کربی گفت: بدون آنکه بخواهم درباره جزئیات مربوط به حملات هوایی اظهار نظر کنم، باید بگویم که در حال حاضر نیازی به هماهنگی با طالبان نیست و نمیتوانم تصور کنم در آینده هم حملات ضدتروریستی منوط به اجازه آنها باشد.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا میگوید نیروهای نظامی این کشور برای حملات هوایی در افغانستان اختیار کامل دارند و نیازی به هماهنگی با طالبان ندارند.
به گزارش بی بی سی، جان کربی در پاسخ به خبرنگاری درباره به رسمیت شناختن آسمان افغانستان به عنوان قلمرو هوایی طالبان گفت در حال حاضر چنین ضرورتی وجود ندارد.
کربی گفت: «بدون آنکه بخواهم درباره جزئیات مربوط به حملات هوایی اظهار نظر کنم، باید بگویم که در حال حاضر نیازی به هماهنگی با طالبان نیست و نمیتوانم تصور کنم در آینده هم حملات ضدتروریستی منوط به اجازه آنها باشد.»
هرچند آمریکا نیروهای نظامیاش را مطابق توافقی با طالبان از افغانستان خارج کرده هنوز این گروه و دولت موقت اعلامی آن را به عنوان حکومت قانونی افغانستان به رسمیت نشناخته است.
آمریکا برای توسل گسترده به حملات پهپادی مورد انتقاد بوده که قوانین بینالمللی را نقض میکند و جان غیرنظامیان را به خطر میاندازد.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفته: «ما همه اختیارها را برای عملیات ضدتروریستی حفظ میکنیم و نسبت به حفظ تواناییهایمان در آینده هم اطمینان داریم.»
کربی در پاسخ به سوالی درباره احتمال هدف قرار گرفتن پهپادها یا نیروی هوایی آمریکا از طرف طالبان گفته در هر عملیاتی همه عوامل در نظر گرفته میشود.
پس از افشاگری نیویورک تایمز، وزارت دفاع آمریکا اذعان کرده است که در آخرین روزهای خروج از افغانستان یک خانواده بیگناه را هدف عملیات پهپادی قرار داده و ۱۰ عضو این خانواده از جمله ۷ کودک در این حمله کشته شدهاند.
زمری احمدی، امدادگر افغان که در این حمله به همراه دیگر اعضای خانوادهاش کشته شد کارمند یک اداره بینالمللی بود.
او در رشته مهندسی برق تحصیل کرده بود و ۱۴ سال برای نهاد یک نهاد غیردولتی آمریکایی کار میکرد.
زمری احمدی در روزهای پیش از حمله با همان خودرویی تویوتا که هدف قرار گرفت برای آوارگان جنگ غذا میبرد.
قربانیان غیرنظامی عملیات پهپادی آمریکا یکی از محورهای تبلیغاتی گروههای شبهنظامی اسلامگرا هستند.