سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، گزارشهای حوادث شب گذشته در خلیج فارس را ''مشکوک '' خواند و نسبت به "هر گونه فضاسازی کاذب برای اغراض خاص سیاسی هشدار داد."
فرارو- شب گذشته خلیج فارس شاهد حوادث مرموز و پرتنشی بود. براساس گزارش ها یک کشتی حمل قیر بنام «آسفالت پرینسس» در نزدیکی سواحل امارات ربوده شد. در همین حال گزارش هایی از ایجاد حادثه برای چهار کشتی دیگر منتشر شد.
به گزارش فرارو، شرکت "لوید لیست اینتلیجنس" تایید کرده که یک کشتی که با پرچم پاناما در خلیج عمان در حال حرکت بود ربوده شده است. این شرکت ادعا کرد که به خدمه دستور داده شده به سمت ایران حرکت کنند.
گفته میشد ۹ مرد مسلح وارد کشتی آسفالت پرینسس شدهاند.
این شرکت خصوصی که به صنعت کشتیرانی خدمات می دهد در بیانیه ای گفت که این تانکر به نام "ام وی آسفالت پرینسس" به سوی تنگه هرمز در حرکت است.
با وجود این گزارشها امروز سازمان امنیت تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرد حادثهای که «احتمالا» ربودن کشتی «ام وی آسفالت پرینسس» در نزدیکی سواحل امارات بود، به پایان رسید و حالا این کشتی در امنیت است و افرادی که وارد کشتی شده بودند، آن را ترک کردهاند.
هنوز جزییات بیشتری از ماجرا منتشر نشده است.
معلوم نیست چه کسی این کشتی را ربوده بود اما برخی رسانههای بین المللی انگشت اتهام را به سمت ایران گرفته اند.
از طرف دیگر چهار نفتکش به نامهای گلدن بریلیانس، ابیس، جاگ پوجا و همچنین کوئين اماتا از طریق سامانه رهیابی خود اعلام کرده بودند که به دلیل مشکلی نامشخص کنترل خود بر سکان کشتی را از دست دادهاند. هر چهار کشتی در زمانهای تقریباً یکسان هشدار دادهاند هدایت کشتی از فرمان آنها خارج است.
همزمان، خبر دیگری در خصوص مشکل هدایت یک کشتی دیگر به نام کامدنهو از سوی خبرگزاری آسوشیتدرپرس منتشر شده است.
این خبرگزاری گزارش داده ناوگان پنجم ارتش آمریکا که در منطقه حضور دارد به درخواستها برای اظهار نظر در این رابطه پاسخی نداده است.
با وجود اینکه رسانههای غربی ایران را به خاطر این حوادث متهم می کنند اما ایران این ادعاها را رد کرد.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه، گزارشهای حوادث شب گذشته در خلیج فارس را ''مشکوک '' خواند و نسبت به "هر گونه فضاسازی کاذب برای اغراض خاص سیاسی هشدار داد."
در همین رابطه سردار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح کشورمان هم گفت: "اخبارضد و نقیض برخی رسانههای غربی صهیونیستی و سعودی مبنی برهرگونه ناامنی دریایی، ربایش کشتی و... در آبهای منطقه نوعی عملیات روانی و بسترسازی برای ماجراجوییهای جدید است."
او افزود: «نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران ضمن کمک به تردد ایمن کشتیهای تجاری، نسبت به هر نوع تحرکات مشکوک دارای اشراف کامل اطلاعاتی بوده و در آمادگی کامل هستند.»
شکارچی تاکید کرد: «نیروهای دریایی قدرتمند سپاه و ارتش ایران اسلامی در صورت ضرورت و درخواست شناورهای خارجی آماده هرگونه کمکرسانی و اعزام واحدهای امدادی میباشند.»
سفارت ایران در لندن نیز در پی گزارشهای منتشر شده در خصوص بروز حوادث امنیتی برای کشتیها در منطقه خلیج فارس و دریای عمان در صفحه توییترش نوشت: "براساس ارتباطات مستقیم ما در منطقه خلیج فارس، تاکنون هیچ اطلاعاتی درباره حوادث جدید برای هیچ کشتی تجاری در منطقه تأیید نشده است."
سفارت ایران تاکید کرد: «گمراه کردن افکار عمومی در سراسر جهان برای دستاورد دیپلماتیک در نیویورک، بازی منصفانهای نیست.»
این اتفاقات در حالی رخ داده که هفته گذشته یک کشتی تجاری متعلق به یک میلیاردر اسرائيلی در دریای عمان هدف حمله پهپادی قرار گرفت که طی آن دو شهروند رومانیایی و بریتانیایی کشته شدند.
آمریکا، بریتانیا و اسرائيل، ایران را مسئول آن حمله معرفی کردند. هم چنین نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائيل تهدید کرد که تلآویو به شیوه خود پاسخ آنچه او «اشتباه بزرگ ایران» خوانده بود را خواهد داد.
وزیر خارجه آمریکا میگوید «اقدام جمعی» علیه ایران صورت خواهد گرفت.
در جدیدترین اقدام در این رابطه سه کشور انگلیس، رومانی و لیبریا با ارسال نامهای به شورای امنیت سازمان ملل مدعی شدند به احتمال زیاد ایران پشت حمله به کشتی مرسر ستریت قرار دارد.
نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل از شورای امنیت درخواست برگزاری جلسه فوری برای بررسی حمله به نفتکش این رژیم در دریای عمان شد.
در دست ایران است که هر لحظهای اراده کند آن را فشار دهد تاخفه شود