به نوشته رییس کمیسیون فرهنگی درباره جزییات جلسه غیر علنی مجلس: « ۵ دقیقه هم آقای زاکانی در ضرورت ورود به این فضای بی صاحب صحبت کردند. هیچ جای دنیا این قدر برنامه فضای مجازیش که اینک حقیقی شده یله، رها و شل نیست، بی برنامگی کجایش افتخار است؟!»
فرارو- مرتضی آقا تهرانی رییس کمیسیون فرهنگی مجلس و از طراحان اصلی طرح صیانت از فضای مجازی و ساماندهی شبکه های اجتماعی در رشته توئیتی از نقش ویژه چهار نمانیده مجلس در جلسه غیرعلنی روز چهار شنبه مجلس درباره این طرح توضیح داد.
این چهار نماینده عبارتند از: "مرتضی آقا تهرانی رییس کمیسیون فرهنگی و نماینده تهران، رضا تقیپور وزیر پیشین ارتباطات و نماینده تهران، علیرضا زاکانی نماینده قم و رییس مرکز پژوهشهای مجلس و لطف الله سیاهکلی نماینده قزوین."
صحن علنی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز چهارشنبه درخواست عده ای از نمایندگان به منظور بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی را بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی بررسی کرده و در نهایت با ۱۲۱ رای با بررسی این طرح در کمیسیون مشترک طبق اصل هشتاد و پنج موافقت کرد.
بنابراین با موافقت نمایندگان با این درخواست، "طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی" در کمیسیون مشترک و ویژه بررسی میشود و بدون ارجاع به صحن علنی مجلس به شورای نگهبان ارسال و در صورت تائید، به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.
این اقدام مجلس با مخالفتهای شدیدی همراه شده است. اما نمایندگان مجلس به دنبال توضیح آن و قانع کردن افکار عمومی هستند.
در این رابطه حتی محمد باقر قالیباف رییس مجلس که در سوریه به سر می برد یادداشتی منتشر کرد و برداشتها درباره طرح را رد کرد.
درباره چگونگی تصویب طرح بحثهایی مطرح است از جمله اینکه منتقدان میگویند چرا در جلسه غیر علنی مجلس این طرح مهم مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
شب گذشته مرتضی آقا تهرانی در این رابطه رشته توئیتی منتشر کرد و توضیحاتی ارائه نمود.
آقاتهرانی با بیان اینکه صبح چهارشنبه باید این طرح در مجلس مطرح می شد، افزود: «ساعت ۱۰:۳۰ پس از استراحت به صحن آمدیم، آقای نیکزاد ریاست صحن را داشت، صحن باید به درخواست کمیسیون فرهنگی نیم ساعت غیر علنی شد، چون بنا بر این بود که نمایندگان قدری بهتر نسبت به هشتاد و پنجی شدن توجیه شوند.»
او نوشت: «اول بنده به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی تنها ۵ دقیقه صحبت کردم و در مقام پاسخگوئی به این موارد بر آمدم: چرا این طرح باید ۸۵ای شود؟ اهمیت ورود متخصصانه به این طرح در کمیسیون مشترک تخصصی، چرائی و وسعت حملات بیگانگان و نوع حمایت از کاربران در جهات گوناگون طرح.»
این نماینده مجلس افزود: "سپس آقای تقیپور که خود روزگاری وزیر ارتباطات بوده طی ۵ دقیقه گفتند که این فرصت بهترین زمان ورود است، و اینکه حسن این طرح، حمایت از کاربران است. بعد هم آقای سیاهکلی، که دوره زیادی در خدمت همین فضای سایبری بوده ۵ دقیقه گفتند که ..."
آقاتهرانی ادامه داد: «تمام ایراداتی که این و آن دارند، خود دلیل بر ۸۵ شدن این طرح است، ساماندهی به فضای مجازی دیر شده، مجلس نیز باید به آب و نان مردم برسد ولی این کاری تخصصی و فنی است.»
به نوشته رییس کمیسیون فرهنگی درباره جزییات جلسه غیر علنی مجلس: « ۵ دقیقه هم آقای زاکانی در ضرورت ورود به این فضای بی صاحب صحبت کردند. هیچ جای دنیا این قدر برنامه فضای مجازیش که اینک حقیقی شده یله، رها و شل نیست، بی برنامگی کجایش افتخار است؟!»
او در توئیت پایانی خود نوشت: «بعد از نیم ساعت زنگ علنی نواخته شد و ۱۰ دقیقه موافق و ۱۰ دقیقه مخالف، و طبق قرعه دو ۵ دقیقهای هم طرفین. و سپس ۸۵ای شدن طرح رایگیری شد. خدا را شکر با تلاش دوستان دومین طرح ۸۵ به درخواست کمیسیون فرهنگی به صحن آمده و رای آورد. در حالی که در مجلس قبل یک طرح هم ۸۵ نداشته است.»
البته ظاهرا در جلسه غیر علنی مخالفت هایی هم با طرح و اقدام مجلس صورت گرفته است.
پیش از این نیز علی خضریان دیگر نماینده تهران از موافقت محمد باقر قالیباف با اقدام مجلس درباره اینترنت خبر داده بود. او در توئیتی نوشت: «از جناب محمدباقر قالیباف که روز گذشته در فراکسیون نیروهای انقلاب با اعلام صریح موافقت با اعمال اصل ۸۵، موجب انسجام بیشتر نمایندگان شدند، جناب علی نیکزاد که ضمن اداره منطقی صحن زمینه بیان دیدگاههای مختلف را فراهم کردند و جناب علیرضا زاکانی برای تبیین موضوع در مجلس تشکر میکنم.»
منتقدان طرح مجلس معتقدند که این طرح منجر به «کانالیزه» کردن اینترنت، افزایش حاکمیت برخی نهادهای نظامی بر «تنظیم» اینترنت، افزایش احتمال نقض آزادیهای مدنی و اجتماعی، فیلترینگ گسترده در صورت ایجاد زیرساختهای داخلی، ایجاد قوانین دست و پاگیر برای گوگل، اینستاگرام و... (احتمالا این سرویسها زیر بار اجرای قوانین نمیروند) و... میشود.
كلا اين يك روش ثابت شده در نظام مقدس حاكم بر ما هست كه از حق خودمان هزار تا كم مي كنند و چند واحد مختصر از همان حق كسر شده را با هزار منت به حسابمان واريز مي كنند و توقع كلي قدرشناسي و ماچ و بغل از ما دارند.