bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۶۲۲۳

(تصاویر) زخم التیام ناپذیر نسل‌كشی سربرنيتسا

(تصاویر) زخم التیام ناپذیر نسل‌كشی سربرنيتسا

در مراسم بزرگداشتی که در بیست و ششمین سالگرد کشتار سربرنیتسا برگزار می‌شود، پیکر ۱۹ نفر از قربانیان شناسایی شده تشییع خواهد شد.

تاریخ انتشار: ۱۳:۵۴ - ۲۰ تير ۱۴۰۰

در آستانه بیست و ششمین سالگرد نسل کشی مسلمانان سربرنیتسا، بقایای ۱۹ تن از قربانیان این جنایت که به تازگی از گور‌های جمعی کشف شد آماده خاکسپاری می‌شوند.

به گزارش فرارو، این مراسم در قبرستان پوتوکاری در بوسنی و هرزگوین و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار خواهد شد.

امروز کاروان حامل تابوت‌هایی که حاوی بقایای ۱۹ قربانی نسل کشی سربرنیتسا بود، در سارایوو مورد استقبال قرار گرفت. تعداد زیادی از شهروندان و خانواده‌های قربانیان از این کاروان استقبال کردند. 

 در میان ۱۹ قربانی شناسایی شده نسل کشی سربرنیتسا مسن‌ترین فرد شناسایی شده ۶۳ ساله و کوچکترین آن‌ها ۱۶ سال دارد. ۳۶ قربانی دیگر شناسایی شده است، اما خانواده‌های آن‌ها هنوز رضایت خود را برای تدفین اعلام نکرده اند، دلیل اصلی این امر، کمبود بقایای اسکلت این قربانیان است که تاکنون پیدا نشده است.

تاکنون ۶۶۵۲ قربانی نسل کشی در ژوئیه ۱۹۹۵ در مرکز یادبود سربرنیتسا - پوتوکاری دفن شده اند، در حالی که ۲۳۷ قربانی دیگر نسل کشی، بنا به خواسته خانواده قربانیان، در مکان‌های دیگر به خاک سپرده شده اند و تقریباً ۱۰۰۰ نفر از قربانیان نسل کشی هنوز مفقود هستند.

شهر سربرنیتسا که بیشتر جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می‌دادند، به عنوان منطقه امن تحت حفاظت سربازان هلندی سازمان ملل متحد قرار داشت و نیرو‌های صرب به فرماندهی ژنرال راتکو ملادیچ در یازدهم ژوئیه ۱۹۹۵ بدون مقاومت نیرو‌های هلندی سازمان ملل متحد، این شهر را تصرف کردند. بر اساس اسناد و مدارک موجود، ژنرال ملادیچ که فرمانده ارتش صرب‌های بوسنی در زمان جنگ در بوسنی و هرزگوین، هنگام تصرف شهر مسلمان نشین سربرنیتسا، دستور قتل عام مردان مسلمان این شهر را صادر کرد که منجر به قتل عام ۸۷۳۲ نفر طی یک هفته شد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv