bato-adv
کد خبر: ۵۰۵۳۰۳
تحلیل نشریه آتلانتیک از تشکیل اتحاد سه جانبه آمریکا-استرالیا- و بریتانیا علیه چین:

بازیِ خطرناک آمریکا

بازیِ خطرناک آمریکا
«خروج اخیر نظامیان آمریکایی از افغانستان، تاکید بر هدف محوریِ "مهار چین"، و همچنین اولویت دهی به اتحاد‌های قدیمیِ آنگلوساکسونی در مقایسه با اتحاد‌های اروپایی، همه و همه اقدامات و محرک‌های راهبردی کلانی هستند که در نوع خود به شکل دادن به اتحاد نظامی-امنیتی AUKUS نقش مهمی بازی کرده اند».
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۴ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۰

فرارو- "نشریه آتلانتیک" در گزارشی، به مساله ایجاد اتحاد نظامی-امنیتی جدیدِ AUKUS میان آمریکا، بریتانیا و استرالیا پرداخته و ضمن ارزیابی و تحلیل ریشه‌ها و دلایل اصلی شکل گیری این اتحاد، آن را نمودی از حرکت به سمت یک نظم جدید جهانی از سوی قدرت‌های آنگلوساکسونی با هدف مهار چین و دفاع از موقعیت جهانی خود ارزیابی کرده است.

آتلانتیک در این رابطه می‌نویسد: «ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و استرالیا، به تازگی از ایجاد یک اتحاد نظامی میان خود خبر داده اند. اتحادی که باید آن را اتحادی "آنگِلویی" ارزیابی کرد. در این راستا، سال ۲۰۱۶، استرالیا اقدام به انعقاد یک توافق با فرانسه کرد تا از این طریق، ناوگانی از زیردریایی‌های دیزل را از پاریس خریداری کند. در ماه مارس سال جاری میلادی، "اسکات موریسون" نخست وزیر استرالیا مذاکرات گسترده‌ای را با واشنگتن آغاز کرد تا تصمیم کشورش در رابطه با خریداری زیردریایی‌ها از فرانسه را مورد بازنگری قرار دهد و تجهیزات مورد نظر استرالیا را از آمریکا خریداری کند. در این راستا، اخیرا، جو بایدن، اسکات موریسون و بوریس جانسون، در جریان یک نشست مشترک سه جانبه اعلام کردند که استرالیا از تصمیم خود مبنی بر خرید زیردریایی‌های فرانسوی منصرف شده و در عوض با آمریکا و انگلستان اتحاد نظامی جدیدی را تشکیل داده است (معاهده نظامی-امنیتی AUKUS).

به گزارش فرارو، فرانسه عمیقا از این مساله دچار بهت و حیرت شده است. "ژان لودریان" وزیر خارجه فرانسه این تصمیم و تشکیل اتحاد جدید میان آمریکا، استرالیا و انگلستان را خنجری از پشت به فرانسه توصیف کرده است. "بنجامین حداد" از اندیشکده شورای آتلانتیک مستقر در واشنگتن نیز گفته است: "تحولات اخیر موجب شده تا روابط فرانسه با آمریکا به پایین‌ترین سطح خود از زمان جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی برسد". برخی تحلیلگران فرانسوی حتی تحولات اخیر را نوعی حمله به غرور ملی فرانسویان ارزیابی کرده اند.

با این همه، در پس سریالِ عصبانیت و خشم دولت فرانسه، مساله‌ای مهمتر نهفته است و آن نیت آمریکا، انگلیس و استرالیا جهت شکل دادن به یک نظم جهانی جدید و یا حداقل حرکت به سمت آن است. همانطور که "کارل مارکس" می‌گفت، "رهبرانی که سعی می‌کنند پدیده‌ای جدید را خلق کنند، روحِ اتفاقات و امکانات و تحولات گذشته را به خدمت خود در می‌آورند" (اشاره به پیوند‌های تاریخی و فرهنگی استرالیا، آمریکا و انگلستان). آن‌ها عملا از تمامی امکانات برای محقق کردن خواسته‌های جدید خود بهره می‌برند. با این حال، بایدن سعی کرد تا همچنان از فرانسه دلجویی کند و در موضع گیری این کشور را شریکی کلیدی در منطقه ایندو-پاسیفیک خطاب کرد. البته این موضع گیری‌های بایدن چندان نتیجه بخش نبوده و دولت فرانسه حتی اقدام به احضار سفیر خود از واشنگتن به نشانه اعتراض نسبت به تشکیل اتحاد نظامی جدید کرده است.

