bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۸۸۵۸

پارکینگ هوشمند با سیستم پلاک خوان

پارکینگ هوشمند با سیستم پلاک خوان
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۷ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۰

بعد از شنیدن نام پلاک خوان، معمولا اولین چیزی که به ذهن ما می رسد خاطرات تلخ ناشی از جریمه شدن توسط دوربین های ثبت پلاک نیرو انتظامی است. اما واقعیت این است که پلاک خوان کاربرد های گسترده ای دارد و هر کسی می تواند برای مصارف شخیص خود از این سیستم ها استفاده کند. در حال حاضر بسیاری شرکت های خصوصی و ارگان های دولتی برای کنترل تردد خودرو ها و افراد از سیستم های پلاک خوان استفاده می کنند.

یکی از مهم ترین کاربرد های سیستم های پلاک خوان ، راه اندازی سیستم پارکینگ هوشمند است. پارکینگ هوشمند را شاید بتوان از مهم ترین پیشرفت ها در زمینه پارکینگ داری تا کنون دانست. از دهه 1850 که اولین پارکینگ ها برای نگهداری اسب ها ساخته شد تا اکنون که پارکینگ های طبقاتی و زیرزمینی متعددی در شهر ها برای پارک کردن خوردو ها وجود دارند، سیستم پارکینگ داری و ثبت دستی اطلاعات خودرو و صاحب خودرو تغییر به خصوصی نداشته است.

پارکینگ هوشمند 2 شیوه پیاده سازی کلی دارد. روش اول استفاده از کارت های RFID است و روش دوم ثبت اطلاعات توسط سیستم پلاک خوان. در ادامه این دو سیستم را به صورت جزئی تر بررسی می کنیم.

  • استفاده از کارت های RFID در پارکینگ هوشمند

سیستم RFID که مخفف Radio Frequency Identification است، فناوری است که از طریق امواج رادیویی می تواند اطلاعات ذخیره شده در یک کارت یا تگ را به صورت بی سیم خوانده و با آن ارتباط برقرار کند.

درون کارت ها و تگ های RFID یک چیپ قرار دارد که از یک آنتن داخلی برای ارسال اطلاعات استفاده می کند. خواندن اطلاعات این کارت ها نیز توسط آنتن های جداگانه انجام می شود که به دو نوع برد کوتاه و برد بلند می باشند. آنتن برد کوتاه بدین صورت کار می کند که باید کارت روی دستگاه آنتن قرار گیرد تا اطلاعات آن توسط آنتن خوانده و ثبت شود. اما آنتن برد بلند که معمولا به صورت یک گیت در خروجی نصب می شود، اطلاعات کارت RFID را بدون نیاز به قرار دادن کارت روی دستگاه و حتی از درون ماشین نیز می خواند.

برای پیاده سازی پارکینگ هوشمند توسط RFID ، در هنگام ورود خودرو به پارکینگ، یک کارت به راننده تحویل داده می شود که در طول حضور خودرو در فضای پارکینگ ، کارت باید در اختیار راننده یا داخل خودرو باشد. در هنگام خروج از فضای پارکینگ ، متصدی پارکینگ کارت را از راننده تحویل گرفته و با خواندن اطلاعات کارت توسط دستگاه (آنتن) مدت زمان حضور خودرو در فضای پارکینگ مشخیص می شود و بر اساس این مدت زمان ، هزنیه پارکینگ محاسبه خواهد شد.

سیستم RFID در کنار مزایا و راحتی استفاده، معایبی نیز دارد.

اولین مشکل سیستم های RFID هزینه آن ها می باشد. سیستم RFID شامل دستگاه های آنتن برای دریافت و ثبت اطلاعات کارت ها، کارت ها یا تگ های RFID و سیستم نرم افزاری آن است که روی یک کامپیوتر نصب می شود. هزینه تجهیزات چنین سیستمی نسبتا بالا می شود و علاوه بر آن، معمولا در هر پارکینگی در قسمت ورودی و خروجی دوربین های نظارتی نیز نصب می شود.

مشکل دوم این سیستم ها، وابستگی آن ها به کارت های فیزیکی می باشد. کارتی که به راننده تحویل داده می شود باید توسط راننده تا لحظه خروج نگهداری شود و در صورت مفقود شدن یا به مشکل خوردن آن، سیستم با مشکل مواجه می شود. علاوه بر آن، تعداد این کارت ها محدود است و در صورت گم شدن یک کارت، باید مجددا خریداری شود.

