پیش‌تر هم وزارت بهداشت هرگونه سیاست موازى یا دور زدن سند ملی واکسیناسیون را خلاف مقررات خوانده بود. رسانه‌ها خبر می‌دهند که سازمان نظام مهندسی محموله‌ی واکسن اسپوتنیک را خریداری کرده و قصد دارد تا به مبلغ ۳۵۰ هزار به مهندسان و خانواده هایشان بفروشد.

تاریخ انتشار: ۱۸:۰۵ - ۱۷ تير ۱۴۰۰
فرارو_ بی اعتنایی به سند ملى واکسیناسیون و تزریق واکسن خارج از نوبت مقرر برای برخی مشاغل، درحالی که کشور در موج پنجم کرونا قرار گرفته و مسئولان توانایی تامین واکسن سالمندان را ندارد، نوعی از هرج و مرج در برنامه واکسیناسیون کرونا در کشور ایجاد کرده است. 

به گزارش فرارو، همه چیز از اسفند ۹۹ شروع شد، در اواسط آن ماه گروهی از اصناف بدون توجه به سند ملی واکسیناسیون اقدام به تزریق واکسن کرده بودند. به فاصله گذشت ۳ ماه از این ماجرا خبر تزریق واکسن کرونا به شماری از کارمندان دادگستری شیراز و کارکنان صداوسیمای تهران منتشر شد. حالا هم خبر می‌رسد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان نظام مهندسی درصدد واکسیناسیون زیرمجموعه های خود هستند. 
 
گزارش ها از این حکایت دارد نظام مهندسی به صورت مجزا واکسیناسیون اعضای خود را آغاز کرده است و معاونت مطلبوعاتی وزارت ارشاد نیز از خبرنگاران در این رابطه ثبت نام می کند. 
 
اخبار غیر رسمی دیگری نیز درباره واکسیناسیون مشاغل مختلف منتشر شده است. در بخش خصوصی نیز برخی شرکت ها به کارگران و کارمندان واکسن زده اند. 
 
این در حالی است که وزارت بهداشت می گوید واکسیناسیون فقط از کانال این وزارتخانه اعتبار دارد. 
 
پرسش مهم این است که آیا این روند مطابق سند واکسیناسیون کروناست؟ چگونه برخی مشاغل و سازمان ها در اولویت قرار گرفته‌اند؟
 
طبق آمار وزارت بهداشت تا ۱۴ تیر ۱۴۰۰ بالغ بر ۴ میلیون و ۴۹۷ هزار و ۵۷۶ نفر دوز اول واکسن کرونا را زده‌اند.

دو میلیون و ۱۷ هزار و ۸۰۹ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۳۸۵ دوز رسید.

آیا واکسیناسیون مشاغل طبق سند واکسیناسیون است؟ 

قرار بود از اواسط مرداد ماه واکسیناسیون گروه‌های شغلی پرخطر آغاز شود و پیش‌تر هم وزارت بهداشت هرگونه سیاست موازى یا دور زدن سند ملی واکسیناسیون را خلاف مقررات خوانده بود.
 
کیانوش جهانپور، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره واکسیناسیون خارج از برنامه مقرر گفته بود که هیچ تغییری در برنامه جامع واکسیناسیون کرونا اعمال نمی‌شود و جز برای کادر درمان و سالمندان که در معرض خطر قرار دارند، واکسیناسیون «وی آی پی» (VIP) برای افراد و اقشار ویژه نخواهیم داشت.

جهانپور اضافه کرد: «با همه این اوصاف همه اصناف باید در صف دریافت واکسن کرونا بمانند. اولویت بندی انجام شده در سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شده و این اولویت بندی باید بدون بیرون زدن از صف اجرایی شود. حتی مسئولان یا نمایندگان مجلس نیز نباید از صف دریافت واکسن کرونا بیرون زده و باید همه در صف تعیین شده بمانند.»

با این حال هشتم تیرماه خبر‌هایی درباره ارسال پیامک سازمان نظام مهندسی برای فروش واکسن به مهندسان منتشر شد. در این پیامک‌ها نوشته بود که متقاضیان واکسن کرونا به همراه خانوده هایشان می‌توانند با پرداخت ۳۵۰ هزار تومان برای هر دز، به واکسن کرونا دریافت کنند.
 
طبق آماری که احمد خرم، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قبلا اعلام کرده بود، سازمان نظام مهندسی ۵۵۰ هزار عضو دارد که اگر خانواده‌های این افراد هم در نظر گرفته شود، باید حدود ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار دز واکسن برای واکسیناسیون همه اعضا و خانواده آن‌ها تامین شود.

البته پیش‌تر سازمان نظام مهندسی هم اعلام کرده بود که قرار است ۲ میلیون دز واکسن تهیه کند. کمیل صرامی، مدیر روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در رابطه با چگونگی تامین این دزهای واکسن‌ گفته بود: «این دو میلیون دز واکسن قرار است از طریق یکی از شرکت‌های سابقه‌دار تابعه وزارت بهداشت وارد شود.»

براین اساس بار دیگر مدیریت واکسیناسیون به چالش کشیده می‌شود. اگر کشور توانایی وارد کردن واکسن را دارد، چرا کار به پیک پنجم کرونا کشیده است؟ چرا هنوز گروه‌های سنی پر خطر واکسینه نشده اند؟

وزارت بهداشت بارها اعلام کرده که هر واکسنی که وارد کشور شود باید تحت نظارت این وزارتخانه تزریق شود. کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو بود که هر واکسن مجاز از هرجای وارد کشور شود توسط وزارت بهداشت خریدارى و در چارچوب برنامه واکسیناسیون ملى علیه کووید ۱۹ به صورت رایگان توزیع و تزریق خواهد شد و وزارت بهداشت هرگونه سیاست موازى یا دور زدن این برنامه ملى تحت هر عنوان اعم از پرداخت هزینه واکسن را که ناقض برنامه ملى واکسیناسیون باشد را تکذیب مى کند.
 
اما در عمل شرایط به گونه ای دیگر رقم خورده است که هرچج و مرج و بی برنامه‌گی در واکسیناسیون راتقویت می‌کند.
در روزهی اخیر غیر از بحث واکسیناسیون نظام پزشکی، واکسیناسیون در دادگستری و  معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد نیز مطرح است. 

 خبر واکسیناسیون خبرنگاران در روزهای اخیر سروصدای زیادی به پا کرده است. ماجرای واکسیناسیون خبرنگاران ابتدا با ماجرای واکسیناسیون کارمندان صداوسیما شروع شد، در آن زمان گفته شده بود که خبرنگاران از مشاغل پرخطر جامعه هستند، اما تا پایان شهریورماه جایی در لیست واکسیناسیون ندارند.

حالا پس از گذشت حدود ۴۰ روز روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طی اطلاعیه‌ای اعلام کرده  که طبق سند ملی واکسیناسیون، اولویت سوم تزریق واکسن کرونا شامل خبرنگاران می‌شود، مدیران مسئول رسانه‌های فعال شامل رسانه‌های مکتوب در حال انتشار، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری دارای رتبه بندی اسامی و مشخصات خبرنگاران خود را برای اعلام به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پنل اختصاصی خود در سامانه جامع رسانه‌های کشور، ثبت نمایند.