برخی ناظران و تحلیلگران بر این باورند که تشکیل اتحاد نظامی-امنیتی AUKUS نوعی تداوم تاریخی را نیز تداعی می‌کند. همانطور که بایدن نیز اشاره کرده، سه کشور عضو این اتحاد، در ۱۰۰ سال احیر در نبرد‌های زیادی دوشادوش یکدیگر جنگیده اند و اعضای اصلی اتحاد معروفِ جامعه اطلاعاتی-امنیتیِ "فایو آیز/Five Eyes" را نیز تشکیل می‌دهند (کانادا و نیوزیلند نیز از جمله اعضای این اتحاد هستند). برای فرانسه به طور خاص، تشکیل اتحاد جدیدِ AUKUS به نوعی بازتاب دهنده اختلافات اساسی میان اروپا و جهان آنگلوساکسون است. یکی از مقام‌های دولت بایدن که به شرط ناشناس ماندن با نشریه آتلانتیک سخن گفته می‌گوید: "آمریکا عملا استرالیا و انگلیس را متحدان قدیمی خود ارزیابی می‌کند، اما فرانسه را متحدی نوپا می‌داند".

با این همه یک نکته اساسی نیز نباید در چهارچوب ایجاد اتحاد نظامی-امنیتی جدید فراموش شود و آن این است که اساسا این اتحاد بخش زیادی از توجه خود را معطوف به "چین" خواهد کرد. این اتحاد بیش از همه سعی دارد تا توانایی و قدرتی جدید را در منطقه ایندو-پاسیفیک شکل دهد تا بر اساس آنچه بایدن گفته، یک منطقه "آزاد و دموکرات" را ایجاد کند. به بیان دیگر بایدن سعی دارد تا این منطقه را از حوزه نفوذ و قدرت چین خارج سازد. بر اساس آنچه یک مقام انگلیسی گفته (این مقام نیز به شرط ناشناس ماندن با نشریه آتلانتیک سختن گفته)، ایده ایجاد یک منطقه ایندو-پاسفیک که عاری از کنترل چین باشد ابتدا توسط ژاپن و سپس توسط استرالیا به نحو قابل ملاحظه‌ای مورد توجه قرار گرفته است. هر دوی این کشور‌ها مخصوصا استرالیا در مدت اخیر فشار‌های قابل ملاحظه‌ای را از جانب چین متحمل شده اند. به گزارش فرارو، انگلیسی‌ها نیز به طور خاص تشکیل اتحاد جدید را در راستای هدف اعلامی خود یعنی ایجاد یک نظم بین المللیِ باز و لیبرال ارزیابی می‌کنند. امری که دولت بوریس جانسون به طور خاص آن را بار‌ها به عنوان یکی از ستون‌های اصلی سیاست خارجی اش عنوان کرده است. در نقطه مقابل، مقام‌های چینی به صراحت تشکیل اتحاد نظامی-امنیتی AUKUS را عامل تضعیف صلح و ثبات منطقه‌ای عنوان کرده اند. سفارت چین در واشنگتن نیز کشور‌های بریتانیا، استرالیا، و آمریکا را متهم کرده که همچنان ذهنیتِ دوران جنگ سرد را دارند و صرفا به دبنال تنش زاییِ بین المللی هستند.

