جهانگیری گفت: اینکه سران سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه از یک جریان سیاسی هستند و نهادهای حاضر نیز نوعا از آنها حمایت میکنند و از همان جریان هستند میتواند به حل مسائل کشور کمک کند، اما آنچه مهمتر از همه اینهاست همراهی و همدلی مردم است تا دولت با پشتوانه همه مردم و برنامه ریزی عالمانه بتواند مشکلات را حل و فصل کند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به چالشها و ابرچالشهای پیش روی کشور گفت: مهمترین راهکار برای مقابله با این چالشها و عبور از بحرانهای پیش رو انسجام و همبستگی داخلی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگیری صبح امروز (شنبه) در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی زن و علم (جایزه مریم میرزاخانی) با اشاره به مسائل و مشکلاتی نظیر خشکسالی و کمبود آب، شیوع بیماری کرونا و تحریمهای ظالمانه آمریکا گفت: دعوت رییس جمهور منتخب و رییس جدید قوه قضاییه از جریانهای سیاسی برای ارائه پیشنهاد و راهکار به منظور عبور از بحرانهای پیش روی کشور اقدام پسندیدهای است. ما در این شرایط نیاز به گفتگو، افزایش همدلی و به رسمیت شناختن نخبگان و سرمایههای فکری کشور داریم تا بتوانیم از همه ظرفیتها برای حل مسائل مردم استفاده کنیم.
وی اظهار داشت: اینکه سران سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه از یک جریان سیاسی هستند و نهادهای حاضر نیز نوعا از آنها حمایت میکنند و از همان جریان هستند میتواند به حل مسائل کشور کمک کند، اما آنچه مهمتر از همه اینهاست همراهی و همدلی مردم است تا دولت با پشتوانه همه مردم و برنامه ریزی عالمانه بتواند مشکلات را حل و فصل کند.
جهانگیری تصریح کرد: اگر نتوانیم به موقع با مشکلات و چالشها مقابله کنیم آنها به مسائل پیچیدهای تبدیل میشوند. امروز موضوع آب یکی از بزرگترین مشکلات کشور است به طوری که وقتی شایعه انتقال آب از جایی به جای دیگر منتشر میشود فورا به مسئله سیاسی و امنیتی تبدیل میشود.
معاون اول رییس جمهور گفت: زمانی که برخی هشدار میدادند که باید برداشت از آبهای زیرزمینی را محدود کنیم، عدهای دیگر میگفتند در برداشت از آبها نباید بخل داشت. بگذارید سطح زیرکشت محصولات کشاورزی بیشتر شود، اما امروز شاهد هستیم که دشتهای کشور دچار برون نشست شده اند و حتی در تامین آب شرب مردم با مشکل مواجه شده ایم. این واقعیت نشان میدهد که باید به هشدارهای دانشمندان و دلسوزان در عرصههای مختلف توجه جدی تری نشان داد.
وی با اشاره به موضوع تحریمهای آمریکا و پیروزی راهبرد مقاومت حداکثری ملت صبور ایران در برابر سیاست فشار حداکثری آمریکا گفت: مقامات آمریکایی هم در دولت قبل و هم در دولت فعلی این شکست را قبول کرده اند. باید با مسائل مربوط به تحریم، مدبرانه و دلسوزانه برخورد شود تا مشکلات سریعتر از پیش روی دولت و ملت برداشته شود.
جهانگیری پیامدهای منفی کرونا به ویژه در حوزه اشتغال را یادآور شد و افزود: تنها در بخش خدمات کشور یک میلیون نفر اشتغال از دست رفت، باید به سرعت این مسائل کمرنگ شده و آثار منفی آن به حداقل برسد.
معاون اول رییس جمهور خشکسالی و آثار منفی آن در حوزههای مختلف را خاطر نشان ساخت و گفت: ۱۲ هزار مگاوات برق کشور از طریق نیروگاههای برق آبی تامین میشد که امروز به دو تا سه هزار مگاوات رسیده است و خیلیها با توجه به پیش بینیها درباره کاهش نزولات جوی در پاییز سال جاری پیشنهاد میکنند که باید آب پشت سدها را برای مصرف شرب مردم در گوشه و کنار کشور نگه داشت.
وی در ابتدای سخنان خود ضمن قدردانی از برگزار کنندگان جشنواره ملی زن و علم، گفت: دانشگاهیان در سالهای گذشته همراهان مهمی برای مسئولان کشور در گره گشایی از مشکلات پیش روی دولت و مسئولان بوده اند به طوری که در ابتدای تحریمهای آمریکا با تعدادی از روسای دانشگاهها مسائل را درمیان گذاشتم و بلافاصله کارگروههایی در دانشگاهها تشکیل شد و برای هر یک از دغدغهها در حوزههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی راهکار و پیشنهاد به دولت ارائه شد و بنده این پیشنهادات را به وزارتخانههای ذیربط و کمیسیونهای دولت ارجاع دادم تا برای عبور از تحریمها از آنها استفاده شود.
