bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۶۸۸

رهنمودهای سروش به روایت صفار هرندی

تاریخ انتشار: ۱۳:۴۳ - ۱۹ خرداد ۱۳۸۹


وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دولت نهم گفت: كساني عمله اقداماتي شدند كه منفعتي را به آمريكا مي‌رساند و اين افراد دانسته يا ندانسته به اين اقدامات و همراهي با آمريكا دست زدند. 

محمد حسين صفارهرندي وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي در همايش فصل عبرت‌ها و بصيرت‌ها كه از صبح امروز در سالن همايش‌هاي سازمان صدا و سيما در حال برگزاري است، گفت: چند هفته گذشته كنگره آمريكا باراك اوباما رئيس‌جمهور اين كشور را احضار كرد و از وي گزارش بودجه 55 ميليارددلاري آمريكا بر عليه ايران را خواستار شد. 

وي افزود:‌حقيقتا آن روز كه اين خبر را شنيدم متاثر شدم چون عريان‌تر از اين نمي‌شد كه جماعتي از سياسيون داخلي را تحقير كند. 

صفارهرندي خاطرنشان كرد:‌محيط سياسي ايران به محيط داخله آمريكا تلقي شد و كساني عمله اقداماتي شدند كه منفعتي را به آمريكا مي‌رساند و اين افراد دانسته يا ندانسته به اين اقدامات و همراهي با آمريكا دست زدند. 

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه تصريح كرد:‌در دي ماه 65 جمله‌اي از موسوي خوئيني ها ديدم كه اين جمله تكان‌دهنده و هشداردهنده بود و وي در سخناني گفت آمريكا به جناح ميانه‌رو در ايران دل خوش كرده و اين ديوانه‌ها بايد كنار روند. 

وي افزود: موسوي خوئيني‌ها در ادامه صحبت‌هاي خود گفت البته من فكر نمي‌كنم با دست و پا زدن اين ميانه‌روها آنان كار به جايي ببرند پس بايد بيدار باشيم و نگذاريم جايگاه‌هاي آمريكا تشديد شود. بايد كساني را به مجلس رهسپار كنيم كه انقلاب را فهميده و دشمن را بشناسد.
 
اين مقام مسئول در دولت نهم تاكيد كرد: در سال 77 يا 78 مسئول سابق ميز ايران در وزارت امور خارجه در سخناني گفت كه اگر موج اصلاح‌طلبي در ايران با تز آمريكايي آغاز به كار كند و بتواند از حريم روحانيت عبور كند و ولايت فقيه را در ابهام فرو ببرد مطمئنا بار سنگيني را از دوش آمريكا خواهد برداشت. 

صفارهرندي خاطرنشان كرد:‌آنها مي‌دانستند كه چكار مي‌كنند و قرار بود بار مهمي چون ايران را از دوش آمريكا بردارند. 

وي در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: در زمان حكومت لائيك‌ها در تركيه قائم مقام سابق وزير امور خارجه اين كشور در سخناني گفت: مهمترين سلاح تركيه بر عليه ايران دموكراسي است و تركيه بايد از حركت اصلاح‌طلبي و دموكراسي در ايران حمايت كنند. 

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه تصريح كرد: علي كشت‌گر سركرده گروهك فدائيان خلق (شاخه اكثريت) كه در حال حاضر در خارج از كشور مقيم است، بعد از به قدرت رسيدن اصلاح‌طلبان در ايران در سخناني گفت: خلع يد از ولايت فقيه مهمترين اقدام اين جبهه است و نبايد به دنبال مبارزه مسلحانه در ايران باشيم و بايد با شيوه‌هاي غيرقانوني و قانوني برعليه اسلام‌گرايي در ايران اقدام كنيم. 

اين مقام مسئول در دولت نهم خاطرنشان كرد: در آبان ماه 68 حزب توده برنامه‌اي را برگزار كرد و در اين مراسم علي فدايي عضو كميته مركزي حزب توده در سخناني گفت: جمهوري اسلامي اكنون پس از به پايان رسيدن جنگ و در پي آن رحلت رهبر كبير انقلاب مستحكم شده و ماندني است پس پيشنهاد مي‌شود به اين نظام اسلامي نزديك شويم و جبهه ضد ولايت فقيه را تشكيل داده و به دنبال كساني باشيم كه جمهوري اسلامي ايران را مي‌خواهند اما ولايت فقيه را قبول ندارند. 

وي افزود: علي فدايي عضو كميته مركزي حزب توده در اين مراسم راهكاري هم ارائه داد و راهكار آنها اين بود كه بايد ميان دو جناح حاكميت بازي كرد و تشكيل جبهه صلح و آزادي و نيز تشكيل جبهه اصلاح‌طلبي و دموكراسي با كمك بخشي از اعضاي حاكميت مي‌تواند كليد رسيدن به اهداف اين حزب باشد.
 
