آنتونی بلينكن، وزير خارجه آمريكا که تهران را به انجام اين حمله متهم كرده است، گفت: «ما در تماس نزديك هستيم و با انگلیس، اسرائيل، رومانی و ساير كشورها در حال هماهنگی هستيم.» او تأکید کرد که پاسخ جمعی وجود خواهد داشت.
فرارو- پس از حمله به یک کشتی اسرائیلی در دریای عمان آمریکا، انگلیس، رومانی و رژیم صهیونیستی در حال زمینه چینی برای اقدام مشترک علیه ایران هستند.
به گزارش فرارو، روز جمعه یک کشتی که با پرچم لیبریا در حال حرکت در ۲۸۰ کیلومتری بندر الدقم در دریای عمان بود، با یک هواپیمای بدون سرنشین هدف قرار گرفت.
این کشتی مِرسِر استریت نام دارد و متعلق به شرکت زودیاک و ایال اوفر میلیاردر اسرائیلی است. در حمله صورت گرفته دو خدمه کشتی که یکی از آنها انگلیسی و دیگری رومانیایی بود کشته شدند.
پس از این حادثه رسانهها و سیاستمداران اسرائیلی انگشت اتهام را به سمت ایران گرفتند. در پی آن انگلیس و آمریکا نیز مدعی شدند که ایران پشت این حمله قرار دارد.
وزرای خارجی اسرائیل، انگلیس و آمریکا پس از این حمله گفتوگو کردند. همزمان زمزمههایی مبنی بر احتمال اقدام متقابل علیه ایران در رسانههای غربی مطرح شد.
اما ایران این اتهام را رد کرد و آنها را "متناقض"، "واهی" و "تحریکآمیز" دانست.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران در این رابطه گفت: «جای تاسف است در حالی که این کشورها نسبت به تعرض و خرابکاریهای تروریستی در قبال کشتیهای تجاری ایران در دریای سرخ و آبهای بینالمللی سکوت حمایت آمیزی داشتهاند، در یک سوگیری آشکار سیاسی اتهامات واهی را متوجه جمهوری اسلامی ایران میکنند، در صورتی که چنانچه این کشورها سندی برای اثبات ادعاهای واهی خود دارند میبایست ارائه کنند.»
خطیبزاده همچنین هشدار داد: «جمهوری اسلامی ایران نسبت به حفاظت از امنیت و منافع ملی خود لحظهای تردید نداشته و هرگونه ماجراجویی احتمالی را بی درنگ و با قوت و جدیت پاسخ خواهد داد.»
در ادامه تحولات پیرامون این مسئله امروز وزارت خارجه انگلیس و رومانی سفرای ایران را احضار کردند. وزارت خارجه ایران نیز کاردار سفارت انگلیس را در غیاب سفیر این کشور احضار کرد.
ساعاتی پیش نیز بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در اظهار نظری مدعی شد: «ایران باید با پیامدهای آنچه انجام داده است روبرو شود .این یک حمله هولناک در حمل و نقل تجاری بود.»
او افزود که در این حمله «یک شهروند بریتانیا کشته شد. بی هیچ تردیدی، بسیار ضروری است که ایران و هر کشور دیگری به آزادی کشتیرانی در جهان احترام بگذارد و بریتانیا بر روی این اصل پافشاری خواهد کرد.»
همچنین «بنی گانتس»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی عصر امروز (دوشنبه) طی سخنانی در پارلمان این رژیم (کنست)، حمله اخیر به نفتکش «مرسر استریت» در سواحل کشور عمان را یک تحول خطرناک برشمرد و درخواست کرد که برای «پاسخ به ایران»، اقدام فوری انجام شود.
در تحویلی دیگر آمریکا که ایران را مسئول حمله به نفتکش اسرائیلی در دریای عرب میداند روز دوشنبه وعده داد که همراه با متحدانش به این حمله، «پاسخ جمعی» خواهند داد.
آنتونی بلينكن، وزير خارجه آمريكا که تهران را به انجام اين حمله متهم كرده است، گفت: «ما در تماس نزديك هستيم و با انگلیس، اسرائيل، رومانی و ساير كشورها در حال هماهنگی هستيم.» او تأکید کرد که پاسخ جمعی وجود خواهد داشت.
بلینکن مشخص نکرد این پاسخ جمعی چگونه خواهد بود.
او با متهم کردن ایران به تهدید آزادی دریانوردی، تجارت و ملوانهای بیگناه گفت: «آنچه این اتفاق میگوید این است که ایران کماکان با بیمسئولیتی فاحش رفتار میکند.»