روند نزولی قیمت سهام شرکتها، شاخص بورس تهران را در نیمه معاملات امروز تا ۱۱ هزار واحد کاهش داد و به مرز ۱.۳ میلیون واحدی رساند، اما به محض رسیدن به این محدوده شاخص مجددا صعودی شد و تا پایان معاملات امروز یکشنبه ۲۷ تیرماه با کاهش هشت هزار و ۳۲۶ واحدی در محدوده یک میلیون و ۳۰۲ هزار و ۹۱۴ واحد متوقف شد
فرارو- شاخص بورس در ابتدای معاملات امروز روند نزولی در پیش گرفته است. تعداد زیادی از نمادها از جمله نمادهای پالایشی امروز برای برگزاری مجمع عمومی متوقف شدهاند و چشم امیدمان در بین انبوه گروههای قرمزرنگ به گروه سیمان دوخته شده است. بعد گذشت ۳۰ دقیقه از آغاز معاملات شاخص کل بورس حدود سه هزار و ۹۰۰ واحد عقب نشینی کرده و به محدوده یک میلیون و ۳۰۷ هزار واحد رسیده است. نمادهای فولاد، نوری، شتران، شپدیس و خساپا به ترتیب بیشترین تاثیر منفی و نمادهای میدکو و پاکشو بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشتهاند. در این ساعات ابتدایی، شاخص کل ۳۰ صدم درصد و شاخص هموزن تنها شش صدم درصد کاهش داشته و نشان میدهد شرایط برای شرکتهای کوچک بهتر از بزرگترها است.
به گزارش فرارو، در ساعات اولیه معاملات امروز یکشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۰، از بین ۲۷۵ نماد معامله شده در بورس تهران شاهد کاهش قیمت سهام در ۱۸۲ نماد هستیم و ۹۳ نماد موفق شدهاند رنگ سبز خود را در نقشه بازار حفظ کنند. موردی که نشان میدهد حدود دو سوم نمادهای بورسی امروز کارشان را با روند نزولی آغاز کردهاند. همچنین در بازار فرابورس ۱۷۴ نماد معامله شده تا اینجای کار ۱۱۳ نماد ارزش سهام خود را از دست دادهاند و ۶۱ نماد در مسیر صعودی حرکت میکنند.
اغلب گروههای بورس در ساعات اولیه معاملات امروز روند نزولی در پیش گرفتهاند و نمای ابتدایی نقشه بازار را به رنگ قرمز درآوردهاند. در بین گروههای مختلف بورسی تنها سیمانیها توانستهاند در مسیر صعودی گام بردارند. در این گروه برای اغلب نمادهای از جمله سفارس، ساروم، سیتا، سشرق، ساربیل، سدور و سمازن صف خرید تشکیل شده است. نماد دی هم بعد خلاصی از صف فروش، امروز با حجم معاملات بالا که به تنهایی با چند گروه برابری میکند، به صف خرید رسیده است. هرچند دیگر نمادهای بانکی از جمله لیدرها یعنی وبملت و وبصادر روند نزولی دارند. کاهش شاخص کل قیمت صندوقهای ETF سهامی را هم کاهش داده است. پالایش حدود سه درصد و دارا یکم یک و نیم درصد عقبنشینی کردهاند. گروه خودرو و ساخت قطعات امروز سراسر قرمزرنگ است و محصولات شیمیایی هم شرایط مشابهی دارند. نوری که تا پیش از این حکم موتور محرک شیمیاییها را داشت در آستانه صف فروش قرار رفته است. پتکشو، وپترو و کلر راهشان را جدا کرده و در مسیر صعودی حرکت میکنند. در گروه فلزات اساسی برای فگستر، فروی و فجر صف فروش تشکیل شده و فولاد و فملی درجا میزنند. نمادهای بزرگ دارویی در تلاش برای افزایش قیمت سهام هستند اما نمادهای کوچک گروه همچنان با رنگ قرمز به معاملاتشان ادامه میدهند. سرمایهگذاریها، استخراج کانههای فلزی، انبوهسازی، نهادهای مالی، زراعت، لیزینگها، نیروگاهها و ماشینآلات از جمله گروههای قرمزرنگ بازار امروز هستند.
در ساعات پایانی معاملات امروز، ۲۰ درصد نمادهای معامله شده صف فروش دارند. شاید در نگاه اول فکر کنید این یعنی صفهای فروش نسبت به دیروز دو برابر شده، اما اتفاقی که افتاده این است که تعداد زیادی از نماد متوقف شدهاند و به همین خاطر همان ۱۱۰ نماد همیشگی این بار سهم بیشتری از بازار سرمایه دارند. ارزش مجموع صفهای فروش حدود ۷۱۰ میلیارد تومان است. در سوی مقابل امروز ۸۱ نماد یعنی ۱۴ درصد نمادهای معامله شده به صف خرید رسیدند و مجموع صفها حدود ۳۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد.