بایدن همواره مشتاق بوده تا اتحاد جدید را ابزاری مناسب جهت اعمال قدرت آمریکا در جهان معرفی کند. امر‌ی که در نقطه مقابل تفکر دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا قرار دارد. وی (ترامپ) اساسا تشکیل اتحاد‌های اینچنینی را نوعی سواری گرفتن دیگر کشور‌ها از موقعیت و جایگاه آمریکا ارزیابی می‌کرد.

یک مقام انگلیسی در این رابطه به آتلانتیک گفته: "پیشنهاد بایدن این است که چین با غرب متحد نمی‌شود. در این راستا ما هم نباید خواب آلود باشیم". از سویی تشکیل این اتحادِ جدید به زعم دولت بایدن، نوعی باثبات سازی نظمی است که اساس ترامپ آن را رد می‌کرد. از این رو بسیاری از ناظران و تحلیلگران ایجاد اتحاد جدید نظامی-امنیتی AUKUS را نوعی گذار از عصر ترامپیسم تلقی می‌کنند.

در شرایط کنونی دولت بایدن به همراه متحدان بین المللی این کشور، تشکیل اتحاد‌های مختلف جهت مهار چین را بیش از هر مساله دیگری دارای اولویت می‌داند. این مساله تا حد زیادی به این دلیل است که اساسا راهبرد اصلی دولت بایدن، مهار چین به عنوان خطرناک‌ترین رقیب آمریکا است.

آمریکا و دیگر قدرت‌های غربی در سال ۲۰۰۱ میلادی، به نحو گسترده‌ای از حضور چین در اقتصاد لیبرال غربی حمایت کردند. آن‌ها معتقد بودند که حضور چین در این اقتصاد موجب خواهد شد تا ساختار‌های سیاسی آن نیز به سمتی که مطلوب غرب هستند تغییر کنند. با این حال نتیجه‌ای که حاصل شده عکس این بوده و هر چه آمریکا و متحدانش ضعیف شده اند، چین روز به روز قوی‌تر شده است.

در این راستا، آمریکا اکنون سعی دارد با ایجاد اتحاد‌هایی نظیر اتحاد نظامی-امینتی AUKUS، چین را مهار کند و به زعم خود از ارزش‌هایی که خود نماد آن هاست حمایت کند. آمریکایی‌ها عمیقا بر برتری جهانی آمریکا که به طور خاص پس از جنگ جهانی دوم به شدت به آن باور داشته و دارند، تکیه دارند و سعی می‌کنند تا از این موقعیت تا جای ممکن در برابر هر رقیبی مخصوصا چین (در برهه زمانی کنونی) حمایت و پشتیبانی کنند.

وقوع تحولاتی نظیر حضور ترامپ در قدرت و همچنین پیشبرد دستور کار برگزیت در سال ۲۰۱۶، همان سالی که استرالیا توافق خرید چند زیردریایی را از فرانسه امضا کرد، به صورت ناخواسته موجب شکل گیری وضعیت جهانِ فعلی شده و عملا آمریکا و استرالیا و انگلستان را به این درک رسانده که باید چین را مهار کنند.

خروح اخیر نظامیان آمریکایی از افغانستان، تاکید بر هدف محوریِ مهار چین، و همچمنین اولویت دهی به اتحاد‌های قدیمی آنگلوساکسونی در مقایسه با اتحاد‌های اروپایی، همه و همه اقدامات و محرک‌های راهبردی کلانی هستند که در نوع خود به شکل دادن به اتحاد AUKUS نیز نقش مهمی بازی کرده اند.

