bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۰۱۲۵۹

اینفلوئنسر‌های سفر با دغدغه‌ای از جنس افغانستان

اینفلوئنسر‌های سفر با دغدغه‌ای از جنس افغانستان

افغانستان در سال‌های اخیر، مورد توجه گردشگران بیشتری قرار گرفته بود. آمار بانک جهانی نشان می‌دهد از سال ۲۰۱۸ روند سفر گردشگران به این کشور صعودی شده بود، به طوری که درآمد این کشور از محل گردشگری از ۱۶ میلیون دلار در سال ۲۰۱۷ به ۸۵ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ رسیده بود.

تاریخ انتشار: ۱۵:۳۹ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۰

تحولات افغانستان با حضور دوباره طالبان، موجی از نگرانی‌ها را در بین شخصیت‌های شناخته شده و تاثیرگذارِ سفر و گردشگری تشدید کرده است و با به اشتراک گذاشتن تصاویری از زیبایی‌های افغانستان و بحران تازه این کشور، مردم جهان را به همدردی و همبستگی با افغانستان دعوت کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، درو بینسکی (Drew Binsky) ماجراجو و گردشگر آمریکایی که تا کنون دو بار به افغانستان سفر کرده و با انتشار تصاویری از واقعیت‌ها و چهره کمتر شناخته شده این کشور، سعی در معرفی آن داشته و به دیگران هم جرأت سفر به این کشور را داده است، اکنون با همدردی با مردمِ سرگردان و ترسیده افغانستان، تصاویری زیبایی را از این کشور با پیام «افغانستان به به کمک شما نیاز دارد»، به اشتراک گذاشته است.

درو گلدبرگ که در شبکه‌های اجتماعی با نام درو بینسکی شناخته می‌شود تا کنون به ۱۹۵ کشور سفر کرده و ویدئو‌های او از این سفر‌ها و ماجراجویی‌ها جزو پرمخاطب‌ترین‌ها به شمار می‌آید.

گزارش‌های قبلی این جهانگرد یهودی ـ آمریکایی از افغانستان که با توصیفی از مهربانی مردم کوچه و بازار، زیبایی و قدمت آثار تاریخی این کشور همراه است، در بسیاری از رسانه‌های خارجی بازتاب داشته. او تا کنون دوبار به افغانستان سفر کرده که آخرین بار در سال ۲۰۲۰ همزمان با همه‌گیری کرونا، آغاز مذاکرات صلح طالبان و خروج نیرو‌های آمریکایی بود.

این ماجراجوی آمریکایی که افغانستان را در فهرست پنج کشور محبوب خود و پیشنهاد شده برای سفر قرار داده است، برای حال این روز‌های مردم افغانستان با اشاره به گذشته‌ای که طالبان در این کشور در برخورد با زندگی زنان و دختران، تحصیل و آزادی‌های اجتماعی و فردی داشته، نگرانی‌های دیگری از جمله چگونگی تامین ایمنی بهداشتی مردم افغانستان برای دریافت واکسن کووید با وجود تفکر طالبان، مطرح کرده و نوشته است: «افغانستان عشق است. افغانستان زیبا است. افغانستان دوستانه است. افغانستان آسودگی است.

به‌راستی، قلبم شکست و ویران شد. من در دو سفر جداگانه یک ماه از زندگی‌ام را در افغانستان گذراندم. یک بار سال ۲۰۱۸ و دیگر بار ۱۰ ماه قبل. هفت استان را دیده‌ام که حالا کنترل آن‌ها به دست طالبان افتاده است. فرودگاه‌ها بسته شده و ویزای شهروندان افغانستانی تعلیق شده و مرز‌ها هم به روی آن‌ها بسته است. ما در حال بررسی وضعیتی هستیم که در آن بیش از ۳۷ میلیون افغانستانیِ بی‌گناه ـ پاک‌ترین و فروتن‌ترین افرادی که در این کره خاکی ملاقات کرده‌ام - در خطر جدی هستند...»

افغانستان

درو بینکسی، جهانگرد آمریکایی به همراه کودکان افغانستانی در سفری که سال ۲۰۲۰ به این کشور داشت

اوا زو بک (Eva zu beck) اینفلوئنسر اروپایی و نویسنده سفر که به تازگی در ایران هم بوده است، دیگر چهره شناخته شده در بین بلاگر‌های سفر است که با یادآوری تجربه دیدار از افغانستان و برای همدردی با حال روز‌های این کشور، نوشته است: «من خوش‌شانس بودم که در ماه مارس امسال از افغانستان دیدن کردم، مردم از خروج قریب‌الوقوع نیرو‌های آمریکایی پس از حضور ۲۰ ساله و احتمال تصرف گروه طالبان ابراز نگرانی می‌کردند. حالا، زندگی بسیاری در تهدید است ...»

او هم به زعم خود به تهدید‌هایی که به‌ویژه حقوق زنان و دختران افغانستان را نشانه گرفته است، اشاره کرده و از آن‌ها که پیگیر وضعیت افغانستان هستند خواسته با مردم این کشور همبستگی داشته باشند و با راه‌اندازی کارزار‌ها و جمع‌آوری امضا از مقامات کشور‌های خود بخواهند که به مردم افغانستان کمک کنند.

شخصیت‌های تاثیرگذار دیگری در صنعت سفر و گردشگری نیز با گزارش‌های روزانه از وضعیت و اخبار افغانستان، به معرفی مقام‌های و افراد محلی مؤثر، اما ناشناختۀ افغانستان ـ از جمله «سلیمه مزاری»، فرماندار شهرستان کنت ـ که در برابر طالبان ایستادگی و مقاومت کردند، پرداخته‌اند.

افغانستان

افغانستان در سال‌های اخیر، مورد توجه گردشگران بیشتری قرار گرفته بود. آمار بانک جهانی نشان می‌دهد از سال ۲۰۱۸ روند سفر گردشگران به این کشور صعودی شده بود، به طوری که درآمد این کشور از محل گردشگری از ۱۶ میلیون دلار در سال ۲۰۱۷ به ۸۵ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ رسیده بود. شرکت‌های خصوصی و راهنما‌های محلی درحال جان گرفتن بودن و تعامل با بیشتر کشورها، از جمله ایران برای جذب گردشگر آغاز شده بود که دوباره با حضور طالبان، چهره امن افغانستان زیر سوال رفته است.

در ۱۵ سال اخیر نیز مرمت آثار تاریخی و همچنین استرداد میراث فرهنگیِ به غنمیت رفته از این کشور آغاز شده بود که اکنون با حضور دوباره طالبان، نگرانی‌ها برای در امان نگه داشتن این آثار تشدید شده است، هرچند که طالبان در بیانیه‌ای اعلام کرده به آثار تاریخی صدمه‌ای وارد نمی‌کند.

افغانستان

این تصاویر از «بینسکی» به همراه متنی برای همدردی و کمک به افغانستان در صفحه اینستاگرامش به اشتراک گذاشته شده

افغانستان

افغانستان

افغانستان

محوطه تاریخی بامیان که مجسمه‌های غول پیکر آن در سال ۲۰۰۱ توسط طالبان منفجر شد