تیپیکو نماد شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین امروز شاهد تشکیل سنگینترین صف خرید در بازار سرمایه به ارزش ۶۶ میلیارد تومان است. برادر او یعنی تاپیکو، نماد شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین هم با صف خرید ۲۲ میلیاردی در رتبه دوم قرار گرفته. پشت سر آنها برکت با صف خرید ۲۰ میلیارد تومانی ایستاده است. شاوان، مداران، سدور، سپاها، سفانو، شصدف، شستا، کالا و وآذر از دیگر نمادهای دارای صف خرید سنگین در بازار امروز هستند.
نمادی از گروه سراسر قرمزرنگ انبوهسازی امروز به صدر فهرست سنگینترین صفهای فروش راه پیدا کرده. ارزش صف فروش ثالوند در پایان معاملات به ۴۸ میلیارد تومان میرسد. غدام با صف ۴۶ میلیاردی در رتبه دوم و کمرجان با صف ۴۱ میلیاردی در رتبه سوم قرار دارند. سنیر، بکاب، کساوه، کاما، قشهد و وسخراج از دیگر نمادهای دارای صف فروش سنگین در بازار امروز هستند.
روند نزولی قیمت سهام شرکتها، شاخص بورس تهران را در نیمه معاملات امروز تا ۱۱ هزار واحد کاهش داد و به مرز ۱.۳ میلیون واحدی رساند، اما به محض رسیدن به این محدوده شاخص مجددا صعودی شد و تا پایان معاملات امروز یکشنبه ۲۷ تیرماه با کاهش هشت هزار و ۳۲۶ واحدی در محدوده یک میلیون و ۳۰۲ هزار و ۹۱۴ واحد متوقف شد. امروز شاخص کل ۶۴ صدم درصد و شاخص هموزن ۵۶ صدم درصد کاهش داشت که نشان میدهد شرایط برای شرکتهای بزرگ بدتر بوده. نمادهای فولاد، نوری، کگل و فارس بیشترین تاثیر را بر کاهش شاخص کل گذاشتند و میدکو، تاپیکو و شستا در تلاش برای افزایش شاخص کل بودند.
نقشه بازار در پایان معاملات پررنگتر به نظر میرسد. موردی که نشان میدهد نمادهای صعودی تا پایان معاملات به صف خرید رسیدند و نمادهای نزولی دچار صف فروش شدند. نمونه آن را میتوان در گروه بانکها دید که در آن دی از یک طرف صف خرید دارد و وپارس از طرف دیگر به صفف روش رسیده. البته اغلب نمادهای بانکی امروز روند نزولی دارند و به جز وتجارت که در نزدیکی قیمت روز گذشته معامله شد، دیگران ارزش سهام خود را از دست دادند و با رنگ قرمز به مجمع عمومی رفتند. شاید به همین خاطر امروز دارا یکم دو درصد ارزش خود را از دست داد. البته او تنها نبود و پالایش هم چهار درصد عقبنشینی کرد تا رشد روز گذشته را خود را خنثی کند. اغلب صندوقهای سهامی تا پایان معاملات لباس قرمز به تن کردند. در گروه محصولات شیمیایب با وجود روند نزولی قیمت سهام نوری، پترول، شگویا، بوعلی و آریا چند نماد از جمله تاپیکو، وپترو، کلر و پاکشو با افزایش قیمت قابل توجهی روبرو شدند. گروه خودرو و ساخت قطعات عمدتا قرمزرنگ بود و درآن خودرو و خساپا سه تا چهار درصد ارزش خود را از دست دادند. فلزات اساسی هم شرایط مشابهی داشت و تنها مدیکو با رشد دو نیم درصدی از کاهش قیمت در امان ماند. یکی از فرشتگاه نگات بورس شستا بود که در گروه قرمزرنگ شرکتهای چند رشتهای صنعتی به طور ناگهانی به صف خرید رسید. این اتفاق برای بزرگان دارویی مثل برکت و دلقما هم افتاد. سیمانیها موفق شدند تا پایان معاملات صف خرید خود را حفظ کنند و سبزترین گروه بازار را تشکیل دهند. سرمایهگذاریها، استخراج کانههای فلزی، بیمه، محصولات کاغذی، ساخت محصولات فلزی، زراعت و نیروگاهها از جمله قرمزترین گروههای بازار امروز هستند.
معاملهگران بورس امروز حدود هشت میلیارد و ۲۵۰ میلیون سهام و اوراق مالی را در قالب ۷۱۲ هزار معامله دادوستد کردند و ارزش معاملات روزانه رقمی حدود شش هزار و ۳۵۲ میلیارد تومان شد. شستا، برکت، ومدیر، خودرو، فملی، شتران و خساپا پرتراکنشترین نمادهای بورس و لطیف، دی، کرمان، فتوسا، فگستر، چخزر و کزغال پرتراکنشترین نمادهای فرابورس هستند.
امروز سهامداران حقیقی بورس بعد از مدتها تصمیم به فروش سهام گرفتند و ۲۶۰ میلیارد تومان سرمایه خود را از بازار خارج کردند. عمده خروج پول از بورس در نمادهای وتجارت، فولاد، وبملت، نوری، سمگا، خودرو، وغدیر، برکت و خساپا اتفاق افتاده و شاهد ورود پول به نمادهای تایپکو، شستا، سپاها، شیران، شاوان، سیتا، کدما، فجر و خراسان بودیم.