در این راستا یک مقام انگلیسی به نشریه آتلانتیک می‌گوید: "وقتی شما اقدامات راهبردی کلانی را انجام می‌دهید، بخشی از مردم و دولت‌های دیگر را نیز عصبانی می‌کنید. این یک مساله طبیعی است". درست به همین دلیل است که برخی از ناظران و تحلیلگران، جدای از اینکه ایجاد اتحاد AUKUS را نمودی از یک تداومِ تاریخی میان دولت‌های بریتانیا، آمریکا، و استرالیا می‌دانند، با این حال آن را نمودی از حرکت به سمت یک نظم جدید جهانی نیز ارزیابی می‌کنند».

bato-adv
ناشناس
United States of America
۰۸:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
دنیایی که چین در ان قدرت اول دنیا باشد دنیایی بمراتب ترسناک تر از امروز است. شاید بفرمایید دلیل ما چیست. دلیل ما ساده است. فقط ببینید که چین در دنیا و منطقه خود تنهاست. تصور می کنید این تنهایی به خاطر امریکاست؟ ببنید که دورتا درو چین کشورهایی را فراگرفته که دشمنی و کینه تاریخی به چین دارند. ژاپن . کره جنوبی. تایلند. ویتنام. لائوس. اندونزی. فیلیپین . حتی کره شمالی و روسیه هم حاضر نیستند که به غیر از نیاز تاکتیکی به چین بیش از حد نزدیک شوند. حتی یکی از دلایلی که کره شمالی بطرف داشتن بمب اتم رفت نگرانی از سیطره تاریخی چین است ولی البته رسما اعلام نمی کنند. تصور می کنید اینها اتفاقی است. باید در چین و کشورها کنار چین زندگی کرده باشید و مردم انها را بیشتر بشناسید تا متوجه شوید. حتی روسیه هرگز حاضر نیست که بصورت کامل به چین اعتماد کند. چون هفت هزار کیلومتر مرز زمینی با چین دارد و چین حتی در زمان مائو و استالین که هر دو ابتدا دوست و متحد بودند بیتشرین دشمنی را با هم داشتند. البته ما از چینی ها بدمان نمی اید یا دشمنی خاصی با چین نداریم. ولی واقعیت و طبیعت را نمی توان منکر شد. اگر می بینید که ژاپنی و المانی به نظم مشهور هستند چینیها هم به تجارت و ارجح بودن عنصر مالی در تمام روابط انسانی انها مشهور هستند. بدی انها نیست. اقتذای طبیعت است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
آمریکا خیلی وقته ضعیف شده
همون موقع ترامپ سراسیمه داشت برجام رو لغو میکرد معلوم بود ابزار دیگری برای سلطه گری ندارن
آمریکا چندین سال هست دیگه ابزار استراتژیکی برای استعمار از ملت قدرتمند چین روسیه نداره
روسیه چین بالتر از بالاترین سطوح فناوری رو در اختیار دارن و پیشرو در آونها هستن
به اسم دانشگاه و دانشمندای قلابی غربی نگاه نکنید همشون شعاری بیش نیست
دوران توهم غرب قبله علم است دو سه ده هست تموم شده ولی چشم ها رو باید شست جور دیگه دید
از سرعت رشد خیر کننده رشد علمی چین معلوم هست
البته روسی از قدیمی نابغه پرور بوده هست و خواهد بود مثل ابر نابغه تاریخ بشریت مندلیف
روس ها ملت شجاع هستند
به امید نابودی کامل طرفدارن ترامپ و ملکه
ناشناس
Canada
۲۱:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
خوب چین و روسیه از مسلح شدن کره شمالی حمایت کردند. ترامپ با پوتین و چین کنار امده بود ولی دمکراتها نه. حالا هم کره جنوبی را به پیشرفته ترین موشک پرتاب از زیر دریایی وه قادر به حمل کاهک اتمی است مجهز کردند تا پیغام مستقیمی به چین باشد و هم به استرالیا زیردریاییهای اتمی می فروشند در حالیکه استرالیا اصلا بمب و موشک اتمی ندارد و هم همه جوره تایوان و اکراین را در برابر چین و روسیه مجهز می کنند. یعنی به چین و روسیه پیغام میدن که اگر در مورد کره شمالی و ایران و ونزویلا و... بخواهید همکاری نکنید ما هم در چشم بهم زدنی کره جنوبی و استرالیا را به بمب اتمی مجهز می کنیم یا اکراین و تایوان را به جنگ با شما می کشانیم. این راه ایجاد توازن از نظر دمکراتها و بایدن است. حتم بدانید اعضای دیگر پیمان لوکاس که همان ناتو اسیایی بر ضد چین است کره جنوبی و ژاپن و هند و حتی اندونزی و ویتنام و... خواهد بود
