سخنگوی کاخ سفید گفت: انجام گفتگوها را در راستای منافع آمریکا میدانیم میتوانیم دید بازتری درباره ایران داشته باشیم. به همین دلیل، ما این گفتگوها و مسیر دیپلماسی را که فکر میکنیم سازنده و در راستای منافعمان است، ادامه خواهیم داد.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه به وقت محلی اعلام کرد کشورش به گفتگوها با ایران ادامه میدهد.
«جنیفر ساکی»، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری شامگاه چهارشنبه تصریح کرد دولت «جو بایدن» علیرغم متهم کردن ایران به تلاش برای «آدمربایی» مایل به ادامه گفتوگوها با تهران بر سر مسائل هستهای است.
وزارت دادگستری آمریکا به تازگی در بیانیهای مدعی شده «اف.بیآی» تلاش جمهوری اسلامی ایران برای ربودن «یک فعال» را در خاک آمریکا خنثی کرده است. تهران، این ادعای واشنگتن را «مضحک» خوانده و آن را در راستای تلاش واشنگتن برای «احیای ناامیدانه مهرههای سوخته و بیارزش شده خود» توصیف کرده است.
جن ساکی در نشست خبری گفت: «ما اساساً توطئه خطرناک و قابلسرزنش ایران برای ربودن یک شهروند آمریکا را محکوم میکنیم.»
وی در ادامه گفت: «ما با قاطعیت از شهروندان آمریکایی و منافع ملی آمریکا دفاع خواهیم کرد. این، هم انجام اقداماتی از سوی ما در زمینه اجرای قانون را شامل میشود-مثل موردی که دیروز اعلام شد- و هم انجام اقداماتی که رئیسجمهور برای دفاع از نیروهای آمریکا در منطقه در برابر شبهنظامیان تحت حمایت آمریکا انجام داده است.»
«جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا دو بار دستور حمله به مواضع گروههای عراقی را صادر کرده است. او در آخرین اقدام در این راستا، خردادماه سال جاری دستور حمله به مواضع الحشدالشعبی در مرز عراق و سوریه داد. این اقدام بایدن واکنش سرسختانه نمایندههای کنگره را در پی داشته که معتقدند دولت او مرجعیت کنگره برای صدور دستور اقدام نظامی را زیر سوال برده است.
جن ساکی در ادامه در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه ادعاهای جدید آمریکا در زمینه آدمربایی چه تأثیراتی بر مذاکرات وین جهت بازگشت آمریکا به برجام خواهد داشت گفت: «ارزیابی ما هیچگاه این نبوده که ایران بازیگر خوبی در دنیا است و ملاک این ارزیابی هم، توطئه ایران برای ربودن یک شخص در داخل آمریکا نبوده، بلکه اقدامات مخربش در منطقه است.»
جن ساکی، در ادامه مدعی شد که آمریکا از اقدامات ایران در منطقه نگران است و جو بایدن، دستور انجام اقدامات تلافیجویانه برای مقابله با آن را داده است.
تحلیلگران، تلاشهای آمریکا برای فشار بر ایران در حوزههای غیرهستهای را بخشی از تاکتیک موسوم به «چماق و هویج» جهت اثرگذاری بر روند مذاکرات در وین میدانند.
جن ساکی در ادامه گفت: «همزمان، ما انجام مذاکرات جاری (مذاکرات وین) را در راستای منافع آمریکا میدانیم، زیرا میتوانیم دید بازتری درباره حرکت ایران به سمت سلاح هستهای داشته باشیم. به همین دلیل، ما این گفتوگوها و مسیر دیپلماسی را که فکر میکنیم سازنده است و در راستای منافعمان است را ادامه خواهیم داد.»