ترشی کلم قرمز یکی از انواع ترشیهای ایرانی است. در مطلب زیر طرز تهیه ترشی کلم قرمز آموزش داده شده است.
ترشی کلم قرمز یکی از انواع ترشیهای ایرانی است که در کنار غذا سرو میشود، و برخلاف بقیه ترشیها در تمام فصول سال مورد استفاده قرار میگیرد.
در اغلب رستورانها در کنار غذا دور چینهای مختلفی سرو میشود که یکی از آنها کلم قرمز است. ترشی کلم قرمز یکی از ترشیهای محبوب است که در تمام فصول سال مورد استفاده قرار میگیرد و در کنار انواع غذاهای سنتی و فست فودی سرو میشود.
اگر شما نیز طعم این ترشی محبوب را میپسندید، میتوانید در خانه با روشی که در این بخش آورده ایم، یک ترشی کلم قرمز عالی به سبک رستورانها تهیه کنید.
به مقدار نمک و سرکه توجه کنید.
از کلم پلاسیده یا مانده استفاده نکنید، زیرا باعث افت کیفیت ترشی شما میشود و کلم ترد و تازه را انتخاب کنید.
باید بدانید که کیفیت و طعم ترشی کلم قرمز فوری افت میکند و روش اول تهیه بهتر است.
برای متعادل کردن طعم ترشی کلم قرمز یک قاشق غذاخوری سر خالی شکر را در سرکه کامل حل کنید و روی کلمها بریزید.
میتوانید به جای شکر از مقداری شیره انگور یا خرما استفاده کنید تا ترشی طعم و غلظت خوبی داشته باشد.
برای خوش طعم شدن کلم قرمز میتوانید دانه خردل، برگ بو و فلفل سیاه را به مایع اضافه کنید. به جای برگ بو میتوانید از تخم گشنیز استفاده کنید.
برای اینکه ترشی کلم قرمز شما طعم بیشتری داشته باشد میتوانید چند حبه سیر و یک عدد فلفل تند به آن اضافه کنید.
میتوانید یک هویج کوچک را رنده کنید و به ترشی اضافه کنید تا ترشی شما رنگ زیباتری داشته باشد.
بهتر است کلم قرمز را در ظرف شیشهای بریزید، زیرا سرکه موجود در ترشی با ترکیبات موجود در ظرفهای پلاستیکی واکنش نشان میدهد.
برای نگهداری ترشی حتما از ظرفهای شیشهای که درب محکمی دارند استفاده کنید.
برای تهیه ترشی کلم قرمزدر خانه تنها کافیست به دستورالعمل زیر توجه کنید و تمامی نکات آن را به خاطر بسپارید.
مواد لازم برای تهیه ترشی کلم قرمز (یک شیشه کوچک)
کلم قرمز ۵۰۰ گرم
نمک نصف قاشق غذاخوری
سرکه قرمز به اندازه کافی
کلم قرمز
برای تهیه ترشی کلم قرمز رستورانی:
برگهای کلم قرمز را جدا کرده و خوب بشویید.
بعد از اینکه آب کلم قرمز خارج شد با یک دستمال تمیز برگهای کلم قرمز را به طور کامل خشک کنید.
برگهای کلم قرمز را به صورت نوارهای باریک و یک اندازه برش بزنید.
سپس کلم قرمزهای برش خورده را در یک قابلمه مناسب بریزید.
روی تمام قسمتهای کلم قرمز نمک بپاشید و کلم قرمزها را با نمک خوب مخلوط کنید.
بر روی قابلمه یک سلفون کشیده و آنرا به مدت ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا استراحت کند.
بعد ازگذشت ۳۰ دقیقه کلم قرمزها را داخل یک ظرف شیشهای مناسب بریزید.
روی کلم قرمزها به قدری سرکه بریزید که یک بند انگشت روی آنها را بگیرد.
پس از ریختن سرکه روی کلمها ابتدا روی شیشه را با یک کیسه فریزر پوشانده و سپس درب انرا محکم ببندید تا هوایی وارد ظرف نشود.
ظرف را در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید قراردهید.
یک هفته زمان لازم است تا ترشی شما آماده شود.
پس از گذشت یک هفته و باز کردن درب ظرف ترشی را در یخچال نگهداری کنید.
ابتدا کلمها را بشویید و در آبکش بریزید تا آب آنها برود.
کلمها را خشک کرده و به صورت نوارهای باریک و یک اندازه برش بزنید.
سرکه را به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید.
مقداری نمک و شکر را به مخلوط سرکه و آب اضافه کنید و آنرا روی حرارت قرار دهید تا شکر و نمک به طور کامل حل شوند و مخلوط سرکه و آب به نقطه جوش برسند.
کلم قرمزها را به مخلوط سرکه و آب در حال جوش بیافزایید.
حرارت زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید کلم قرمزها به مدت ۱۰ دقیقه درون مخلوط آب و سرکه بجوشند. (اگر میخواهید ترشی نرم تری داشته باشید، کلم قرمزها را ۲۰ دقیقه بجوشانید.)
قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید ترشی در دمای محیط خنک شود.
پس از اینکه ترشی خنک شد، آنرا درون ظرفهای شیشهای درب دار ریخته و در یخچال قرار دهید.
میتوانید ترشی کلم قرمز را پس خنک شدن سرو نمایید.
منبع: نمناک