ناشناس
Poland
۲۳:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
امریکا بعد از خروج افتضاح از افغانستان سوریه و جدیدا عربستان شدیدا بی اعتبار شده و کسی با امریکا متحد نمیشه مگر اینکه شدیدا تحت فشار باشه. حتی المان در قلب روپا رفت خط لوله گاز جدید با روسیه احداث کرد. و اروپا تصمیم به تاسیس ناتوی صرفا اروپایی کرده
ناامید
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۸
دمشون گرم
انشاا...استحله چین و روس
ناشناس
Canada
۲۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
الان چین دارد هم از ایران نفت تخفیف دار با صدها دلال بین المللی چینی که سرنخ انها در اختیار خود چین است می خرد و در ازای ان فقط به واردگنندگان ایرانی حواله یوان و حتی نه یوان نقد می دهد و فقط به انها اجازه می دهد از شرکتهای مشخص که بیشتر متعلق به دولت چین است بدون امکان رقابت جنس بخرد و تازه هر جنسی هم نه. از انطرف در امار ماهانه ای که دولت چین از واردات نفت خود در سال 2021 منتشر می کند بطور رسمی حتی یک بشکه نفت از ایران وارد نکرده. اینها اتفاقی نیست. دین و اعتقاد مردم چین بر اساس فرهنگ انها پول و تاجر بودن است. ذهنیت انها که سیاست انها را هم شکل می دهد فقط بر اساس سود و زیان مالی است. مخازن عظیم نفتی خود را که برای ذخیره کردن استراتژیک نفت دولت چین در بنادر خود احداث کردند را به ایران اجاره می دهند و بدون اینکه مانند امریکا یا کشورهای اروپایی و ژاپن مجبور شده باشند این نفت را بخرند و هزینه های خواب سرمایه و انبار داری را بپردازند همزمان هم ذخایر استراتژیک نفت خود را پر کردند. هم این مخازن را به ایران اجاره! دادند و هزینه انبار داری را از جیب ایران تامین می کنند و هم تحریم ایران را نقص نکردند. یعنی همه طرفه سود هنگفت برای طرف چینی. در جامعه چین و در بین والدین چینی یک ارزش است که اگر یک چینی مانند تاجر عمل نکند در واقع نشان از بی عرضگی و بی دست و پایی او هست. سیاست دولت چین عین تجارت انهاست و تجارت انها عین سیاست انهاست. و کیست که نداند هرگز نباید به یک تاجر اعتماد کامل کرد مگر اینکه مانند خود او تاجر باشید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
حاسوس رسانه ای اون رئیس امرکاست .. یه تیتر هم برای رئیسی بزن تا نگن جاسوسی .. چقد حقیری تو ...
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۲۶
ناشناس
Turkey
۱۲:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
این جو خواب آلود مفنگی خبیث آمریکا را در دنیا خوار و ذلیل خواهد کرد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
از کجا معلوم؟
شاید برای آنها نتیجه بخش باشد. این چند کشور با خیل عظیمی از دانشگاه ها، اندیشکده های معتبر و صاحبان ثروت و صنعت، یقیناً بدون بررسی اقدام به چنین کاری نمی کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
توی این مورد که قرارداد 50 میلیارد دلاری با استرالا بسته. حالا تعداد 0 هاش به ریال رو بشمر تا تموم بشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
اتحاد آمریکا با انگلیس و استرالیا و حذف آلمان و فرانسه ازین اتحاد نشان داد که آمریکا هیچ اعتمادی به کشورهای اروپایی در جنگ علیه چین نداره و معتقده اروپایی ها آمریکا رو به چین و روسیه می فروشند و این کاملا درسته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
دارد مثل جنگ جهانی اول و دوم قدرت ها یارکشی می کنند. فعلا آمریکا و انگل لیس و استرالیا ی سمت درگیری اند و چین و روسیه هم سمت دیگر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
چین و روسیه در یک طرف؟ اگه یک بار به روسیه سفر بکنید متوجه میشید که هیچ ملتی اندازه روس ها از قدرت گیری چین ترس ندارن. الان خیلی از مناطق جنوبی تر سیبری پر شده از نیروهای کار چینی که برای روسها سوال پیش اورده چجوری باید با این موج مقابله کنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
مثل اینکه هنوز نمیدونی آمریکا توی آلمان بمب هسته ای مستقر کرده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
دکتر آمریکا و انگل لیس و استرالیا یه طرف نیستن، چین و روسیه یه طرف. برو تعداد کشورهای عضو ناتو رو بشمار.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
بهترین کار رو در رابطه با امنیت ملی کشور خودش انجام داده، منتها دیر جنبیدن و سرشون گرم بود با افغانستان و کشورهای دیگه
امین میرزائی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
ویراستار نازنین کامنتا ! سلام . اگه آمریکای بی ادب نبود توی بی تربیت اینترنت نداشتی که کامنتای منو سانسور کنی . درود بر چینِ سانسورچی !!!!
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
درود بر تو استاد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
حقیر
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
این سه کشور دارند به صورت درست هم پیمان هم میشند ولی ما که در این دنیا تنها هستیم بهتر نیست دست از تنش با آمریکا برداریم و با آن متحد نظامی اقتصادی بشیم
ناشناس
Poland
۲۳:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
الان که آمریکا از روی ناچاری داره همه متحداشو می پیچونه تازه ما بریم با امریکا متحد بشیم؟ دوست عزیر این چند کشوری که متحد شدند قبلا هم با هم اتحاد هایی
امنیتی داشتند (اتحاد ۵ چشم). اینا کشورهای انگولو ساکسون و مبتنیی بر سرمایه داری هستند. کشورهای دیگر مثل آلمان ژاپن و فرانسه جزو آنها محسوب نمی شوند و به سبب جنگ سرد رفتن زیر دسته آنگولوساکسون ها
ناشناس
Romania
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
این اتحادیه محدود به همین سه کشور نمی‌مونه. خیلی کشورها که از رفتارهای چین اصلاً دل خوشی ندارند با این اتحادیه همسو میشن از قبیل ژاپن و کره جنوبی و تایوان و فیلیپین و مالزی و ویتنام و دیگران
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
در چین انقلاب شد اون کشور الان قدرت جهانی شد ولی در ایران روز به روز فقیر تر گیر دادید به اتحاد آمریکا و دو کشور ساکسونی بزودی جمهوری واقعی کره امپراتوری ژاپن جمهوری سوسیالیستی ویتنام جمهوری چین یا همون تایوان پادشاهی کامبوج پادشاهی تایلند جمهوری لائوس جمهوری هند جمهوری پاکستان و تمام کشورهای که از حاکمیت کثیف کمونیستی چین خشمگین هستند هم میان با آمریکا متحد میشند ولی جمهوری اسلامی ایران که شعار مبارزه با ظلمش گوش تمام فلک را کر کرده این وسط شده متحد چین بازم سانسور میکنید یا نصفه پخش میکنید چون دولت کثیف خلق چین در این سایت طرفدارانی داره مرگ بر حکومت کثیف چین مرگ بر استکبار جهانی چین مرگ بر شیطان بزرگ چین فرارو بازم سانسور کن
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
در این ایران کسی پیدا نمیشه مقاومت علیه چین بکنه
ناشناس
Poland
۱۷:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
دلت خوشه ها دیگه کسی نمی یاد زیر پرچم امریکا سینه بزنه. امریکا نشان داد متحد ها براش انداره هویج ارزش ندارن بنابر این کسی دیگه خر نمیشه
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۷
من متحد آمریکا نیستم
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین