نخست وزیر عراق گفت:تعداد سهمیه زائران با توجه به شرایط کرونا ۶۰ هزار نفر است که به این ظرفیت با توجه به اشتیاق مردم ایران برای حضور در مراسم اربعین اضافه خواهیم کرد.
به گزارش تسنیم، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور عصر امروز (یکشنبه) در دیدار نخست وزیر عراق بر استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای فیمابین به ویژه در عرصه اقتصادی تأکید کرد و گفت: تهران و بغداد میتوانند با اتکا بر این ظرفیتها روابط خود را بیش از پیش گسترش دهند.
وی با تأکید بر اینکه سقف تجارت دو کشور متناسب با شرایط اقتصادی و سیاسی نیست، اظهار امیدواری کرد: تفاهم نامههای انجام شده با معرفی نماینده تام الاختیار از سوی دوطرف به منظور پیگیری قراردادهای میان دو کشور هر چه زودتر اجرایی شود.
مخبر با اشاره به توان مهندسی و ظرفیت بخش خصوصی و دولتی ایران، آمادگی کشورمان برای مشارکت در روند بازسازی عراق را اعلام کرد و گفت: ارتباطات سیاسی فیمابین قطعاً با گسترش روابط اقتصادی پایدارتر و مستحکمتر میشود.
وی با قدردانی از نخست وزیر عراق در تقویت همکاریهای دوجانبه اظهار داشت: خوشبختانه بسیاری از طرحهای مشترک که در سنوات گذشته معطل مانده بود در این مقطع مجدداً راه اندازی شده و باید این روند با قوت ادامه یابد.
معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عشق و علاقه مردم ایران به اباعبدالله الحسین (ع) و شرکت در مراسم اربعین از نخست وزیر عراق خواست تا تمهیدات لازم برای افزایش سهمیه زائران ایرانی اتخاذ کند.
مخبر همچنین به شهادت عزیزترین فرمانده ایران حاج قاسم سلیمانی و نیز ابومهدی المهندس در عراق اشاره کرد و گفت: حضور باشکوه مردم ایران و عراق در مراسم تشییع جنازه این دو سردار شهید حاوی پیام بسیار مهمی بود و نشان از نزدیکی و پیوند دو ملت ایران وعراق با یکدیگر داشت.
معاون اول رییس جمهور با قدردانی از ابتکار دولت عراق در برگزاری کنفرانس منطقهای بغداد به منظور حل بحرانها و شناخت ظرفیتها برای تعاملات منطقه ای، تصریح کرد: ایران دخالت کشورهای خارجی در منطقه را به زیان کشورهای منطقه میداند و بر تلاش برای همکاریهای دوجانبه و چندجانبه تأکید دارد.
مخبر افزود: حضور آمریکاییها در منطقه نه تنها منفعتی برای کشورهای منطقه نداشته بلکه ضرر و زیان گستردهای برای ملتها به جا گذاشته است.
نخست وزیر عراق نیز در این دیدار با اشاره به زمینههای فراوان همکاری میان دو کشور به ویژه درعرصههای فرهنگی، تاریخی، تمدنی و دینی گفت: فرصتهای فراوانی برای افزایش تعاملات فیمابین وجود دارد و در یک و نیم سال گذشته تلاش کرده ایم تا طرحهای مشترک دو کشور را که متوقف مانده بود دوباره احیا کنیم.
مصطفی الکاظمی با اشاره به اهمیت پروژه راه آهن خرمشهر- بصره که میتواند خط ریلی چین را به مدیترانه متصل کند، اظهار داشت: ایجاد بسترها و زیرساختهایی نظیر راه ها، میتواند همکاریهای استراتژیک فیمابین را تقویت کند و به تحقق رویای بزرگراه مشهد –کربلا و نجف بینجامد.
وی با بیان اینکه روابط ایران و عراق نباید تحت تأثیر هیچ متغیری قرار بگیرد، به بازپرداخت بخشی از مطالبات و تعهدات عراق به ایران اشاره کرد و افزود: بغداد مخالف تحریمهای ظالمانه علیه ایران است و تلاش میکند تا به تمام تعهدات خود در برابر ایران پایبند باشد، زیرا معتقدیم تحریم راه حل نیست و تجربه تحریمهای عراق در دهه ۹۰ میلادی نشان داد که تحریمها باعث بروز مشکلات عدیدهای برای مردم میشود.
نخست وزیر عراق با اشاره به نیاز عراق به توانمندیهای شرکتهای ایرانی برای توسعه و تکمیل روند بازسازی گفت: عراق نیازمند گاز و برق ایران است و اعلام میکنیم که درهای عراق بر روی شرکتهای ایرانی گشوده است.
مصطفی الکاظمی با قدردانی از دولت و ملت ایران به خاطر ایستادگی در کنار عراق در مبارزه با داعش و تروریسم گفت: تا پایان سال میلادی بخش عمدهای از نیروهای آمریکایی از عراق خارج خواهند شد.
نخست وزیر عراق ضمن قدردانی از استقبال گرم مقامات ایرانی از هیئت عراقی، انتصاب دکتر مخبر به سمت معاون اول رییس جمهور ایران را تبریک گفت و با اشاره به درخواست معاون اول رییس جمهور کشورمان در خصوص افزایش سهمیه زائران ایرانی گفت: تعداد سهمیه زائران با توجه به شرایط کرونا ۶۰ هزار نفر است که به این ظرفیت با توجه به اشتیاق مردم ایران برای حضور در مراسم اربعین اضافه خواهیم کرد و تسهیلات مناسبی برای ورود آنها در نظر خواهیم گرفت.