  • استفاده از نرم افزار پلاک خوان در پارکینگ هوشمند

پارکینگ هوشمند با سیستم پلاک خوان

نرم افزار پلاک خوان، راهکاری به مراتب راحت تر و بهینه تر برای راه اندازی پارکینگ هوشمند می باشد. نرم افزار پلاک خوان، به محض تشخیص دادن پلاک خودرو توسط دوربین نصب شده در ورودی، اطلاعات خودرو به همراه زمان ورود خودرو به پارکینگ را در سیستم ثبت می نماید. در زمان خروج خودرو نیز وقتی پلاک توسط دوربین تشخیص داده شود، اطلاعات ثبت شده و بر اساس زمان توقف خودرو در پارکینگ، قبض صادر می شود.

چنین سیستمی دیگر وابستگی به سخت افزار و کارت ندارد. برای سیستم پلاک خوان تنها تشخیص دادن پلاک خودرو مهم است که این عمل نیز به طور خودکار توسط نرم افزار انجام می شود.

مزیت دیگر این سیستم نیز این است که می تواند از دوربین های از پیش تعبیه شده در پارکینگ استفاده نماید و نیازی به نصب دوربین جدید یا سیستم دیگری نیست. البته دوربین های موجود باید کیفیت مناسبی برای تشخیص پلاک خودرو ها داشته باشند.

همچنین در سیستم پلاک خوان، محدودیتی برای تعداد خودرو های ثبت شده وجود ندارد. اطلاعات خودرو ها و تردد آن ها در سیستم به صورت کامل ثبت می شود و همیشه قابل گزارش گیری و جستجو می باشد.

در کل از نظر هزینه ، سیستم پلاک خوان نسبت به سیستم RFID بسیار مناسب تر می باشد زیرا تنها هزینه های جانبی آن، هزینه دوربین و سیستم رایانه می باشد که در هر دو سیستم مشترک است، اما هزینه نرم افزار به نسبت کارت ها و آنتن RFID کمتر است.

 نرم افزار پلاک خوان آی پلاک

نرم افزار پلاک خوان آی پلاک یکی از با سابقه ترین نرم افزار های پلاک خوان کشور است که از موتور پردازش پلاک ساتپا برای تشخیص پلاک خودرو ها استفاده می کند. نرم افزار آی پلاک برای کاربرد های مختلف ، نسخه های متعددی دارد که برای هر کاربرد سفارشی سازی شده است.

یکی از نسخه های کاربردی آی پلاک، نسخه پارکینگ هوشمند است. نسخه پارکینگی آی پلاک می تواند به طور کامل نیاز های یک پارکینگ هوشمند را بر اساس استاندارد های روز دنیا برآورده کند.

آی پلاک پارکینگی، ظرفیت پارکینگ و تعداد خودرو های پارک شده در آن را به متصدی نمایش می دهد. با ورود خودرو جدید به پارکینگ، اطلاعات آن به طور آنی توسط سیستم ثبت شده و راهبند برای خودرو باز می شود. بر اساس سیاست های قیمت گزاری پارکینگ، می توان برای انواع مختلف خودرو تعرفه های مختلفی برای آن ها مشخص کرد. همچنین برای افرادی که به طور دائم یا موقتی از فضای پارکینگ استفاده می کنند ، می توان تعرفه های مختلفی بر اساس توقف روزانه، ماهانه یا ساعتی تعیین کرد.

در نهایت در هنگام خروج خودرو از فضای پارکینگ ، با تشخیص شماره پلاک توسط دوربین خروجی، مدت زمان توقف خودرو مشخص شده و بر اساس تعرفه آن ، هزینه پارکینگ محاسبه می گردد. با اتصال نرم افزار به دستگاه چاپگر ، قبض پارکینگ نیز توسط نرم افزار چاپ می گردد.

در دنیای امروز که تکنولوژی با سرعت برق آسایی زندگی ما را دگرگون می کند، برای بهره بری بیشتر باید به سمت دنیایی پیشرفته تر و هوشمند تر گام برداریم. با استفاده از نرم افزار پلاک خوان ، می توان علاوه بر ایجاد فرایند های اتوماسیون برای ورود و خروج ، نظارتی کامل بر تردد خودرو ها داشت تا بتوانیم از امنیت خود و اموالمان اطمینان خاطر برقرار کنیم.