bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۹۶۴۹

دلایل تعویق مذاکرات وین

دلایل تعویق مذاکرات وین

فرجی راد گفت: طرح مسائل موشکی از سوی آمریکا بسیار بی خود و بی جهت است، چرا که اگر دولت هم به فرض راضی شود مردم زیر بار چنین زورگویی نمی‌روند. قابلیت موشکی تنها ابزار دفاعی ایران است و کشور‌های همسایه از انواع هواپیما‌های جنگنده پیشرفته هستند.

تاریخ انتشار: ۱۲:۰۲ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۰

سفیر اسبق ایران در گفتگویی با بررسی وضعیت مذاکرات وین به دلایل تعویق این گفتگو‌ها اشاره کرد.

به گزارش خبرآنلاین، عبدالرضا فرجی راد در پاسخ به اینکه وضعیت فعلی گفتگو‌های برجامی متأثر از چه عواملی است گفت: با اتفاقات چند روز اخیر موانع پیش روی برجام بهتر مشخص شد. یکی از موضوعات اصلی این است که آمریکایی‌ها به هر شکل ممکن باید تضمینی ارائه دهند که مدتی دیگر دموکرات‌ها زیر توافق نزنند.

تکلیف جمهوری خواهان نیز کاملا مشخص است و شمشیر را از رو بسته اند. برنامه ریزی‌های ایران دراین راستا بر مبنای یک اقتصاد باز انجام می‌شود و این پذیرفتنی نیست که پس از مدتی آمریکا بخواهد دوباره کارشکنی کند. ضمن اینکه باید سن و سال بالای جو بایدن را در نظر بگیریم و اینکه احتمال دارد تا سه سال آینده جمهوری خواهان در انتخابات برنده شوند و حتی ترامپ بار دیگر رئیس جمهور شود.

از همین رو و طبق گفته تحلیلگران، اگر توافقی هم صورت گیرد و تحریم‌ها رفع شوند، بسیاری از شرکت‌ها تمایلی به همکاری با ایران ندارند. از همین رو ضروری است که آمریکا تعهدی برای عدم خروج مجدد از توافق هسته‌ای بدهد تا هم تهران و واشنگتن بتوانند به تعهدات خود در برجام بازگردند.

وی افزود: موضوعات منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران از دیگر چالش‌ها و موانع برجام به شمار می‌رود که جزئی از برجام نبوده است. اما در مسائل منطقه‌ای گفتگو‌های ایران و عربستان در جریان است که باید روند آن تسریع یابد و ضمن تعیین چارچوب مناسب برای آن از دخالت‌های خارجی در رابطه با آن جلوگیری شود. مساله‌ای که وزیر امور خارجه عراق نیز بدان اشاره و روند آن را نیز مثبت ارزیابی کرد.

فرجی راد اضافه کرد: طرح مسائل موشکی از سوی آمریکا بسیار بی خود و بی جهت است، چرا که اگر دولت هم به فرض راضی شود مردم زیر بار چنین زورگویی نمی‌روند. قابلیت موشکی تنها ابزار دفاعی ایران است و کشور‌های همسایه از جمله امارات و عربستان از انواع هواپیما‌های جنگنده پیشرفته و موشک برخوردار هستند.

عربستان موشک با برد ۲۵۰۰ کیلومتر از چین خریداری کرده است و چه دلیلی دارد ایران در مورد برد موشک‌های خود با کشور‌ها مذاکره کند؟! اسرائیل نیز به طور مداوم ایران را تهدید کند و قابلیت ضربه زدن داشته باشد و ایران نه؟ بنابراین می‌بینیم که این زیاده خواهی‌ها غیرعاقلانه بوده و ایران هرگز تسلیم این زورگویی‌ها نخواهد شد.

از طرفی همانطور که اشاره کردم مسائل منطقه‌ای در حال انجام است و تنها همه چیز به سرعت و اثربخشی آن بر می‌گردد که باید برای مردم و کشور‌های منطقه ملموس باشد که در این صورت ثبات و آرامش را در منطقه حاکم خواهد کرد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه مسائل غیرفرعی نیز قابلیت حل وفصل دارند و آمریکا قادر است با رفع تحریم‌ها از برخی از افراد قدم‌هایی بردارد گفت: همه چیز به اراده سیاسی واشنگتن بازمی گردد که آیا خواهان صلح و توافق است یا خیر. واقعا جای تأسف دارد که آمریکایی‌ها همواره با نگاهی قلدرمابانه به مسائل نگاه می‌کنند و حرکت مثبتی انجام نمی‌دهند که مقام‌های ایران به این دولت اعتماد کنند. ۶ ماه از استقرار دولت بایدن می‌گذرد و همچنان رویه زجر دادن مردم ایران را دنبال می‌کنند.

دولت آمریکا حداقل می‌توانست پول‌های بلوکه شده ایران را از کره جنوبی و ژاپن آزاد کند و حتی آن را در صندوق سوئیس نگهداری کند تا صرف مصارف دارویی، پزشکی و واکسن شود. دموکرات‌هایی که از رویکرد ضدبرجامی انتقاد می‌کردند همچنان به انفعال ادامه می‌دهند و حتی می‌خواهند در برجام پرانتز بگذارند.

باید پرسید آخر این رویکرد و تهدید به کجا ختم خواهد شد؟ نهایت آن به درگیری ختم خواهد شد و مشخص نیست که آمریکایی‌ها بتوانند پیروز از این درگیری خارج شوند.

bato-adv
bato-adv
bato-adv