جهانگیری تاکید کرد: دانشگاه کانون زنده و حیات بخش و دارای راهکار برای حل مسائل است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد، زیرا توسعه علم و فناوری از مهمترین جهت گیریهای کشور است. ایران به توسعه نمیرسد مگر آنکه به توسعه علمی دست یابد و توسعه علمی و فناوری محقق نمیشود مگر اینکه به دانشگاهها اهتمام ویژهای شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تلاش دولت برای رفع نیازهای دانشگاهیان به ویژه در حوزه ارزی، گفت: دولت با همه مضیقهها تلاش کرد بودجه لازم برای تحقیقات و حمایت از دانشگاهیان را به طور کامل اختصاص دهد، اما ما میدانیم که این اقدام در برابر مشکلات و کمبودها بسیار ناچیز است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بزرگداشت و الگوسازی برای شخصیتهای علمی در حوزههای مختلف را سنتی نیکو و ارزشمند خواند و با اشاره به بزرگداشت پروفسور مریم میرزاخانی گفت: پروفسور مریم میرزاخانی دانشمندی بزرگ در سطح علمی و بین المللی بود، به لحاظ رفتار و اخلاق انسانی در عمر کوتاه پربرکت خود، شاخص به حساب میآمد و به عنوان یک زن با فهم مسائل جهان پیرامونی خود بر آوردههای جهانی و علمی افزود؛ بنابراین لازم بود که برای ایشان مراسم بزرگداشت برگزار شود.
جهانگیری با اشاره به اینکه زنان کشور در همه حوزهها موفق عمل کرده اند به تمام کسانی که مفتخر به دریافت جایزه شده اند تبریک گفت و افزود: اطمینان دارم که زنان کشور میتوانند در همه حوزههای علمی، ورزشی و کارآفرینی به الگو مبدل شوند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اعطای جایزه کارآفرینی به یک زن در این مراسم، گفت: کارآفرینی کاری با ریسک بالاست که شجاعت ویژهای در تصمیم گیریها میطلبد و زنان برجسته کشور در سطح شرکتهای دانش بنیان و کارآفرین دستاوردهای برجستهای داشتند.
وی با بیان اینکه امروز ۲۵ درصد مدیریت کشور در دست زنان است و ۳۰ درصد اساتید و هیات علمی دانشگاهها را زنان تشکیل میدهد، گفت: به عنوان مدیری که ناظر بر عملکرد مدیران ارشد کشور هستم شهادت میدهم زنان در حوزههایی که مسئولیت قبول کردند، خوش درخشیدند. امروز ما معاون وزیر و سفیر زن داریم که در ماموریتهای خود کارنامه مثبتی به ثبت رسانده اند.
جهانگیری افزود: پرفسور میرزاخانی در حوزه ریاضیات کار میکرد، اما به اعتبار نقش ایشان روز تولدشان بعنوان روز زن و ریاضی در جهان نامگذاری شد. او حس وطن پرستی و تعلق به سرزمین بالایی داشت و میخواست که فرزندش شناسنامه ایرانی داشته باشد به خاطر این درخواست، دولت و مجلس قانونی تصویب کردند که فرزندان مادران ایرانی بتوانند تابعیت ایرانی بگیرند. این قانون باعث شد که بسیاری از افراد محروم جامعه بتوانند برای فرزندانشان شناسنامه ایرانی بگیرند و تابعیت ایرانی داشته باشند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه در شرایط دشوار سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور برگزاری این بزرگداشتها امید به آینده و اعتماد افراد را به خود و جامعه افزایش میدهد تصریح کرد: چهرههای سرشناس و الگو باعث میشود مردم به این نتیجه برسند که در مشکلات هم میتوان به قلهها دست یافت.
وی گفت: وقتی یک نابغه و نخبه به دلیل بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت انگیزههایی در جامعه به وجود آمد و خیرینی به میدان آمدند تا با سرمایه گذاری در مناطق محروم یا مراکز درمانی کمک کنند تا نخبگان شناسایی شده و یا بیماریهای خاص از میان برود تا از فرزندان کشور حمایت و حفاظت شود.
جهانگیری در پایان افزود: نباید از نقش پدران، مادران، همسران و فرزندان سرآمدان و دانشمندان کشور غفلت کرد. برخی از آنها حاضر نشدند که کمترین امتیازی از قبل فرزندان خود بدست آورند بلکه آن را به فرصتی برای کشور تبدیل کردند.