bato-adv
bato-adv

طرز تهیه حلوای شیره انگور، طعم متفاوت حلوا

طرز تهیه حلوای شیره انگور، طعم متفاوت حلوا

حلوای شیره انگور یا حلوای دوشاب یکی از انواع سنتی و متنوع حلواست که به دلیل داشتن شیر و شیره انگور سرشار از کلسیم، ویتامین و مواد معدنی است.

فراروـ حلوا یکی از خوراکی‌هایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا به روش‌های گوناگون پخته می‌شود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبت‌های مذهبی مثل عزاداری‌های ماه محرم، ماه رمضان و برای نذری دادن تهیه می‌کنند. حلوا علاوه‌بر اینکه به صورت یک دسر شیرین سرو می‌شود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب می‌شود.

حلوای شیره انگور یکی از انواع متفاوت حلواست که به دلیل داشتن شیره انگور بسیار مغذی و سرشار از آهن، ویتامین و مواد معدنی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه حلوای شیره انگور را همراه با نکات و فوت و فن‌های مربوط به پخت آن با شما کاربران گرامی به اشتراک می‌گذاریم.

مواد لازم برای تهیه حلوای شیره انگور

آرد گندم: ۳ پیمانه
شیر: ۵/۲ پیمانه
شکر: ۱ پیمانه
شیره انگور: ۱ پیمانه
کره: ۱۵۰ گرم
روغن مایع: ۱۵۰ گرم
مغز گردو: ۵۰ گرم

نکات مربوط به مواد اولیه

شیره انگور

نکات مربوط به شیره انگور

شیره انگور یا دوشاب یک ماده شیرین و غلیظ است که معمولا از انگور‌های شیرین تهیه می‌شود. شیره انگور طبع گرمی دارد و مصرف آن در پاییز و زمستان بسیار توصیه می‌شود. این ماده مغذی سرشار از ویتامین‌های گروه C، B، A و مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم است. شیره انگور همچنین برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.
 
شیره انگور مرغوب باید طعم شیرین انگور را داشته باشد و شیرینی غیر طبیعی نشان دهنده نامرغوب بودن شیره است. همچنین شیره انگور مرغوب باید غلیظ باشد. شیره انگور‌های سنتی معمولا تیره رنگ هستند؛ زیرا با حرارت مستقیم تهیه می‌شوند. در مقابل بعضی از شیره‌ها مثل شیره انگور ملایر قهوه‌ای روشن هستند؛ بنابراین رنگ شیره انگور برای تشخیص مرغوب بودن آن ملاک مناسبی نیست. شیره انگور مرغوب نباید طعم پوسیدگی انگور یا ترشیدگی داشته باشند. سعی کنید شیره انگور را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید.

نکات مربوط به آرد

آرد
 
معمولا برای تهیه حلوا از آرد گندم استفاده می‌شود. آرد‌های گندم بسته‌بندی بدون سبوس هستند و برای تهیه حلوا مناسب نیستند. بهترین آرد برای تهیه حلوا آرد سنگک است که سبوس کافی دارد؛ همچنین رنگش نسبت به آرد سفید گندم تیره‌تر است که در نهایت باعث می‌شود حلوای خوشرنگ‌تری داشته باشید. آرد سنگک را می‌توانید از نانوایی‌های سنگک تهیه کنید.

طرز تهیه حلوای شیره انگور

شیر و شکر را توی یک قابلمه بریزید و آن را روی شعله اجاق گاز قرار بدهید. مخلوط شیر و شکر را هم بزنید تا جوش بیاید و دانه‌های شکر در شیر حل شوند. سپس اجاق را خاموش کنید و شیره انگور را به آن اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را کنار بگذارید تا خنک شود. حالا آرد گندم را توی ماهی‌تابه دیواره بلند بریزید و با شعله خیلی کم تفت بدهید. توجه داشته باشید که آرد نسوزد و مدام هم بزنید. بعد از ده دقیقه تفت دادن، آرد را الک کنید و دوباره توی ماهی‌تابه بریزید و کره و روغن را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کره کاملا آب شود. آرد را با روغن و کره تا جایی تفت بدهید که رنگ آرد قهوه‌ای روشن شود.
 
حلوا شیره انگور
 
در این مرحله مخلوط شیر و شکر و شیره انگور را که خنک شده است، به آرد اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا آرد سفت شود. هم زدن را باید تا جایی ادامه بدهید که حلوا به خودی خود از دیواره و کف ماهی‌تابه جدا شود. در این مرحله حلوا آماده است. اجاق را خاموش کنید و مغز گردو‌های خرد شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. حلوا را توی ظرف سرو بریزید و به دلخواه تزیین کنید؛ سپس روی ظرف حلوا را بپوشانید آن را به مدت ۱ تا ۲ ساعت توی یخچال بگذارید. همچنین می‌توانید این حلوا را داخل قالب بریزید و بعد از سفت شدن در یخچال آن را در ظرف سرو برگردانید و به صورت تکه‌ای برش بزنید. نوش جان

نکات مهم تهیه حلوای شیره انگور

۱ ـ توجه داشته باشید که میزان روغن حلوا باید به اندازه‌ای باشد که آرد کاملا در آن حل شود و حالت خمیری و سفت نداشته باشد.
۲ ـ در صورتی که منع مصرف شکر دارید، می‌توانید میزان شکر دستور را کم‌تر و شیره انگور را بیش‌تر کنید.
۳ ـ این حلوا مانند حلوا‌های دیگر نیازی به گلاب، هل و زعفران ندارد؛ ولی می‌توانید در صورت تمایل کمی زعفران به شیر اضافه کنید.
۴ ـ حتما آرد را پس از تفت دادن و قبل از اضافه کردن کره و روغن الک کنید تا حلوای شما پس از پخت حالت گلوله‌ای نداشته باشد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv