bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۰۰۲۰۹
در گزارش اقلیمی سازمان ملل مطرح شد

آژیر قرمز برای بشریت

آژیر قرمز برای بشریت

گزارش درباره تغییرات آب و هوایی به روزترین ارزیابی در مورد چگونگی تغییر گرمایش زمین در جهان در دهه های آینده است. آخرین تحقیق مشابهی که پیش از این انجام شد بود مربوط به هشت سال پیش است.

تاریخ انتشار: ۱۵:۰۸ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۰

هیئت بین دولتی تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در گزارش تازه‌ای که امروز (دوشنبه) منتشر کرده به این نتیجه رسیده است که خط قرمز مهار میانگین افزایش دمای جهان به ۱.۵ درجه سانتی‌گراد که در توافقنامه پاریس آمده، احتمالا در حدود سال ۲۰۳۰ میلادی نقض خواهد شد.

به گزارش ایسنا، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در این رابطه هشدار داد که استفاده از سوخت‌های فسیلی در حال نابود کردن کره زمین است و گفت که گزارش جدید سازمان ملل باید "ناقوس مرگ" استفاده از زغال‌سنگ و نفت و گاز را به صدا درآورد.

محققان و کارشناسان زیست محیطی در این گزارش که در سازمان ملل متحد تهیه شده با انجام یک مطالعه قابل توجه آب و هوایی، درباره تاثیر مخرب عملکرد بشر بر تغییرات اقلیمی هشدار داده و بحرانی بودن وضعیت را "بیان واقعیت تلخ وضعیت کره زمین" برای ساکنان آن خوانده‌اند.

این گزارش از اثر مخرب انتشار مداوم گازهای گلخانه ای بر افزایش دمای کره زمین می‌گوید و نویسندگان آن هشدار می‌دهند که افزایش دو متری سطح آب دریاها تا پایان قرن حاضر به دلیل ذوب شدن یخ های قطبی هم قابل کتمان نیست.

کارشناسان محیط زیست گفته اند که این گزارش " بیدار باش عظیم" به دولت ها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای است.

آنتونیو گوترش همچنین درباره این گزارش گفته است که محتوی آن "اعلام وضعیت قرمز برای بشریت است.

دبیرکل سازمان ملل گفته است: اگر ما نیروهای فعلی مان را روی هم بگذاریم، می توانیم از فاجعه آب و هوایی جلوگیری کنیم. اما همانطور که در گزارش امروز مشخص شده است هیچ زمانی برای تأخیر و هیچ جایی برای بهانه گیری وجود ندارد.

چند نکته کلیدی در گزارش اقلیمی سازمان ملل

- افزایش بیش از یک درجه سانتیگراد دمای کره زمین در ۹ سال اخیر برابر با افزایش دما بین سال های ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ میلادی است.

- پنج سال اخیر گرمترین سال های ثبت شده کره زمین از سال ۱۹۵۰ است.

- افزایش سطح آب دریاها در مقایسه با سال های ۱۹۰۱ تا ۱۹۰۷ سه برابر شده است.

- ذوب شدن یخ های قطبی و عقب رفتن یخچال های طبیعی به احتمال ۹۰ درصد نتیجه عملکرد انسانی است.

- موج گرما در کره زمین از دهه ۱۹۵۰ میلادی در فواصلی کوتاه تر و شدیدتر شده در حالی که موج سرما کمتر بوده است.

بنابر گزارش شبکه خبری بی بی سی، ارزیابی تازه وضعیت آب و هوایی جهان توسط هیاتی متشکل از دولت های عضو سازمان ملل که در زمینه تغییرات آب و هوایی بیش از ۱۴ هزار مقاله علمی را مورد بررسی قرار داده، انجام شده است.

این گزارش ۴۲ صفحه ای منتشر شده شامل مجموعه ای از گزارش های محیط زیستی است که طی ماه های آینده به طور کامل منتشر می شود. انتشار این گزارش کمتر از سه ماه قبل از یک نشست مهم بررسی تغییرات آب و هوایی در گلاسکو صورت گرفته است.

گزارش درباره تغییرات آب و هوایی به روزترین ارزیابی در مورد چگونگی تغییر گرمایش زمین در جهان در دهه های آینده است. آخرین تحقیق مشابهی که پیش از این انجام شد بود مربوط به هشت سال پیش است.

دانشمندان می گویند این گزارش حاوی خبرهای بد اما همراه با کورسوهایی از امی" برای بشریت است به طور مثال این امید وجود دارد که کاهش شدید انتشار گازهای گلخانه ای می تواند افزایش دمای کره زمین را در وضعیت فعلی تثبیت کند.

برچسب ها: تغییرات اقلیمی