صفارهرندي در ادامه گفت: در ابتداي به قدرت رسيدن جبهه اصلاحات در ايران عبدالكريم سروش در دانشگاه صنعتي اميركبير در سخناني گفت: از زماني كه آقاي خميني ولايت فقيه را مطرح كرده تا به امروز نتوانستند آن را حذف كنند. من استبداد ديني را بدترين استبداد دانسته و در جامعه دانشگاهي ايران بهترين راه مبارزه با استبداد مبارزه با استبداد ديني است و بهترين نوع حكومت در ايران حكومت دموكراتيك خواهد بود. 

وزير سابق فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح كرد: عبدالكريم سروش در اين سخنراني رهنمودي را ارائه مي‌دهد كه سال گذشته و در ايام فتنه‌هاي پس از انتخابات رياست جمهوري سال گذشته برخي افراد از اين رهنمود عبدالكريم سروش استفاده كردند اما در اقدامات خود به لغزش رسيده و در نهايت به نتيجه نرسيدند. 

وي افزود: رهنمود عبدالكريم سروش اين بود كه روحانيون مي‌توانند با عوام رابطه برقرار كنند پس بايد جبهه دوم خرداد عوام و روحانيون را رها كرده و به روشنفكران ديني توجه داشته باشند و آنان را مدنظر قرار دهند. 

صفارهرندي خاطرنشان كرد: در پاييز 79 علوي‌تبار از اعضاي جبهه اصلاحات و نظريه‌پرداز جبهه دوم خرداد مصاحبه‌اي را با ميدل ايست ريپورت انجام داده و در اين مصاحبه اعلام مي‌كند ما در نشست‌هاي داخلي خود برآورد دقيقي از رقباي خود به دست آورديم و به اين نتيجه رسيديم كه هر كس بتواند به ايجاد جنبش دموكراتيك در ايران دست بزند و به ما كمك كند مطمئنا از همراهان ما خواهد بود. 

انتقاد ما به گروه‌هايي كه در ابتداي انقلاب اسلامي به مبارزه مسلحانه با جمهوري اسلامي دست زدند اين است كه آنان موجب شدند تا افراد و گروه‌هاي ضد دموكراسي در ايران تشكيل شود و با اين اقدام جمهوري اسلامي ايران هر چه بيشتر مستحكم‌ و قوي شد. جناح چپ جديد خود را متعهد به ادامه راه و رسيدن به دموكراسي در ايران ملزم مي‌داند. 

وی در ادامه تصريح كرد: اكنون كار به جايي رسيده كه برخي افراد به صراحت اعلام مي‌كنند زماني ايران واقعا به دموكراسي و جمهوريت حقيقي مي‌رسند كه فردي بهايي بتواند كانديداي رياست جمهوري در ايران شده و راي بياورد و در اين صورت ايران داراي دموكراسي خواهد بود. 

صفارهرندي در ادامه گفت: در سال 79 مراد ثقفي در سخنان خود تاكيد كرده است اهميت بخش‌هاي روشنفكران ايراني بايد اين باشد كه براي رسيدن به جامعه مدني نيازي به دين احساس نمي‌شود و اين امر مطمئنا زمينه رسيدن به دموكراسي خواهد بود. 

وي در بخش ديگري از سخنان خود به گزارش موسسه خاور نزديك واشنگتن اشاره و تاكيد كرد: مؤسسه خاور نزديك واشنگتن در موج جديد خود بر عليه ايران و جنگ نرم بر عليه جمهوري اسلامي ايران تاكيد كرد واشنگتن بايد با جديت به مبارزه با استبداد و شيعه در ايران بپردازد و از زبان خود رژيم بر عليه خود آنها اقدام كنيم و بايد سعي كنيم در اقدامات خود بر عليه ايران با الفاظ ديني به مقابله با آنها بپردازيم. پس در اين راه افراد و گروه‌هاي داخل ايران كه حامي آمريكا هستند، مي‌توانند بهترين نقش را بازي كنند. 

صفارهرندي در ادامه تصريح كرد: در نشريه‌اي به نام «پر» در خارج از كشور در سال 76 منتشر شد و در اين نشريه رامين احمدي در مقاله‌اي با عنوان «در جستجوي ميانجي» تاكيد كرده است آمريكا مشكلاتي دارد و يكي از اين مشكلات اين است كه اگر آمريكا بخواهد وارد جامعه‌اي شود آن جامعه به مقابله خواهد پرداخت.

پس آمريكا نيازمند اين است كه جرياني به نام ميانجي را وارد ايران كند و نهضت آزادي و حلقه كيان مي‌تواند اين جريان را تشكيل دهد. البته نهضت آزادي با اقداماتي كه در ابتداي انقلاب انجام داده مقبوليتي ميان ملت ايران ندارد اما حلقه كيان مي‌تواند در كشور به حوزه‌هاي علميه،‌دانشگاه‌ها و ... وارد شده و نقش ميانجي را به خوبي بازي كند وباري از دوش آمريكا برداشته و نظام جمهوري اسلامي را زير سؤال ببرد.

برچسب ها: سروش صفارهرندی
bato-adv
bato-adv
bato-adv