bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۹۹۸۴۰

ایران: اسناد حمله به «مرسر استریت» جعلی است

ایران: اسناد حمله به «مرسر استریت» جعلی است

مدعیان نقش ایران در این حمله مدارک و اسنادی ارائه کردند. انگلیس می‌گوید از پهپاد شاهد ساخت ایران در این حمله استفاده شده است.

تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۰

فرارو- ایران برای چندمین بار ادعاهای اسرائیل، انگلیس و آمریکا درباره حمله به کشتی مرسر استریت را رد کرد. مجید تخت روانچی نماینده ایران در سازمان ملل اطلاعات ارائه شده درباره این حمله را جعلی خواند. 

او در توئیتی نوشت: «امروز اسرائیل و حامیانش اطلاعات جعلی در مورد حوادث اخیر در آبهای منطقه ارائه کرده تا شورای امنیت را متقاعد کنند ایران را محکوم کند و شکست خوردند.»

او افزود: "ما این ادعاها را به شدت رد می کنیم. شورای امنیت بایستی با ماجراجویی اسرائیل در منطقه برخورد کرده و فریب و جعل سازی های آن را رد کند." 

هفته گذشته یک کشتی تجاری متعلق به یک میلیاردر اسرائيلی در دریای عمان هدف حمله پهپادی قرار گرفت که طی آن دو شهروند رومانیایی و بریتانیایی کشته شدند.

آمریکا، بریتانیا و اسرائيل، بدون ارائه هرگونه سندی، ایران را مسئول آن حمله معرفی کردند. هم چنین نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائيل تهدید کرد که تل‌آویو به شیوه خود پاسخ آنچه او «اشتباه بزرگ ایران» خوانده بود را خواهد داد.

وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد «اقدام جمعی» علیه ایران صورت خواهد گرفت.

در همین رابطه روز جمعه نشستی در شورای امنیت سازمان ملل در این باره برگزار شد. مدعیان نقش ایران در این حمله مدارک و اسنادی ارائه کردند. انگلیس می گوید از پهپاد شاهد ساخت ایران در این حمله استفاده شده است. 

«باربارا وودوارد»، نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد، بعد از اتمام نشست شورای امنیت برای بررسی حمله به کشتی مرسر استریت در توییتر نوشت: «انگلیس اعضای شورای امنیت را در جریان ادله‌اش درباره آنچه اتفاق افتاد قرار داد. شواهد، روشن و گویا هستند. انگلیس می‌داند که ایران مسئول حمله به مرسر استریت بوده است. ما می‌دانیم که این اقدام عامدانه و هدفمند بوده است.»

وودوارد همچنین در یک کنفرانس خبری بعد از این نشست گفت: «هیچ توجیهی برای آنچه اتفاق افتاد-یعنی حمله با مجوز دولت علیه یک شناور غیرنظامی که در حال گذر از آب‌های بین‌المللی بوده- وجود ندارد. متأسفانه دو فرد غیرنظامی که یکی شهروند انگلیس و دیگری شهروند رومانی بودند در نتیجه بی‌اعتنایی ایران به قوانین بین‌المللی جانشان را از دست دادند.»

او در ادامه تصریح کرد: «اقتصاد جهان- اعم از غذا و کالاهای ما- به امن بودن تردد کشتی‌های تجاری بستگی دارد. به همین دلیل است که ما مجموعه‌ای از قوانین بین‌المللی داریم که از آزادی تردد دریایی حراست می‌کنند.»

وودوارد در ادامه گفت: «احترام به این قوانین برای حفظ صلح و ثبات بین‌المللی ضروری است. این یکی از اصول پذیرفته شده در سراسر نظام جهانی است و شورای امنیت، هفته آینده یکبار دیگر درباره امنیت دریانوردی بحث خواهد کرد.»

نماینده انگلیس در سازمان ملل گفت: «ایران به این قوانین احترام نمی‌گذارد. فعالیت‌های ایران و حمایتش از نیروهای نیابتی و بازیگران مسلح غیردولتی صلح و امنیت بین‌المللی را به خطر می‌اندازند. بنابراین، پادشاهی متحده از ایران می‌خواهد این فعالیت‌ها را متوقف کند و از همه طرف‌ها می‌خواهد در تقویت ثبات منطقه، نقشی سازنده ایفا کنند.»

اسرائیل مظلوم نمایی می‌کند

در همین حال زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با تأکید بر اینکه مظلوم‌نمایی و فریب، بخشی از ابزارهای رژیم صهیونیستی برای سرپوش گذاشتن بر جنایات خود است، از شورای امنیت خواست از ماجراجویی لجام گسیخته اسرائیل در منطقه جلوگیری کند.

معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست شورای امنیت سازمان ملل اظهار کرد: «سخنان تحریف شده‌ای درباره حادثه کشتی مرسر استریت شنیدیم. اجازه بدهید چند کلمه در این باره عرض کنم. ما با خانواده‌های کسانی که عزیزانشان را در آن حادثه تأسف بار از دست داده اند، ابراز همدردی می‌کنیم.»

او افزود: «بلافاصله بعد از این حادثه، مقامات اسرائیلی، ایران را به انجام آن رخداد متهم کردند. این رویه همیشگی و معمول رژیم اسرائیل است. هدف آن نیز منحرف ساختن افکار عمومی جهان از جنایات این رژیم و اقدامات غیرانسانی آن در منطقه است.»

ارشادی ادامه داد: "بدین منظور، آن‌ها دیگران را به انجام کارهای نادرست متهم می‌کنند. تقریباً بعد از تمام حوادث در خاورمیانه، اسرائیل، ایران را متهم می‌کند. آن‌ها بلافاصله و بدون هیچ مدرکی این کار را انجام می‌دهند."

نماینده ایران افزود: «مظلوم نمایی، دروغ و فریب، بخشی از ابزارهای آن‌ها است. هدف جار و جنجال اسرائیل در حادثه مرسر استریت نیز بویژه پنهان کردن اعمال تروریستی خود علیه ناوبری تجاری است.»

به کفته ارشادی "تنها در کمتر از دو سال، این رژیم بیش از ۱۰ کشتی تجاری در دریاهای منطقه را مورد حمله قرار داده است. در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۱، نخست وزیر سوریه اعلام کرد ۷ نفتکش در مسیر خود به سوریه مورد حمله قرار گرفته‌اند. این حوادث که اسرائیل عامل آن‌ها بود، باعث کمبود جدی سوخت در سوریه شد. در ۱۱ مارس ۲۰۲۱، رسانه‌های جریان اصلی گزارش دادند اسرائیل حداقل بیش از ۱۰ کشتی عازم سوریه را که بیشترشان حامل نفت بودند، هدف قرار داده است."

او ادامه داد: «در ۲۳ آوریل ۲۰۲۱، یک نفتکش در سواحل سوریه مورد حمله یک پهپاد قرار گرفت. سه سوری از جمله دو خدمه کشتی در این حمله کشته شدند. باز هم اسرائیل مسئول حمله بود. این‌ها تنها چند نمونه از ماجراجویی و فعالیت‌های بی ثبات کننده رژیم اسرائیل در دریاهای منطقه است.»

bato-adv
bato-adv
bato-adv